Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, December 9, 2010

Suatu petang ...

selasa lepas kan public holiday .. korang pun tentu banyak aktiviti kan .. mcm aku, pepagi tu mcm biasa basuh baju segala bagai .. breakfast cuma makan keropok je .. sbb hari tu mr hubby ada plan dgn kengkawan dia utk berpicnic .. eccehhh .. aku tak tau pun yg laki aku ni suka picnic² ni .. selalunya panik adalah .. hahaha .. berpicnic pun ala sekadar je sbb tempat dia takdelah waterfall tu semer .. cuma ada padang yg luas utk main layang² .. the kiddos apa lagi, mmg lah duk mengira jam je .. dah ptg ke belum .. so, aku cuma plan bawak bihun goreng je .. sbb kita org dah lunch dgn nasi kan .. kira bihun tu pun kira afdal lah jugak .. dlm pukul 3.30 pm kita org pun gerak ke kepong .. jln tak jam sangat dan cuaca pun ok .. tak panas dan tak hujan .. tp angin nan adooo .. mcm mana nak terbang kan layang² nanti ?? takpe .. hari masih panjang lagi .. mungkin sekejap² lagi ada lah tu .. pastu melayan lah the kiddos beli layang² .. beli pun 1 je sbb nanti sapa nak control kalau beli 2?? tp sebenarnya, beli 1 pun masalah gak sbb dorang berebut nak pegang benang tu .. haishhhh .. tp ok lah .. dorang duk main on & off .. lepas tu nanti dorang pun lari² sendiri pegi main kat play ground plak .. hah .. tengok .. anak dah besar, senang je keje aku kan .. tak payah nak kejar dorang bagai .. korang lepas kan aje .. nanti dorang haus, pandai lah dorang cari .. hehehe .. tp ajaran aku ni korang jgn ikut lah ye .. dah .. jom layan gambar sat .. aku tak pun bergambar dgn kengkawan mr hubby sbb aku malu lah dgn dorang ..

blakang adin tu kan ada group yg berbaju merah tu .. hah tu lah geng skolah mr hubby .. dorang pun bawak bihun goreng gak cuma kaler je berlainan sbb aku punya pedas .. :)

abg yg baik hati bg adik main dulu ..

ni turn adik nak kutip layang² tu ..

tengok adina dia main larik je asalkan layang² tu terbang .. blasah jelah ..

finally di awangan .. hasil mr hubby .. ;)

tak kira bangsa, warna kulit dan juga budaya di padang inilah kami bersatu utk main layang² yeayyy .. 1 Malaysia ..

2 comments:

Arash Libra said...

last weekend balik melaka...pi picnin kat pengkalan balak..lama dah x kesana..layan anak2 buah nk mandi laut..tp kotornya air..huhu

Aida said...

AL, pengkalan balak tu air dia mmg dah kotor lah .. kira dah tercemar habis dah tu .. kena bawak dorang pegi pd .. :)