Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Friday, September 26, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI DARI KAMI SEKELUARGA ..
MAAF ZAHIR & BATIN ...


DARI KAMI,
AIDA,
CIK DIN
ADIN
DINA

Thursday, September 25, 2008

Jejak Kasih

Pagi ni aku sampai je opis, terus nak up date citer smalam .. excited gilerr !! smalam aku ada sesi jejak kasih dengan kengkawan baik aku zaman study kat PTPL, Ampang .. kita org pilih San Francisco Steak House, Mid Valley sbb Eza nak makan western .. kita org dulu satu kelas dan selalu gak bertiga .. sampai Qmie duk create nama group S.H.E .. walla .. kalau teringat balik zaman tu, mmg gelak je .. kita org dah lama tak jumpa especially Qmie sbb dia terus futher kat tempat lain .. mcm Eza, ada lah juga aku jumpa tp 'jarang-jarang' dan rasanya lebih dari 5 tahun kot kita org tak jumpa in group .. perghhh .. mmg mcm jejak kasih rasanya .. wakakaka ..
Dia org semer sampai dlm pukul 6pm tp aku 6.45pm .. ampunnn kengkawan .. kalau aku tau aku akan sampai lambat, sure aku tak balik umah amik kereta .. tp, kalau aku tak amik kereta nanti aku kena balik cepat sbb nak kejar train pulak ..
Aku sampai je smalam, terus dah nampak Qmie .. gilerrr .. Qmie dah cantik .. :) dah tak mcm dulu lg .. bangga beb sbb kawan aku sorang ni dah banyak berubah .. dah jadi pompuan ayu .. ;)
lepas dah laga² pipi, aku cari Eza pun laga² pipi gak .. hmm dia tengah duk penuhkan pinggan dia .. tengok kat meja, dah penuh dah makanan .. aku cuma cari makanan utk 1st round dgn kuih muih skit .. pastu, sambil tunggu nak berbuka borak lah dgn dorang .. bila dah duduk ni baru dapat tengok dengan dekat .. yg pasti EZA .. KAU DAH KURUS GILERRRRR BEB dan Qmie ..
KAU CANTIKLAHHHH
nanti, kita buat lagi jejak kasih yerrr .. luv you guysss


Wednesday, September 24, 2008

1st Time Jumpa ..

Smalam ada janji utk berbuka dgn Sue .. sepatutnya hari khamis, tp sbb sue ada majlis rasmi on that day so tukarkan ke smalam .. kalau ikutkan, kita org nak berbuka kat area Kg. Baru tp bila Ical ikut sekali kita org tukar tempat lain dan ikut apa yg Ical nak makan .. jadi kami pilih Nando's je kat KLCC ..
Sue ni salah sorang blogger gak dan aku suka sangat kat dia ni sbb gigih dan tabah dlm menghadapi dugaan hidup .. apa pun, utk adik Kak Aida ni teruskan dan kekalkan ketabahan mu ok .. Kak Aida sentiasa ada kat sini dan bahu kak aida yg empuk ni boleh je jadi tempat sue mengadu ok ..
Adalah ambik gambar smalam, tp sbb kamera aku dah mengong sumer pic of food tak jadi .. yg tinggal cuma pic kita org je ...


Aku paling suka pic yg last ni .. cute jerrr sbb sorang menjeling, sorang mengejek

Tuesday, September 23, 2008

Baju Office

Hari ni, baju kurung yg opis bagi utk semer staff dah siap .. hmm .. mcm menarik tp aku tengok biasa sangat dan harga utk tempah teramatlah mahal .. RM75 without piping .. gilerr mahal aku rasa .. kalau aku tau, baik aku amik duit tu dan tempah kat tempat yg aku selalu tempah tu .. dapat aku untung RM25 .. actually, baju ni kira uniform kita org lah setiap hari khamis .. tak payahlah aku bersusah payah nak pikir baju batik lagi .. korang tengok, cantik tak ??

Please Approve ...

Bestnya ... berita terbaru yg aku baru dapat .. management decide and propose to chairman pasal 3 Oktober tu utk company off .. yippi .. harap chairman akan luluskan .. tak payah lah aku apply cuti utk hari tu .. yeahhh .. to Mr Chairman, please approve our application ..

-> ALHAMDULILLAH .. 3RD OCTOBER, 2008 OPIS DAH DECLARE AS CUTI ..

