Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, December 30, 2010

Roti Terbang

last week aku balik melaka .. cadangnya nak makan ikan bakar .. takdelah nak open table pun tp saja nak makan ikan bakar .. tp masuk je simpang umbai tu, perghhhh .. kete tak bergerak lah plak .. sikit punya panjang q .. confirm lah bila nak makan pun lama nanti .. jadinya, adik ipar aku pun u-turn lah kete .. kita org decided utk makan roti terbang .. aku tak pernah makan pun .. sbb perut pun dah lapar, malas lah nak pegi tempat yg jauh .. tempat ni pun ok je tak ramai org sebab menu dia pun cuma roti canai, nasi lemak dan asam pedas melaka .. tak berlengah kita org order roti sampai 8 keping .. pastu nasi lemak 5 pinggan kueh tiau 2 pinggan .. selebihnya add in ikan pari masak asam pedas dan kari ayam .. kau bayangkan punya banyak nya order .. padahal org dewasa ada 4 org je .. hishhh .. mmg penuh lah meja kita org .. aku pun tunggu lah mamat yg duk canai roti dia tu .. nak gak tau apa yg terbang .. dlm 2 minit dia tebar. dia pun memulakan aksinya .. wallaaaaweiii .. mmg sungguh lah dia buat aksi terbang .. habis dia pusing sana pusing sini terbang sana terbang sini .. perghhh .. terror sungguh !! aku pun apa lagi .. amik gambar kalah paparazi .. siap ada rekod lagi .. punya excited aku nak share citer ni .. aku pun pelik kenapa aku tak tau kedai ni ada kat melaka ? padahal aku ni org melaka .. hishhh .. malu sungguh .. roti dia, mmg lembut dan sedap .. layan plak dgn kuah dal .. perghh .. jadik lah .. tp nak lagi sedap cecah lah dgn kuah asam pedas .. menangkapppp u olssss ... hahaha.. oklah .. jom kita layan pic dia ..
menunggu makanan dan menyaksikan aksi akrobatik .. ;p
tengok .. skill dia sangat mantap ..

aksi brother ni kat depan the kiddos .. terpaku bebudak ni ..

Tuesday, December 28, 2010

Yang Terbaik lah !!

video

korang bley tengok tak ?? bg feedback ye .. sbbb aku 1st time nak buat video ni ..

Bila ??

Masa pegi pasar dgn mak kat mlk minggu lepas, aku nampak lah kete hitam ni .. aku mmg suka 4wd punya kete .. sbb kete 4wd ni kan tinggi .. bley nampak semer jln .. pastu, tengok lagi kat kete tu .. rupanya fav number aku lah .. wahhh .. bila lah nak merasa ada kete yg no mcm ni kan .. hmmm .. ada rezeki, adalah kan .. wahhhhhh gitu .. oklah .. takde idea dah ni .. nanti citer lagi ..

Monday, December 27, 2010

Adin & Dina

minggu lepas time aku sibuk nak konvo, mr hubby duk pesan belikan Quran utk adin .. hmm .. adin dah naik Quran .. yeayyyy .. genap dia 7 tahun dah naik Quran .. Alhamdulillah .. zaman aku kecik² dulu pun masih lagi baca Muqadam kot .. jadinya bila mak aku dapat tau adin dah naik Quran, dia pun belikan Quran utk adin .. hadiah katanya .. tq mak .. buat susah je .. jadinya skang ni adin dah seminggu lah naik Quran .. kalau time aku dulu, bila naik Quran mesti buat pulut kuning .. tp ni kat kl sapa lah nak tlg masakkan .. aku tak pandai nak masak pulut kuning tu tp aku ganti kan ole² mutiara sabah utk cikgu tu .. boleh lah kan .. tp nanti, tetap nak kena jugak buat something kan ..
kisah adina plak, genap umur dia 5 tahun dia dah bley membaca .. skang ni dia suka baca komik dan buku cerita .. mana ayat yg susah dia akan tanya .. tp skang ni dah tak tanya dah .. lancar je dia membaca .. syukur sangat² bila tengok kemajuan the kiddos yg membanggakan .. tp dlm membanggakan tu tetap ada kelaku yg boleh buat aku plak rasa nak jadi tarzan .. hishhhhh .. tp takpelah .. kalau rumah tu senyap je pelik pulak kan .. tp kalau bising sangat pun masalah gak .. jadinya, ikut pada keadaanlah .. rasanya utk keluarga kecik aku ni tak pernah pun ikut keadaan sbb selalunya banyak yg riuh dari senyap .. hishhhhh

