Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, December 30, 2010

Roti Terbang

last week aku balik melaka .. cadangnya nak makan ikan bakar .. takdelah nak open table pun tp saja nak makan ikan bakar .. tp masuk je simpang umbai tu, perghhhh .. kete tak bergerak lah plak .. sikit punya panjang q .. confirm lah bila nak makan pun lama nanti .. jadinya, adik ipar aku pun u-turn lah kete .. kita org decided utk makan roti terbang .. aku tak pernah makan pun .. sbb perut pun dah lapar, malas lah nak pegi tempat yg jauh .. tempat ni pun ok je tak ramai org sebab menu dia pun cuma roti canai, nasi lemak dan asam pedas melaka .. tak berlengah kita org order roti sampai 8 keping .. pastu nasi lemak 5 pinggan kueh tiau 2 pinggan .. selebihnya add in ikan pari masak asam pedas dan kari ayam .. kau bayangkan punya banyak nya order .. padahal org dewasa ada 4 org je .. hishhh .. mmg penuh lah meja kita org .. aku pun tunggu lah mamat yg duk canai roti dia tu .. nak gak tau apa yg terbang .. dlm 2 minit dia tebar. dia pun memulakan aksinya .. wallaaaaweiii .. mmg sungguh lah dia buat aksi terbang .. habis dia pusing sana pusing sini terbang sana terbang sini .. perghhh .. terror sungguh !! aku pun apa lagi .. amik gambar kalah paparazi .. siap ada rekod lagi .. punya excited aku nak share citer ni .. aku pun pelik kenapa aku tak tau kedai ni ada kat melaka ? padahal aku ni org melaka .. hishhh .. malu sungguh .. roti dia, mmg lembut dan sedap .. layan plak dgn kuah dal .. perghh .. jadik lah .. tp nak lagi sedap cecah lah dgn kuah asam pedas .. menangkapppp u olssss ... hahaha.. oklah .. jom kita layan pic dia ..
menunggu makanan dan menyaksikan aksi akrobatik .. ;p
tengok .. skill dia sangat mantap ..

aksi brother ni kat depan the kiddos .. terpaku bebudak ni ..

Tuesday, December 28, 2010

Yang Terbaik lah !!

video

korang bley tengok tak ?? bg feedback ye .. sbbb aku 1st time nak buat video ni ..

Bila ??

Masa pegi pasar dgn mak kat mlk minggu lepas, aku nampak lah kete hitam ni .. aku mmg suka 4wd punya kete .. sbb kete 4wd ni kan tinggi .. bley nampak semer jln .. pastu, tengok lagi kat kete tu .. rupanya fav number aku lah .. wahhh .. bila lah nak merasa ada kete yg no mcm ni kan .. hmmm .. ada rezeki, adalah kan .. wahhhhhh gitu .. oklah .. takde idea dah ni .. nanti citer lagi ..

Monday, December 27, 2010

Adin & Dina

minggu lepas time aku sibuk nak konvo, mr hubby duk pesan belikan Quran utk adin .. hmm .. adin dah naik Quran .. yeayyyy .. genap dia 7 tahun dah naik Quran .. Alhamdulillah .. zaman aku kecik² dulu pun masih lagi baca Muqadam kot .. jadinya bila mak aku dapat tau adin dah naik Quran, dia pun belikan Quran utk adin .. hadiah katanya .. tq mak .. buat susah je .. jadinya skang ni adin dah seminggu lah naik Quran .. kalau time aku dulu, bila naik Quran mesti buat pulut kuning .. tp ni kat kl sapa lah nak tlg masakkan .. aku tak pandai nak masak pulut kuning tu tp aku ganti kan ole² mutiara sabah utk cikgu tu .. boleh lah kan .. tp nanti, tetap nak kena jugak buat something kan ..
kisah adina plak, genap umur dia 5 tahun dia dah bley membaca .. skang ni dia suka baca komik dan buku cerita .. mana ayat yg susah dia akan tanya .. tp skang ni dah tak tanya dah .. lancar je dia membaca .. syukur sangat² bila tengok kemajuan the kiddos yg membanggakan .. tp dlm membanggakan tu tetap ada kelaku yg boleh buat aku plak rasa nak jadi tarzan .. hishhhhh .. tp takpelah .. kalau rumah tu senyap je pelik pulak kan .. tp kalau bising sangat pun masalah gak .. jadinya, ikut pada keadaanlah .. rasanya utk keluarga kecik aku ni tak pernah pun ikut keadaan sbb selalunya banyak yg riuh dari senyap .. hishhhhh