Dah Dapat Dah ... Huhu ...

Alhamdulillah .. pagi ni rezeki murah betul .. baru je tadi ni pegi amik cek kat kaunter .. cek tu dari Radio Era utk peraduan Aku Mahu Percuma di Era .. once dapat call, terus je turun .. hehehe
cek ni tak lah banyak mana takat RM200 je tp jadilah utk buat beli kasut raya kan .. masa aku call utk Aku Mahu Percuma di Era tu, habuan dia utk top price sangatlah besar .. RM60,000 beb .. tp kalau dah bukan rezeki aku, nak buat mcm mana kan .. apa pun aku sangatlah bersyukur .. :)
kalau ikutkan ni bukanlah kali pertama aku menang kat Era .. sebelum ni pernah dapat RM400 .. selebihnya, voucer makan dgn tiket² konsert percuma .. ni lah berkat jadi pendengar setia kot .. hehehe ..

Monday, September 22, 2008

Sama lerrr

ni sesaja nak post .. hp sama tau dgn nana .. n95 .. yeahh .. luv u lah nana ..
:) Mine on left .. nana ni sayangggg gilerr kat kucing .. sampai wall kat hp pun kucing dia ..

Saturday, September 20, 2008

Buka Puasa With Nana

Mcm yg dah tau, hari ni ada buka puasa with Nana .. tempatnya kat area Bkt Jalil .. dari rumah dlm pukul 6.00pm dgn Ct .. kebetulan Ct ni duduk satu kawasan umah .. so, senanglah nak bergerak dgn dia ni .. dlm 6.30pm dah sampai dan tengok adik dgn angah gigih menjadi penyambut tamu .. hehehe .. sorry guys .. lambat .. nak kena settle kan urusan kat rumah dulu .. jenuh duk pujuk hubby pergi, tp dia lagi prefer buka kat rumah .. kira buka berdua dgn adin .. dah siap semer hal kat rumah, lapanglah sikit nak pergi kan .. nana sampai dlm pukul 6.40pm .. tahun ni, ramai yg join compared last year at Restoran Puteri .. tempat ni makanan dia boleh lah tahan .. banyak gak menu dia dan yg special kambing panggang .. hmm .. serious mmg sedap .. aku mcm biasa amik nasi sikit je selebihnya amik lauk-pauk jerrr .. hehehe .. konon diet kan .. yg paling aku suka skali Ayam Mongolia .. uikk ada gak menu nama mcm ni kan .. tp memang sedap beb !! so, sesapa yg teringin nak makan Ayam Mongolia, boleh lah ke Golf & Country Resort, Bkt Jalil .. Buffet ramadhan cuma RM48 nett per head ..

Friday, September 19, 2008

Kad Raya Dari Adin ..

Hari ni penat gilerr .. sampai umah dah lambat sbb hubby dari UM pun dah lewat .. sampai kawasan umah dlm pukul 6.20pm .. cepat² gi nursery terus amik Adin dgn Dina .. kalau lambat nanti kena charge o.t. .. hehehe .. tp, sebulan tak pernah pun lebih RM400 ..
bila dah amik adin dgn adik, terus lah ke pasar ramadhan nak cari kuih utk adin dgn air soya panas dan apa² jelah .. hari ni adin gigih lagi pose .. :) kalau hari ni puasa lagi, dia dah 13 hari pose .. alhamdulillah, nampaknya dia dah tak kisah utk tahan makan dan minum .. tengah leka borak dgn hubby, tetiba adin cakap "jeng jeng jeng .." pastu dia pun hulur kad kaler hijau .. "nah mama .. ni utk mama dgn abah .."
wahhhh .. kad raya beb .. terharu rasanya bila anak bagi kad raya .. lepas dah baca, terus cium adin .. adik pun dapat cium gak .. huhu

Confirm Blocked ..

Yippi .. akhirnya aku dapat gak berbuka pose kat luar .. hubby aku tak kisah sangat asalkan tak balik lambat sangat .. :0 .. Dear Mr S, i tak pernah keluar lepak dgn kengkawan lerr .. so, tahun ni je ter'advance' skit .. tq and very appreciate it ..