Friday, December 24, 2010

My Big Day

tengok dari belakang je dah tau dah sapa kan .. tulah aku .. my big day .. dah tua ni baru lah sibuk nak habiskan blaja kan .. ngada jekkk .. hahaha .. berbaloi lah bila aku habiskan masa setahun lebih utk buat hr .. walaupun skang ni tak buat dah gaji, pada aku ilmu tulah penting .. nak² blaja hr .. haruslah akta yg banyak .. jadi pada org yg nak tipu² kan aku, sorry beb .. gua dah blaja pasal akta .. kira aku dah tak gentarlah skang ni .. hehehe .. tu jelah yg aku nak citer .. so lepas ni, tiap ahad aku dah melepak je kat rumah .. memasak, membasuh, sidai kain, lipat kain akan menjadi rutin tetap aku selain dari cuci toilet dan lap kipas angin .. azam tahun ni dah pun tercapai iaitu complete kan study .. tahun depan plak azam aku nak kuruskan badan .. aku tak nak makan nasi .. hmmmmm .. lama aku duk pikir .. boleh ke tak ni ?? agak² bley dapat badan mcm jlo pun jadik lah .. tp kalau ada isi, tak bley lah .. oppppsss .. lari topic dah ni .. sudahhh .. jom layan family pic .. :)

Tuesday, December 21, 2010

Monday Morning ..

pagi smalam aku happy gilerrr .. kalau org lain mungkin isnin ada lah sangat suam, tp tak pada aku .. sbb smalam kan anniversary aku pastu yg paling best bila mak dgn ayah masih ada kat umah aku lagi .. yeayyy .. suka sangat bila mak ayah aku sanggup utk duduk umah aku 1 minggu .. pastu sampai opis org duk citer pasal bonus .. aku malas nak amik pusing sbb bila aku amik pusing hati aku akan sakit .. emosi aku akan terasa .. dari aku jadi mcm tu, baik aku biarkan saja .. kau buat mcm mana baik pun, dia tetap akan bagi kau result yg teruk .. jadi utk next year aku akan keje mcm biasa dan lebih semangat lagi sbb walaupun org yg paling besar tak nak hargai kita, tp cukuplah kalau bos kita sendiri dapat menghargai kan .. jadi aku tak nak amik pusing pun .. skang ni masa utk fikir yg positif saja ..
aku sampai opis smalam mcm biasa .. pastu tengok kat atas keyboard ada kad dgn bear kecik .. letak handbag pastu tak sabar nak baca kad .. skalik tengok Bell yg bagi .. owhhh .. sungguh terharu lah .. terus laung kat dia .. bell, luv u so strongggg lah !! dia jawab, me too .. waaaa .. suka sangat aku .. pastu buat keje mcm biasa .. pastu tetiba tengok ada geng The Girls aku dtg .. ingat dia nak jumpa bos aku, tp dia singgah kat tempat dgn hulur beg plastik besar kaler putih .. pastu cakap congrats .. time ni air mata mmg dah bergenang .. tak sangka dorang plan mcm ni .. thanx fieza, nor dan kak ana .. you girls the best .. hehehe .. okehhh .. jom kita layan pic ..