Friday, December 24, 2010

My Big Day

tengok dari belakang je dah tau dah sapa kan .. tulah aku .. my big day .. dah tua ni baru lah sibuk nak habiskan blaja kan .. ngada jekkk .. hahaha .. berbaloi lah bila aku habiskan masa setahun lebih utk buat hr .. walaupun skang ni tak buat dah gaji, pada aku ilmu tulah penting .. nak² blaja hr .. haruslah akta yg banyak .. jadi pada org yg nak tipu² kan aku, sorry beb .. gua dah blaja pasal akta .. kira aku dah tak gentarlah skang ni .. hehehe .. tu jelah yg aku nak citer .. so lepas ni, tiap ahad aku dah melepak je kat rumah .. memasak, membasuh, sidai kain, lipat kain akan menjadi rutin tetap aku selain dari cuci toilet dan lap kipas angin .. azam tahun ni dah pun tercapai iaitu complete kan study .. tahun depan plak azam aku nak kuruskan badan .. aku tak nak makan nasi .. hmmmmm .. lama aku duk pikir .. boleh ke tak ni ?? agak² bley dapat badan mcm jlo pun jadik lah .. tp kalau ada isi, tak bley lah .. oppppsss .. lari topic dah ni .. sudahhh .. jom layan family pic .. :)

Tuesday, December 21, 2010

Monday Morning ..

pagi smalam aku happy gilerrr .. kalau org lain mungkin isnin ada lah sangat suam, tp tak pada aku .. sbb smalam kan anniversary aku pastu yg paling best bila mak dgn ayah masih ada kat umah aku lagi .. yeayyy .. suka sangat bila mak ayah aku sanggup utk duduk umah aku 1 minggu .. pastu sampai opis org duk citer pasal bonus .. aku malas nak amik pusing sbb bila aku amik pusing hati aku akan sakit .. emosi aku akan terasa .. dari aku jadi mcm tu, baik aku biarkan saja .. kau buat mcm mana baik pun, dia tetap akan bagi kau result yg teruk .. jadi utk next year aku akan keje mcm biasa dan lebih semangat lagi sbb walaupun org yg paling besar tak nak hargai kita, tp cukuplah kalau bos kita sendiri dapat menghargai kan .. jadi aku tak nak amik pusing pun .. skang ni masa utk fikir yg positif saja ..
aku sampai opis smalam mcm biasa .. pastu tengok kat atas keyboard ada kad dgn bear kecik .. letak handbag pastu tak sabar nak baca kad .. skalik tengok Bell yg bagi .. owhhh .. sungguh terharu lah .. terus laung kat dia .. bell, luv u so strongggg lah !! dia jawab, me too .. waaaa .. suka sangat aku .. pastu buat keje mcm biasa .. pastu tetiba tengok ada geng The Girls aku dtg .. ingat dia nak jumpa bos aku, tp dia singgah kat tempat dgn hulur beg plastik besar kaler putih .. pastu cakap congrats .. time ni air mata mmg dah bergenang .. tak sangka dorang plan mcm ni .. thanx fieza, nor dan kak ana .. you girls the best .. hehehe .. okehhh .. jom kita layan pic ..

yg ni dari Bell .. thanx darl .. mmmuahhh

yg ni dari the girls .. fieza, kak ana dan nor .. thanx girlss .. xoxo

Monday, December 20, 2010

8th Anniversary

Syukur .. hari ni genap 8 tahun kami bersama .. ingat lagi masa tunang .. selalu je gaduh .. gaduh pun bukan sbb apa .. sbb aku tak suka dia duk simpang misai dan janggut dia tu .. serius mmg aku tak suka .. tiap kali aku jumpa dia utk nak dating ke apa, mesti aku dah sound siang² utk dia shave segala mak nenek jambang kat muka dia tu .. kalau dia tak shave, mmg cari pasal lah namanya .. aku ni adik beradik kan semer pompuan .. ayah aku pun relax je muka bersih dari segala jambang dan misai .. tiap pagi mesti ayah duk shave muka dia kasi licin .. jadi aku expect mr hubby pun mcm tu .. tp dia jenis yg 3-4 hari baru nak shave .. jambang dia plak jenis cepat je naik kat muka .. memula mmg aku makan hati gak .. tp dah lelama, malas dah nak bising .. ikut suka dan cara dialah .. nanti dia bosan, dia sendiri akan shave .. hehehe .. skang ni aku lebih senang dgn cara aku mcm ni .. tak nak dah bebel² .. nanti muka banyak kerutan nanti .. moga² kami dilindungi selalu, dimurahkan rezeki, ditambahkan zuriat dan sentiasa sayang menyayangi ..