1st on 20th September 08 - Nana's friend at Sri Bayu Restaurant, Bkt Jalil Golf & Country Club

2nd on 24th September 08- Eza & Qimie my best friend masa kat PTPL, Ampang. Venue : San Francisco Steak House, Mid Valley

3rd on 25th September 08 - with my luvly sis Sue at somewhere in Kg. Baru

Kenapa mesti Nana ?? sbb aku suka budak ni .. dia tak hipokrit dan peramah beb!! Biarlah dia nak seksi ke apa ke, yang penting hati dia bersih ok .. jgn nilai org dari luaran, tp nilai bila kita dah kenal tau .. bukan apa, nanti kena mcm aku .. duk suka kat org tu, tp sebenarnya lagi terukkkk dari yg aku sangka .. tobattt aku ..

Marahnyaaaaa

Smalam pegi pasar ramadhan kat area rumah .. tekak ni teringin nak makan kuih udang .. pusing punya pusing, singgah lah kat satu stall ni .. mmg dah terbau sbb dlm kuali dia tengah menggoreng kuih udang tu .. pastu duk fikir kalau minta RM1 mcm tak cukup .. so belilah RM2 .. pastu nampak lah akak tu duk amik 3 ketul kuih udang tu dan potong² pastu masukkan dlm plastik sambil capai kuah dia .. pastu akak tu pun hulurkan plastik tadi .. aku mcm pelik sbb nampak dia cuma amik 3 ketul je tadi then repeat balik "saya nak RM2" .. tau apa jawapan dia "iyelah .. RM2 lah ni" aku yg dah penat berjln (walaupun tak puasa tp tak makan dan minum ok) ni mcm rasa kena kejutan elektrik je .. aku tanya balik "kak biar betul 3 ketul RM2 .. ni letak udang galah ke ??" akak yg muka tak malu ni boleh cakap "barang semer naik dik .." aku dengan muka yg dah mcm singa ni cakap "akak makan jelah kuih akak tu .. saya tak jadi beli" .. pastu aku blah .. mmg ada dengar akak tu kutuk aku .. tp aku peduli apa .. customer always right .... I'll repeat "CUSTOMER ALWAYS RIGHT" .. aku doakan akak tu akan jadi kaya raya dengan kuih udang dia tu .. aku tak heran nak bayar RM2 utk 3 ketul kuih tu kalau size kuih tu besar dan udang yg besar .. ini dah lah kuih udang tu standard size, udang pulak jenis great S .. alahai .. nak untung punya pasal, apa pun sanggup kan ...

Thursday, September 18, 2008

Apa Nak Dihairankan ..

Datuk K, Siti Nurhaliza enggan buang masa layan fitnah

---> Sudah terang lagi bersuluh kan .. aku cukup tak suka pompuan ni walaupun dulu aku pernah minat kat dia .. tp bila dia dah terang² tunjukkan sapa diri dia sebenarnya, that's it !! aku tak kesal utk buang dan bakar semer cd dan kaset dia .. nyesal beb sbb pernah TERMINAT kat dia .. konon tak CARAS laki org ..

Wednesday, September 17, 2008

Puasa VS Adin

hehehe .. tengok tajuk mcm kelakar je .. tp mmg tu lah tu ..kalau ikutkan sampai hari ni, dah 17 hari kita berpuasa .. tp anak bujang aku ni baru je dapat puasa 9 hari termasuk yg smalam .. gigih betul dia berpuasa tau .. sebelum ni kalau balik keje terus amik dia kat tadika dan adik kat taska .. tp sejak kejadian dia buka puasa dlm kereta, terus kita org pegi beli makanan dulu then baru amik dia org terus balik rumah .. kira dah tak ada kes buka puasa dlm kereta lagi ..
tp ni nak citer lak bila dah sampai rumah ... selalunya, adik akan minta susu atau apa je makanan bila sampai rumah .. padahal dia dah makan kat taska .. ni kira kes saja je nak susahkan mama dia kan .. bila bab yg ni, aku pun akan cuba sedaya upaya utk buat adin lupakan pasal makan dan minum dengan pasangkan dvd cartoon ke .. altromen ke .. apa jelah .. cakap pun bebaik je .. suruh dia baring kat sofa dan tengok tv .. satu yg aku puji tang adin ni, dia jenis dengar cakap dan mudah beralah .. jadinya dia pun leka .. tp bila aku start masak je, mesti dia cakap "dah azan kan mama??" .. memula aku ok lagi .. layan je .. cakap pun bebaik je .. tp kalau dah sampai 5-6 kali mula nak naik sikit suara .. sudahnya aku diam je ... karang kalau terlebih marah sangat, aku pulak yg kena marah dgn hubby .. jadi diam adalah jln terbaik sambil ajak dia baring kat sofa .. pastu kena puji dia sikit "Adin kan good boy .. good boy dia kena baring" .. hehehe .. so far, mmg jln jelah apa pun yg aku cakap .. :)
bila tiba je waktu berbuka, time ni mmg aku nak gelak .. kita yg dah tua ni pun akan minum air berteguk-teguk .. tp adin ni minum sikit je pastu dia makan dan makan dan makan .. kalau ada roti jala tu 6 gulung, dia akan makan semer .. yg tinggal cuma kuah .. pastu dia akan minta nasi pula ... perghhhh .. mmg betul anak aku berpuasa .. huahuahua .. tp kan, air kat cawan dia hanya luak sikit je takkan lah dia tak haus ekk .. tp kan .. sejak dia berpuasa ni, badan dia susut lah .. tu yg tak syok tu .. kalau peluk dia terasa mcm kecil sikit .. :(
harap lepas habis puasa ni badan dia naik balik .. nanti mama buat bebanyak roti jala ye ...