yg ni dari Bell .. thanx darl .. mmmuahhh

yg ni dari the girls .. fieza, kak ana dan nor .. thanx girlss .. xoxo

Monday, December 20, 2010

8th Anniversary

Syukur .. hari ni genap 8 tahun kami bersama .. ingat lagi masa tunang .. selalu je gaduh .. gaduh pun bukan sbb apa .. sbb aku tak suka dia duk simpang misai dan janggut dia tu .. serius mmg aku tak suka .. tiap kali aku jumpa dia utk nak dating ke apa, mesti aku dah sound siang² utk dia shave segala mak nenek jambang kat muka dia tu .. kalau dia tak shave, mmg cari pasal lah namanya .. aku ni adik beradik kan semer pompuan .. ayah aku pun relax je muka bersih dari segala jambang dan misai .. tiap pagi mesti ayah duk shave muka dia kasi licin .. jadi aku expect mr hubby pun mcm tu .. tp dia jenis yg 3-4 hari baru nak shave .. jambang dia plak jenis cepat je naik kat muka .. memula mmg aku makan hati gak .. tp dah lelama, malas dah nak bising .. ikut suka dan cara dialah .. nanti dia bosan, dia sendiri akan shave .. hehehe .. skang ni aku lebih senang dgn cara aku mcm ni .. tak nak dah bebel² .. nanti muka banyak kerutan nanti .. moga² kami dilindungi selalu, dimurahkan rezeki, ditambahkan zuriat dan sentiasa sayang menyayangi ..

Thursday, December 16, 2010

Sabah bahhhh

aku dah di sabah bahhh .. smalam flight dari kuching terus ke sabah .. Alhamdulillah, seminar di kuching success .. participant pun lebih dari target .. dan tadi, participant kat sabah pun lebih dari target .. really happy with that ..
smalam aku sempat lah pegi melihat-lihat pearl .. OMG !!!! mmg sangat happening lah .. aku rambang mata sbb banyak sangat pilihan .. cantik the bomb lah kata org .. duit mmg ada dan semalam sempatlah aku rempat gelang tangan utk cikgu the kiddos yg kat taska .. utk diri sendiri dan kengkawan lain tak cari lagi ni .. ingat ptg ni baru pegi cari ..
so, ada sesapa yg nak kirim barang ?? cepat respond aku utk order ye .. semurah mungkin aku bagi korang .. :)
ok .. will update later ok .. ni still dlm duty .. tp disbbkan aku nak update citer, tetap curi-curi online .. wooohoooo ...

Monday, December 13, 2010

Outstation

1st time tau aku nak merasa outstation sabah sarawak ni .. naik MAS lagi .. hehehe .. terasa mcm jakun plak .. hahaha .. bukan apa .. yg selalu berjln tu naik Air Asia .. jadi makan semer kena beli tak kira lah air masak skali pun .. so, bila dapat naik MAS tu terasa mcm heavan gile .. pastu dapat makan lagi .. dapat ice cream haagen dazz lagi .. **betul ke tak aku eja tu **
gambar nanti aku akan upload kemudian ye .. cuma nak citer lah .. naik MAS dapat dengar lagu joget melayu .. layan je aku dengar .. terasa mcm nak menari plak .. wakakaka ..
ok lah .. ni aku kat hotel hilton, kuching .. nanti akan citer lagi ye .. nak cari makan sat .. lapar dah ni .. oh ye, tadi siang puas aku borong kek lapis .. meriah lah rumah aku nanti dgn kek lapis .. ;p
ok, daaaaa

Saturday, December 11, 2010

P.H.D

korang tau kan phd tu apa .. kalau peringkat belajar, itu dah kira peringkat tertinggi dah kalau belajar .. aku takat diploma tu jelah .. tp aku tetap bangga .. ni PHD kisah penyakti ... korang tau apa ?? kalau peringkat penyakit, penyakit ni adalah yg paling extreme sekali .. korang tau apa ?? penyakit hasad dengki .. adoiiiiyaiii ... aku pun pelik .. bukannya aku ada kacau dia ke .. atau aku mintak duit dia ke .. ada ke patut dia menyampah tengok aku asyik pegi indon je .. salah ke weiiii .. dah tiket kapal terbang murah, aku pegi jelah .. dah situ je yg murah .. bley jadi isu plak bila aku pegi indon setahun 2 kali .. biarlah pun .. kan aku dah cakap .. tiket murah .. nak blanja kat sana pun murah .. bukannya pegi pakai duit korang pun .. apa lah yg nak diherankan sangat .. lain lah kalau aku pegi london ke .. paris ke .. bley lah kau bercerita .. takat pegi indon pun korang nak kecoh .. terukkk betul lah .. sudah lah .. yg aku tau, next year bulan 3 aku pegi lagi indon tu .. pastu nanti bulan 9 pun aku pegi lagi .. hah .. puas hati aku .. nanti next year ada tiket murah, aku beli lagi .. kalau boleh nak buat pegi indon tu 3 kali setahun .. biar hangat sikit korang tu kan .. wakakaka ... sudahlah .. malas nak pikir .. aku nak packing baju plak .. next week seminggu aku kat sarawak dgn sabah .. besttt woooo ... sambil keje sambil jalan ... cian kat mr hubby .. kena jaga anak lagi .. tp takpe .. nanti sayang bawak balik ole-ole ye .. wakakakaka ..