Thursday, December 16, 2010

Sabah bahhhh

aku dah di sabah bahhh .. smalam flight dari kuching terus ke sabah .. Alhamdulillah, seminar di kuching success .. participant pun lebih dari target .. dan tadi, participant kat sabah pun lebih dari target .. really happy with that ..
smalam aku sempat lah pegi melihat-lihat pearl .. OMG !!!! mmg sangat happening lah .. aku rambang mata sbb banyak sangat pilihan .. cantik the bomb lah kata org .. duit mmg ada dan semalam sempatlah aku rempat gelang tangan utk cikgu the kiddos yg kat taska .. utk diri sendiri dan kengkawan lain tak cari lagi ni .. ingat ptg ni baru pegi cari ..
so, ada sesapa yg nak kirim barang ?? cepat respond aku utk order ye .. semurah mungkin aku bagi korang .. :)
ok .. will update later ok .. ni still dlm duty .. tp disbbkan aku nak update citer, tetap curi-curi online .. wooohoooo ...

Monday, December 13, 2010

Outstation

1st time tau aku nak merasa outstation sabah sarawak ni .. naik MAS lagi .. hehehe .. terasa mcm jakun plak .. hahaha .. bukan apa .. yg selalu berjln tu naik Air Asia .. jadi makan semer kena beli tak kira lah air masak skali pun .. so, bila dapat naik MAS tu terasa mcm heavan gile .. pastu dapat makan lagi .. dapat ice cream haagen dazz lagi .. **betul ke tak aku eja tu **
gambar nanti aku akan upload kemudian ye .. cuma nak citer lah .. naik MAS dapat dengar lagu joget melayu .. layan je aku dengar .. terasa mcm nak menari plak .. wakakaka ..
ok lah .. ni aku kat hotel hilton, kuching .. nanti akan citer lagi ye .. nak cari makan sat .. lapar dah ni .. oh ye, tadi siang puas aku borong kek lapis .. meriah lah rumah aku nanti dgn kek lapis .. ;p
ok, daaaaa

Saturday, December 11, 2010

P.H.D

korang tau kan phd tu apa .. kalau peringkat belajar, itu dah kira peringkat tertinggi dah kalau belajar .. aku takat diploma tu jelah .. tp aku tetap bangga .. ni PHD kisah penyakti ... korang tau apa ?? kalau peringkat penyakit, penyakit ni adalah yg paling extreme sekali .. korang tau apa ?? penyakit hasad dengki .. adoiiiiyaiii ... aku pun pelik .. bukannya aku ada kacau dia ke .. atau aku mintak duit dia ke .. ada ke patut dia menyampah tengok aku asyik pegi indon je .. salah ke weiiii .. dah tiket kapal terbang murah, aku pegi jelah .. dah situ je yg murah .. bley jadi isu plak bila aku pegi indon setahun 2 kali .. biarlah pun .. kan aku dah cakap .. tiket murah .. nak blanja kat sana pun murah .. bukannya pegi pakai duit korang pun .. apa lah yg nak diherankan sangat .. lain lah kalau aku pegi london ke .. paris ke .. bley lah kau bercerita .. takat pegi indon pun korang nak kecoh .. terukkk betul lah .. sudah lah .. yg aku tau, next year bulan 3 aku pegi lagi indon tu .. pastu nanti bulan 9 pun aku pegi lagi .. hah .. puas hati aku .. nanti next year ada tiket murah, aku beli lagi .. kalau boleh nak buat pegi indon tu 3 kali setahun .. biar hangat sikit korang tu kan .. wakakaka ... sudahlah .. malas nak pikir .. aku nak packing baju plak .. next week seminggu aku kat sarawak dgn sabah .. besttt woooo ... sambil keje sambil jalan ... cian kat mr hubby .. kena jaga anak lagi .. tp takpe .. nanti sayang bawak balik ole-ole ye .. wakakakaka ..