Monday, September 8, 2008

Jom Makan ..

Sunday, September 7, 2008

Lailatul Qadar ..

Lailatul qadar..

"Lepas basuh pinggan, ikut Abah pergi masjid," kata Abah separuh memerintah.
Aku memandang kepada Emak. Emak angguk sahaja. Maksudnya emak mahu aku ikut Abah solat subuh ke masjid. Jangan melawan.
Nampaknya, aku kena batalkan niat untuk sambung tarik gebar selepas kenyang bersahur.
Aku bonceng di belakang. Kami tidak pakai helmet. Kopiah sahaja.
Ganjil. Dalam cahaya suram menjelang subuh, aku lihat kubah masjid berada di tanah. Bukan di bumbung masjid. Ajaib.
Abah macam tidak nampak keganjilan itu. Aku cuit bahu dia dan tunjukkan ke arah kubah yang berada di tanah. Mungkin kubah itu tengah sujud fikir aku.
"Kenapa?" tanya Abah.

"Lailatuqadar, " kata aku dengan jari masih menunjuk kepada kubah.

"Kepala otak engkau. Berapa lama engkau tak ke masjid?"

Tidak pasal-pasal aku kena marah. Rosak pengalaman suci aku ini.

"Diorang tengah renovate masjid la. Bumbung masjid bocor.. pasal tu kubah tu dorg angkat letak kat tanah..Bodoh, " sambung Abah memaki lagi.

Kalau emak ada di sini tentu dia angguk sahaja. Terima sahajalah. Jangan melawan. Kadang-kadang Abah lupa yang aku tidak duduk kampung lagi. Aku cuma pulang untuk cuti raya.

Saturday, September 6, 2008

Ramadhan ke 6


Friday, September 5, 2008

My Luvly Adin

This is about my boy again .. love to story about my adorable kids .. tapi sbb Adin dah sekolah kira lagi banyak cerita dia .. Jumaat lepas sebelum Ramadhan, tadika Adin ada buat pertandingan mewarna Bendera Malaysia sempena menyambut Hari Kemerdekaan ke 51 .. proud again .. :)
hadiah dari tadika adalah buku cerita tauladan .. tak sia-sia dulu Adin suka conteng dinding rumah kan .. :P

Read and think



Dr M

This morning sampai je opis terus nak baca paper .. selak punya selak ada satu article yg buat saya nak sangat cut, copy and paste .. Pada saya apa yg Dr M kata mmg betul sbb antara isu yang hangat sekarang ni adalah pasal pemberian tanah di Ipoh .. mmg tak adil lah sangat .. jom baca -->