Friday, December 10, 2010

Rambut Maal Hijrah

habis ku togelkan rambut dina jadi pendek .. geram sangat .. asal dia balik rumah je, confirm dia duk garu je kepala dia .. kesian aku tengok .. sebelum tu ada lah aku ni mencari sang kutu tu .. mmg adalah 5-6 ekor .. sah² lah berjangkit ni .. disbbkan mak budak yg ada kutu tu pun takde inisiatif nak buang kutu tu, jadi aku lah yg akan amik tindakan .. sudahnya, ku potong terus rambut dia tu .. senang .. dan tiap ptg bila aku amik, aku tanya ada rasa gatal lagi tak ?? dina slambe je jawab, "gatal lah sikit²".. sambil tu sempat aku tinjau bebudak kat dlm taska tu dan aku masih nampak lagi anak org tu duk garu kepala dia .. kesian budak tu .. kalau kau duduk rumah makcik kan, confirm makcik spray kan ubat kutu .. kesian makcik tengok awak .. muka dia pun tension sbb asyik nak garu kepala je .. mehlah duduk rumah makcik .. makcik pun takde class dah skang ni ;p
pada mak budak tu, tlg lah jaga kebersihan sikit .. sbb kau terlebih rajin, habis anak org berjangkit .. ni kepala aku pun dah terasa gatal² dah ni .. terus ku potong gak rambut aku yg cantik beralun tu .. tp masih lagi ada rasa gatal .. ke ada kelumumur ni ?? nanti aku nak suh mr hubby tlg tengok kan .. wakakaka ...

peace no kutu !!!

Thursday, December 9, 2010

Suatu petang ...

selasa lepas kan public holiday .. korang pun tentu banyak aktiviti kan .. mcm aku, pepagi tu mcm biasa basuh baju segala bagai .. breakfast cuma makan keropok je .. sbb hari tu mr hubby ada plan dgn kengkawan dia utk berpicnic .. eccehhh .. aku tak tau pun yg laki aku ni suka picnic² ni .. selalunya panik adalah .. hahaha .. berpicnic pun ala sekadar je sbb tempat dia takdelah waterfall tu semer .. cuma ada padang yg luas utk main layang² .. the kiddos apa lagi, mmg lah duk mengira jam je .. dah ptg ke belum .. so, aku cuma plan bawak bihun goreng je .. sbb kita org dah lunch dgn nasi kan .. kira bihun tu pun kira afdal lah jugak .. dlm pukul 3.30 pm kita org pun gerak ke kepong .. jln tak jam sangat dan cuaca pun ok .. tak panas dan tak hujan .. tp angin nan adooo .. mcm mana nak terbang kan layang² nanti ?? takpe .. hari masih panjang lagi .. mungkin sekejap² lagi ada lah tu .. pastu melayan lah the kiddos beli layang² .. beli pun 1 je sbb nanti sapa nak control kalau beli 2?? tp sebenarnya, beli 1 pun masalah gak sbb dorang berebut nak pegang benang tu .. haishhhh .. tp ok lah .. dorang duk main on & off .. lepas tu nanti dorang pun lari² sendiri pegi main kat play ground plak .. hah .. tengok .. anak dah besar, senang je keje aku kan .. tak payah nak kejar dorang bagai .. korang lepas kan aje .. nanti dorang haus, pandai lah dorang cari .. hehehe .. tp ajaran aku ni korang jgn ikut lah ye .. dah .. jom layan gambar sat .. aku tak pun bergambar dgn kengkawan mr hubby sbb aku malu lah dgn dorang ..

blakang adin tu kan ada group yg berbaju merah tu .. hah tu lah geng skolah mr hubby .. dorang pun bawak bihun goreng gak cuma kaler je berlainan sbb aku punya pedas .. :)

abg yg baik hati bg adik main dulu ..

ni turn adik nak kutip layang² tu ..

tengok adina dia main larik je asalkan layang² tu terbang .. blasah jelah ..

finally di awangan .. hasil mr hubby .. ;)

tak kira bangsa, warna kulit dan juga budaya di padang inilah kami bersatu utk main layang² yeayyy .. 1 Malaysia ..