Friday, December 10, 2010

Rambut Maal Hijrah

habis ku togelkan rambut dina jadi pendek .. geram sangat .. asal dia balik rumah je, confirm dia duk garu je kepala dia .. kesian aku tengok .. sebelum tu ada lah aku ni mencari sang kutu tu .. mmg adalah 5-6 ekor .. sah² lah berjangkit ni .. disbbkan mak budak yg ada kutu tu pun takde inisiatif nak buang kutu tu, jadi aku lah yg akan amik tindakan .. sudahnya, ku potong terus rambut dia tu .. senang .. dan tiap ptg bila aku amik, aku tanya ada rasa gatal lagi tak ?? dina slambe je jawab, "gatal lah sikit²".. sambil tu sempat aku tinjau bebudak kat dlm taska tu dan aku masih nampak lagi anak org tu duk garu kepala dia .. kesian budak tu .. kalau kau duduk rumah makcik kan, confirm makcik spray kan ubat kutu .. kesian makcik tengok awak .. muka dia pun tension sbb asyik nak garu kepala je .. mehlah duduk rumah makcik .. makcik pun takde class dah skang ni ;p
pada mak budak tu, tlg lah jaga kebersihan sikit .. sbb kau terlebih rajin, habis anak org berjangkit .. ni kepala aku pun dah terasa gatal² dah ni .. terus ku potong gak rambut aku yg cantik beralun tu .. tp masih lagi ada rasa gatal .. ke ada kelumumur ni ?? nanti aku nak suh mr hubby tlg tengok kan .. wakakaka ...

peace no kutu !!!

Thursday, December 9, 2010

Suatu petang ...

selasa lepas kan public holiday .. korang pun tentu banyak aktiviti kan .. mcm aku, pepagi tu mcm biasa basuh baju segala bagai .. breakfast cuma makan keropok je .. sbb hari tu mr hubby ada plan dgn kengkawan dia utk berpicnic .. eccehhh .. aku tak tau pun yg laki aku ni suka picnic² ni .. selalunya panik adalah .. hahaha .. berpicnic pun ala sekadar je sbb tempat dia takdelah waterfall tu semer .. cuma ada padang yg luas utk main layang² .. the kiddos apa lagi, mmg lah duk mengira jam je .. dah ptg ke belum .. so, aku cuma plan bawak bihun goreng je .. sbb kita org dah lunch dgn nasi kan .. kira bihun tu pun kira afdal lah jugak .. dlm pukul 3.30 pm kita org pun gerak ke kepong .. jln tak jam sangat dan cuaca pun ok .. tak panas dan tak hujan .. tp angin nan adooo .. mcm mana nak terbang kan layang² nanti ?? takpe .. hari masih panjang lagi .. mungkin sekejap² lagi ada lah tu .. pastu melayan lah the kiddos beli layang² .. beli pun 1 je sbb nanti sapa nak control kalau beli 2?? tp sebenarnya, beli 1 pun masalah gak sbb dorang berebut nak pegang benang tu .. haishhhh .. tp ok lah .. dorang duk main on & off .. lepas tu nanti dorang pun lari² sendiri pegi main kat play ground plak .. hah .. tengok .. anak dah besar, senang je keje aku kan .. tak payah nak kejar dorang bagai .. korang lepas kan aje .. nanti dorang haus, pandai lah dorang cari .. hehehe .. tp ajaran aku ni korang jgn ikut lah ye .. dah .. jom layan gambar sat .. aku tak pun bergambar dgn kengkawan mr hubby sbb aku malu lah dgn dorang ..

blakang adin tu kan ada group yg berbaju merah tu .. hah tu lah geng skolah mr hubby .. dorang pun bawak bihun goreng gak cuma kaler je berlainan sbb aku punya pedas .. :)

abg yg baik hati bg adik main dulu ..

ni turn adik nak kutip layang² tu ..

tengok adina dia main larik je asalkan layang² tu terbang .. blasah jelah ..

finally di awangan .. hasil mr hubby .. ;)

tak kira bangsa, warna kulit dan juga budaya di padang inilah kami bersatu utk main layang² yeayyy .. 1 Malaysia ..

Monday, December 6, 2010

Pengantin Di JB

hari jumaat lepas keje, kami terus gerak ke mersing .. minggu lepas adalah majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki .. rasanya tak ramai yg pegi .. org taman pun sibuk dgn majlis kawin .. jadi yg pegi, adalah dalam 4-5 kete je .. jadi lah kan dari takde lansung .. dari mersing nak ke jb, adalah dlm 1 jam setengah .. jadi kita org sampai, dalam pukul 12 .. pengantin siap makeup adalah dlm pukul 2.30 ptg .. gilerrr lapar dah aku .. perut ni duk bergendang mcm² lagu dah .. tp ku tahan jugak dgn wajah yg tenang .. dari jauh aku dah nampak ada mesin abc kau .. air kelapa pun ada .. makkkk aiii .. dah lah tengah panas .. ikut hati, mau je aku pi makan dulu .. tp mengenangkan diri ni dipihak pengantin perempuan, ku tenangkan anak tekak ni .. wakakaka .. sentap je aku tengok dorang makan .. kunyah baikkkk je !! dah lepas berarak, berkompang dan bersilat sessi bersanding plak .. ada plak tepung tawar segala bagai .. nasib suasana bising, jadi perut bergendang pun tak dengar .. gedebak gedebuk, dlm pukul 3.30 kita org pun dah berkumpul kat khemah pengantin .. udang cucuk tu mcm panggil aku je .. pastu nampak ikan siakap tu kenyit mata kat aku .. haishhhh .. pastu pengantin pun dtg .. sibuk lah dorang ni duk suruh aku makan dgn pengantin .. aku dah lah lapar .. nanti makan dgn pengantin confirm kena cover .. arghhh .. tak kira .. makan tetap makan .. wakakaka .. tak main cover² .. habis semer org ku edarkan lauk yg ada kat meja pengantin tu .. kira semer yg konvoi tu merasalah lauk pengantin .. ok .. jom layan gambar ..

