Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Friday, August 29, 2008

Api Percuma ???

Bil elektrik percuma kepada 1.1 juta isi rumah 29/08/2008 4:44pm

KUALA LUMPUR 29 Ogos - Kerajaan mengumumkan pemberian bekalan elektrik percuma kepada isi rumah yang mempunyai bil elektrik kurang daripada RM20 sebulan berkuatkuasa 1 Oktober hingga akhir tahun ini.
Perdana Menteri berkata, kerajaan menanggung kos bil tersebut berjumlah RM170 juta untuk membolehkan 1.1 juta isi rumah mendapat manfaat ini.
``Ini sebagai satu langkah kerajaan untuk meringankan beban golongan berpendapatan rendah di negara ini,’’ katanya. - Utusan

** Berapa ramai penduduk di Malaysia ni yang mempunyai bil api less then RM20 per month ?? Rumah bujang pun belum tentu bilnya RM20 per month .. apa kess ??

2 comments:

MAMA ADIB said...

Aida

aku antara yang layak dapat api percuma...
dapat sbb siang umh aku kosong...takde penghuni
tp memang mengarut betulkan.. cam taknak bagi jer..

ZASS

Nor Aida Abdullah said...

Ju
boleh lah beb .. kau duduk berdua dgn adib .. mcm aku ni, kat rumah siang mmg takde org .. tp mlm tu dah mcm ada 10 org .. hahaha .. mmg tak layak beb ...