Monday, December 6, 2010

Pengantin Di JB

hari jumaat lepas keje, kami terus gerak ke mersing .. minggu lepas adalah majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki .. rasanya tak ramai yg pegi .. org taman pun sibuk dgn majlis kawin .. jadi yg pegi, adalah dalam 4-5 kete je .. jadi lah kan dari takde lansung .. dari mersing nak ke jb, adalah dlm 1 jam setengah .. jadi kita org sampai, dalam pukul 12 .. pengantin siap makeup adalah dlm pukul 2.30 ptg .. gilerrr lapar dah aku .. perut ni duk bergendang mcm² lagu dah .. tp ku tahan jugak dgn wajah yg tenang .. dari jauh aku dah nampak ada mesin abc kau .. air kelapa pun ada .. makkkk aiii .. dah lah tengah panas .. ikut hati, mau je aku pi makan dulu .. tp mengenangkan diri ni dipihak pengantin perempuan, ku tenangkan anak tekak ni .. wakakaka .. sentap je aku tengok dorang makan .. kunyah baikkkk je !! dah lepas berarak, berkompang dan bersilat sessi bersanding plak .. ada plak tepung tawar segala bagai .. nasib suasana bising, jadi perut bergendang pun tak dengar .. gedebak gedebuk, dlm pukul 3.30 kita org pun dah berkumpul kat khemah pengantin .. udang cucuk tu mcm panggil aku je .. pastu nampak ikan siakap tu kenyit mata kat aku .. haishhhh .. pastu pengantin pun dtg .. sibuk lah dorang ni duk suruh aku makan dgn pengantin .. aku dah lah lapar .. nanti makan dgn pengantin confirm kena cover .. arghhh .. tak kira .. makan tetap makan .. wakakaka .. tak main cover² .. habis semer org ku edarkan lauk yg ada kat meja pengantin tu .. kira semer yg konvoi tu merasalah lauk pengantin .. ok .. jom layan gambar ..

lepas dah siap berdandan ..

tengok org bersilat plak ..

bersanding lagi ..

time ni ending utk makan beradap .. aku pun dah kenyang .. kek pun tak makan .. hahaha

To Yanti & Isham, moga kekal ke akhir hayat ..

Friday, December 3, 2010

SME Makan² Session

november adalah bulan yg ramai sambut bday utk unit aku .. 5 bunga satu kumbang tau .. hehehe .. sebagai org yg bertanggungjawab handle part makan² ni, aku pun dgn gigihnya telah order kfc 2 barrel dan side dishes dan jugak dominos .. pizza ada lah dlm 11 kotak size regular yg aku order .. all out lah kata org .. ni kira end year lah ni .. so, next year org lain yg akan handle .. aku akan hand over baki duit dan buku akaun kepada org baru nanti .. yeayyyy ...

kek dan cup cake .. ;)

the gang .. happy bday to all ... pn leez, cik liza, shereen, cik fahmi, bell darling and zai ..

Disember 2010

pejam celik pejam celik dah pun sampai bulan 12 kan .. kejap je dah nak penghujung tahun kan .. mcm biasa, bila penghujung tahun tentulah ada anniversarry kan .. kejap je dah 8 tahun .. rasa mcm smalam je baru dapat anak .. hahaha ..
tahun ni, kehidupan aku dan mr hubby berjln lancar dan mr hubby sangatlah sibuk dan rajin bekerja utk kami sekeluarga .. dapat je gaji, mesti blanja makan kat kedai mamak kan .. hehehe .. layan je aku sbb aku takde masalah utk kedai mamak .. dan tahun ni gak, mr hubby blanja aku pegi bali .. besttt .. tq .. suka sangattttt
ni hujung tahun ni aku dah suruh mr hubby blanja hand bag baru .. hand bag aku dah usang lah .. walaupun cita² aku nak sambar coach, tp tunggu .. ada rezeki tak kemana kan .. smalam pun dah survey² clark .. haishhh .. besar betul tekak aku ni .. hehehe .. takpe, tu kan semer impian .. tinggal tercapai atau tak je kan .. okehhh lah .. takde idea ni .. daaaaa