lepas dah siap berdandan ..

tengok org bersilat plak ..

bersanding lagi ..

time ni ending utk makan beradap .. aku pun dah kenyang .. kek pun tak makan .. hahaha

To Yanti & Isham, moga kekal ke akhir hayat ..

Friday, December 3, 2010

SME Makan² Session

november adalah bulan yg ramai sambut bday utk unit aku .. 5 bunga satu kumbang tau .. hehehe .. sebagai org yg bertanggungjawab handle part makan² ni, aku pun dgn gigihnya telah order kfc 2 barrel dan side dishes dan jugak dominos .. pizza ada lah dlm 11 kotak size regular yg aku order .. all out lah kata org .. ni kira end year lah ni .. so, next year org lain yg akan handle .. aku akan hand over baki duit dan buku akaun kepada org baru nanti .. yeayyyy ...

kek dan cup cake .. ;)

the gang .. happy bday to all ... pn leez, cik liza, shereen, cik fahmi, bell darling and zai ..

Disember 2010

pejam celik pejam celik dah pun sampai bulan 12 kan .. kejap je dah nak penghujung tahun kan .. mcm biasa, bila penghujung tahun tentulah ada anniversarry kan .. kejap je dah 8 tahun .. rasa mcm smalam je baru dapat anak .. hahaha ..
tahun ni, kehidupan aku dan mr hubby berjln lancar dan mr hubby sangatlah sibuk dan rajin bekerja utk kami sekeluarga .. dapat je gaji, mesti blanja makan kat kedai mamak kan .. hehehe .. layan je aku sbb aku takde masalah utk kedai mamak .. dan tahun ni gak, mr hubby blanja aku pegi bali .. besttt .. tq .. suka sangattttt
ni hujung tahun ni aku dah suruh mr hubby blanja hand bag baru .. hand bag aku dah usang lah .. walaupun cita² aku nak sambar coach, tp tunggu .. ada rezeki tak kemana kan .. smalam pun dah survey² clark .. haishhh .. besar betul tekak aku ni .. hehehe .. takpe, tu kan semer impian .. tinggal tercapai atau tak je kan .. okehhh lah .. takde idea ni .. daaaaa

Tuesday, November 30, 2010

Mama Vs Dina

aku fikirkan pengantin je yg sibuk nak berinai .. tp org keliling pengantin pun sibuk berinai .. termasuk lah aku dgn dina .. hahaha .. tp aku tak lah galak nak berinai 2 belah tangan .. aku berinai sebelah je tp anak dara aku tu sampai 2 belah tangan .. yg tak tahan tu siap bawak ke tdo tu .. jenuh lah aku ni duk pegang tangan dia takut² inai tu terkena toto .. sudah lah toto pun pinjam toto mak .. haishhhh .. tu citer part anak aku .. citer biras aku plak lagi lah .. dia duk pakai 2 belah tangan, pastu anak dia dlm buai dah tak bley nak angkat sbb mak duk sibuk berinai .. hahaha .. tension je adik ipar aku dgn kerenah bini dia .. nak buat mcm mana .. time kenduri ni jelah pun org sibuk nak berinai .. kalau ikut aku, mmg 2 belah tangan aku nak pakai .. tp memikirkan inai tu mcm tak cukup, aku pakai sebelah je lah .. rasa mcm tak balance je tangan ni .. takpe, nanti kalau ada kengkawan yg balik dari Makkah bley lah aku kecek skit inai Makkah tu .. sbb inai Makkah tu lagi merah .. korang suka inai tak ?? apa hah petua yg betul utk merahkan inai ?? yg aku tau, kalau daun inai tu dah pernah buat mandi jenazah confirm nanti inai tu tak merah .. itu kata org lah .. sbb dulu² masa aku kecik² aku rajin mintak daun inai kat rumah org .. pastu nanti org tu mesti cakap jgn buat mandi jenazah .. dah amik 5-6 urat nak mandi jenazah apa kan .. ada yg lagi malapetaka bila org cakap kalau dah tak virgin, pakai inai tentu tak merah .. hahaha .. bley guna ke statement tu ??