Dr. Mahathir persoal kenapa Melayu sahaja perlu minta maaf

PUTRAJAYA 4 Sept. - Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini mempersoalkan mengapa orang Melayu sering dituntut memohon maaf sekiranya mengeluarkan perkataan dan catitan yang boleh ditafsirkan sebagai perkauman.
Bekas Perdana Menteri berkata, sebaliknya apabila orang bukan Melayu mengeluarkan perkataan atau catitan yang boleh ditafsir sebagai perkauman, orang Melayu tidak pernah menuntut pihak tersebut memohon maaf.
Beliau memberi contoh memorandum Hindraf kepada Perdana Menteri United Kingdom yang bukan sahaja penuh dengan unsur-unsur perkauman tetapi juga bersifat hasutan.
''Seorang penuntut universiti Wee Meng Chee telah perlekehkan Negaraku dengan mengguna lagu Negaraku tetapi dengan lirik yang mempermainkan sembahyang dan azan orang Melayu (Islam). Azan dijadikan duet lagu cinta.
''Apakah mereka dikehendaki memohon maaf? Apakah pemimpin mereka dikehendaki memohon maaf? Jauh sekali.
''Sebenarnya Wee dipertahan oleh pemimpin-pemimpin parti Cina dan anggota Hindraf dibebaskan daripada tahanan dan ada yang dengan bebasnya bertanding dalam pilihan raya dan menang menjadi wakil rakyat," katanya dalam laman blognya, www.chedet.com.
Dr. Mahathir berkata, orang Melayu hari ini sebenarnya takut jika mereka dilabelkan perkauman.
Katanya, tahap ketakutan orang Melayu hari ini sehingga apabila hak mereka diburuk-burukkan dan diserang, mereka tidak berani mempertahankan diri.
''Sesungguhnya keadaan hubungan antara kaum bukan lebih baik hasil Pilihan Raya Umum 2008, tetapi ia menjadi amat buruk.
''Mungkin saya dituduh sebagai menyumbang kepada keadaan melalui tulisan saya, tetapi pada saya amatlah tidak adil jika satu pihak dapat kebebasan sedangkan pihak yang ditohmah tidak
boleh buka mulut," katanya.

Thursday, September 4, 2008

Adin oh Adin

Alhamdulillah dah hari ke 4 kita berpuasa .. Smalam Adin demam .. tapi hari ni dah ok .. Masa 2nd day puasa, Adin cuba berpuasa penuh .. mmg tak percaya bila cikgu dia bagi tau yg Adin lansung tak makan dan minum .. hmm bangga pun ada cuak pun ada .. bukan apa sbb masa sahur tu dia tak makan banyak pun .. 3-4 suap je .. bila jemput di taska, mmg betul dia cuba berpuasa sampai bibir tu jadi kering .. pastu bawa dia ke pasar ramadhan utk beli kuih-muih .. dah lah hujan, jadinya kita org tunggu dlm kereta je sementara hubby turun cari kuih .. Adin request suruh beli ayam goreng Uncle Bob .. hubby pun beli utk Adin .. bila masuk je kereta, hidung ni dah terbau ayam goreng tu .. kuatlah sangat bau nya sampai tergoda iman kejap .. adik dah sibuk nak makan ayam tu .. bukan tak nak bagi makan, tapi takut Adin tak tahan .. tengok jam dah pukul 6.45 .. lagi setengah jam je utk berbuka .. dan sbb ayam Uncle Bob ni jugaklah Adin pun berbuka dlm kereta .. hubby kata ok je sbb dia dah berjaya tahan sampai ke ptg .. Alhamdulillah .. proud to be your mom !!

Monday, September 1, 2008

Day 1 of Ramadhan ..

Selamat Berpuasa .. Yippi .. Dah pun berpuasa .. Apa pun selamat berpuasa kepada semua umat Islam ..
Hari ni ingatkan nak ajar Adin (my son) utk berpuasa .. mlm semalam dah ajar dia utk baca niat dan hari ni, celik je mata ok lagi .. tapi dlm pukul 11.00 dah minta makan .. hahaha .. jadi nak tak nak kenalah gorengkan dia sosej .. offer nasi dia tak nak .. takpelah .. bila pikir dia baru 5 tahun half day pose pun ok kan .. at least dia tahu maksud puasa pun dah ok dan kata pepatah lama "Melentur buluh biar dari rebungnya"
Tahun ni turn raya di Mersing .. huhu .. bestnya .. walaupun mertua dah tak ada, sistem giliran tetap kena praktik sbb ada 3 lagi adik ipar yg belum berumahtangga .. jadi tanggungjawab tetap ada kan ..
Hari pertama puasa kat Melaka dan hari ni cuaca agak mendung dan hujan .. jadi tekak tak lah rasa haus sangat .. petang ni dah plan dgn adik (giea) untuk pergi ke pasar ramadhan .. dlm kepala ni dah set utk beli murtabak .. :)
Ok .. happy fasting to all ..