Monday, November 29, 2010

Renjis² Dipilis ...

selamat sudah majlis adik ipar aku .. kisah cinta dorang pun penuh tragisss .. tp, kalau dah jodoh tu tak kemana kan .. moga mereka akan berbahagia dan dilindungi selalu .. aminnnn ..
disbbkan majlis nikah sebelah mlm, suasana sangatlah meriah dan sejuk tetapi selepas je akad dilakukan, berjuraian lah air mata bila mana majlis yg indah ni tiada kedua arwah ibu bapa mertua .. kalau ada mereka, tentulah majlis lebih bermakna .. perasaan sebak menyelubungi tetamu yg ada ketika menyaksikan raja sehari memohon restu dari kedua belah keluarga .. aku pun tak sedar yg aku juga ada menitikkan air mata .. bukan air mata palsu ye .. origina ni sampaikan air hidung pun ada tp aku sempat tahan .. hehehe .. ok .. cerita panjang pun tak guna kan jom lah layan pic ..

pengantin perempuan kena sign dulu borang .. wali abg ipar yg sulung .. utk akad nikah, abg ipar aku lepaskan kepada tok kadi ..

dub dab dub dab jantung hisyam .. hehehe

setelah bergelar suami isteri ..

biru waktu hari lansung (sabtu), putih ketika nikah dan purple ketika berinai kecil ..

wajib ada, gedik santailah kan ..

Wednesday, November 24, 2010

Sambutan Deepavali ~ 1 Malaysia

baru ni opis kita org dapat jemputan dari ksm utk attend majlis sambutan deepavali .. di sbbkan time dah cuti sekolah, rata² kakitangan kerajaan ramai yg tak bley join .. jadi kami yg agensi² di bawah kerajaan ni kenalah memenuhkan dewan tersebut .. dah nama pun makan free, confirmlah ramai nak pegi kan .. utk unit aku, mmg rata² pegi .. tp kami banyak yg car pool .. nak pegi sendiri, takut tak sempat dgn nak balik rumah segala bagai kan .. dari opis, terus je kami ke dewan puspanita puri, presint 10 .. tempat dia mmg besar .. utk function org kawin pun mmg kelassss .. hehehe .. majlis ni, pm dan tpm akan hadir sama dan aku & the geng dapat table sebelah red carpet .. dan dlm kepala aku ni, dah ada plan baikkkk punya .. tunggu punya tunggu, dlm pukul 8.45 pm pun dtg .. berarak lah dgn bunyi gendang dan paluan kompang .. aku ?? hehehe .. kan dah cakap tadi ada plan baik .. harus lah aku terselit di celah kaum india utk mengambil gambar pm .. yg part paling best, aku dapat salam tpm .. wahhh time tu senyum dah sampai telinga dah .. tu baru dapat salam tpm .. agaknya kalau aku dapat salam pm, harus aku tak cuci tangan aku .. kenangan woooo .. sbb excited nampak pm senyum kat aku, terus terlupa nak amik pic dia .. hampehhh betul aku ni .. kononnya pm tu senyum kat aku sorang lah tu .. bluweeekkk .. gila ke apee pm nak senyum kat aku sorang .. berperasaan betul lah aku ni .. hahaha .. jom layan gambar ..

yg ni mesti wajiblah .. kata 1 malaysia kan .. :)

bergambar adalah wajib bagi team kami ..

bersama En Aidi dan jugak deputy chief executive Mr Neela Mehan ..

ni paling mahal lah .. dengan Ministry KSM ..

ni sebelum pm senyum kat aku .. ;p

Tuesday, November 23, 2010

SweetSour by Nasz

aku bukanlah pengumpul novel yg tegar .. tp aku suka membaca di kala aku kebosanan dan ada banyak masa terluang .. dan kalau aku suka buku tu, aku akan repeat berpuluh-puluh kali sampai aku bosan .. entah kenapa, buku ni buat aku sukaaaaaaaaaa sangat .. mungkin dari cara penyampaian dan perjalanan citer dia buat aku tak bosan dan jugak susunan bahasa yang mudah aku faham .. mmg serius aku suka buku ni .. buku ni aku beli kat lcct time menunggu utk ke bali .. hmmm .. pada yg suka membaca, korang cari lah buku ni .. mmg best .. pada yg nak pinjam, msg je kat aku .. nanti aku bagi ..

Pizza Hut

disbbkan smalam birthday adin, aku selaku tukang masak kat rumah malas nak masak .. bukannya apa, sampai rumah pun dah 7 lebih .. kalau nak masak segala bagai, harus pukul 9.30 dapat makan .. ;p
ahhhh .. alasan akan selalu menjadi alasan kan .. kui kui kui .. jadinya, setelah menerima pendapat ahli² penghuni rumah D-G-05 kata sepakat telah diambil iaitu makan di kedai sahaja .. ahli² penghuni ada yg request kfc tp birthday boy plak cakap nak pizza .. ellehhhh .. bukannya nak makan pizza pun cuma nak makan soup kan ?? cakap jelah .. bukannya mama ni tak tau .. jadi selaku tukang bayar, aku pun setuju ke pizza hut je memandangkan pizza hut terdekat ada kat bandar sri damansara .. pukul 8 sampai siap amik order semer dlm 8.20 makanan pun sampai .. tp serius, servis mmg lembssssss sangat!! bukannya ramai org yg dine in pun tp tetap servis teruk .. rasanya banyak yg berborak kat kaunter dari buat keje .. lantak kau lah labu .. janji aku dapat makanan aku sudah ..
hadiah utk adin tak decide lagi sbb dia request psp atau pun ps2 .. haishhhh ... apsal demanding sangat ni ??? exam pun dapat no 4 je .. tp kelas up terus ke no 1 .. yeayyyy .. okehhh .. akan diusulkan dlm kabinet kelak .. hahaha .. okehhh .. layan pic jommmm ..

saya Adin .. saya suka soup ni je .. bg lah 3 mangkuk pun, confirm saya habiskan .. ;p

jemput makan semer .. bismillahirrahmannirahiiimmm ...

saya dina .. saya pun suka soup .. tp saya kurus sangatlah .. mcm nak minta sikit daging kat badan mama yg gemokkk tu .. ;p



mama saya bg kek ni je utk bday saya .. tak patut kan ??

pastu blanja saya makan pizza, garlic bread dgn air milo .. mama, budget ke apa ni ??

Monday, November 22, 2010

Adin 7 Tahun

22 November 2010 .. yeayyyyy .. hari ni hari jadi adin yang 7 tahun .. dah besar dah anak mama ni .. kejap je dah 7 tahun .. skang ni kalau aku duk gomol² nak cium dia, mesti dia tak brapa suka .. haishhh .. geram plak aku .. tp disebabkan dia anak aku, pedulik hapa kan .. tetap kena cium jugak .. mlm ni nak celebrate apa ye ? sbb smalam aku dah masakkan dia spagetti kuah putih .. hari ni kena beli kek dan makan² anak beranak je lah .. hehehe .. nanti kat mersing bley lah sambut lagi sekali .. kira aci lah tu kan ..

untuk adin, moga menjadi anak yang soleh .. sayang adin sangat ..
HAPPY 7TH BIRTHYDAY ADIN ..

Thursday, November 18, 2010

i City, Shah Alam

disbbkan the kiddos dapat result best, mr hubby pun bawak lah kami jln² .. sebelah siang kan kami dah ke sekolah the kiddos, jadi sebelah mlm nya kami ke i-city .. wohoo .. asyik tengok gambar je teringin gak kan .. tp rasanya aku kot yg pernah cakap nak ke situ .. finally, sampai jugak .. pada mereka yg tak sampai lagi, korang mmg kena pegi .. sbb suasana dia mmg best .. terang benderang dgn lampu yg berwarna warni ..
chop!! sebelum korang sampai ke tempat ni, korang jgn masuk yg parking berbayar .. sbb tak worth it! bayar rm10, tp tempat parking sangap!! berhabuk segala bagai .. jadi korang parking je kat luar .. aku pun baru tau sbb 1st time pegi kan .. tp ada untung lah kalau parking yg rm10 tu sbb bley masuk area snow dan juga smart decoration secara percuma .. tp kalau beli tiket entrance pun baru rm2 per person .. kalau ada 5 org, kira untung lah kan .. ;p
tempat ni kalau pegi mlm mmg menarik .. dan kalau korang pakai kamera dlsr mmg mantap .. di sbbkan aku cuma pakai kamera cap sony yg tetiba je habis bateri dan camera cap nokia n95 pun menggantikan diri .. hasil yang telah dicurah amatlah berbaloi walaupun tak mantap .. hehehe
jom tengok pic jelah .. nanti entah apa yg aku merepek plak ..

view dia mmg cantik tak dinafkan .. SHANTIKKKK
the kiddos yg dah mula pandai berposing .. mmuahhhh .. <*_*>

sponsorship oleh en berbaju merah yg berkepala licin .. penaja bersama, i lah .. sapa lagi kan .. ;p

Monday, November 15, 2010

Result Exam

apa yg paling buat mak ayah kembang hidung ? hehehe .. tentulah bila tengok result peksa anak kan .. tak pun bila anak dapat jadi ketua darjah ke .. pengawas ke .. mcm aku tak lah kembang hidung .. tp kembang semangkuk terus .. wooohooo .. ni semer gara² result peksa anak ..
sabtu lepas penuhlah aktiviti aku .. mula² ingatkan adik je ada penyampaian sijil dan hadiah .. skali tengok adin pun tunjuk surat yang dia pun ada majlis hari yang sama dan waktu yang sama .. lahhh .. takkan kami kena pisah ?? pastu aku tanya adin .. adin nak sapa teman ?? abah ke mama ?? pastu adin cakap nak aku yg teman .. dlm kepala aku ni dah fikir, habis je adin amik hadiah tu terus je nak cabut ke sekolah adik plak .. biasanya mcm tadika ni dia ada show dulu pastu baru lah bagi hadiah kan .. jadi mmg sempatlah sangat utk aku kejar ke sekolah adik ..
seawal jam 8 pagi aku dah terpacak kat sekolah adin .. adin cuma dapat anugerah mata pelajaran terbaik .. adin periksa dapat no 4 .. tahun 2 nanti lompat lagi ke kelas yg lain .. kelas mana aku tak pasti sbb full report tak dapat .. settle je adin amik hadiah, terus aku ke sekolah adik .. terus mr hubby cakap adik dapat no 2 .. wahhh .. cek mek ni dapat no 2 ? mcm tak percaya tp aku kena percaya jugak sbb adik ni sifat melawan dia tinggi .. kalau abg pandai lukis, dia pun nak lukis .. kalau abg pandai baca dia pun nak jugak pandai baca .. semoga persaingan yg sihat mcm ni akan berkekalan .. dan moga² mereka akan terus success lagi .. pada aku nilah bonus terbaik yg aku dapat dari anak² aku .. vacation plssss .. hahaha

time adin punya turn amik sijil dan trofi ..

ni time adik .. tengok tudung dia .. sampai dah tak nampak muka .. aku dah betulkan sebelum dia naik pentas, tp tetap gak jadi mcm tu .. geram betul ..

nampak gaya trofi adik lagi besar dari trofi abang .. hehehe ;p

Thursday, November 11, 2010

BBQ Time!

minggu lepas best kan .. cuti panjang dan boleh berehat lama .. aku mmg sentiasa tunggu cuti panjang mcm ni sbb boleh balik melaka .. kalau musim perayaan mcm ni, biasanya aku akan gerak lambat .. malas nak hadap jam kat lebuhraya tu .. hari khamis tu, lepas je keje balik ke rumah dulu kemas apa yg patut dan cuci baju sekolah anak terus .. nanti balik ahad tu tak lah pening nak cuci baju .. lg pun, gerak mlm ni dapatlah diskaun 20% dari plus tu .. cuma sanggup dgn tak je nak drive memalam buta kan ..
kat melaka plak ada sale metrojaya .. tp standard lah .. org melaka mmg suka part shopping² ni .. aku pun tak ketinggalan nak sibuk tp tak beli apa pun .. takat beli kan lipstick utk mak je .. jumaat mlm tu, adik aku dila suggest buat bbq .. sbb dah lama kita org tak buat makan², aku on jelah dan kita org tong² duit beli ayam, sotong, kek dgn air .. chef mlm tu adik aku .. aku lepas tangan je takat tukang pegi beli ayam fresh .. org kata terbaik dari ladang .. hehehe .. sempat lah juga celebrate birthday in advance utk adin, cupin dan baby ai .. adik aku yg aziah pun birhday dia bulan nov, tp sbb dia takde kita org celebrate mana yg ada je ..
melayan lah kita org makan sabtu mlm tu berteman kan hujan yg turun renyai² .. the kiddos mmg all out lah .. main tanpa sempadan sampaikan baju pun jadi kepam .. ok .. tu je nak citer ..

menu kami standard je .. ayam dan sotong je .. tukang kipas, along aku lah sbb tenaga dia kuat .. tukar bakar kaum bapa lah .. tukang ibu ni tukang makan je .. ;p

happy birthday u ols!!