Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Friday, September 19, 2008

Marahnyaaaaa

Smalam pegi pasar ramadhan kat area rumah .. tekak ni teringin nak makan kuih udang .. pusing punya pusing, singgah lah kat satu stall ni .. mmg dah terbau sbb dlm kuali dia tengah menggoreng kuih udang tu .. pastu duk fikir kalau minta RM1 mcm tak cukup .. so belilah RM2 .. pastu nampak lah akak tu duk amik 3 ketul kuih udang tu dan potong² pastu masukkan dlm plastik sambil capai kuah dia .. pastu akak tu pun hulurkan plastik tadi .. aku mcm pelik sbb nampak dia cuma amik 3 ketul je tadi then repeat balik "saya nak RM2" .. tau apa jawapan dia "iyelah .. RM2 lah ni" aku yg dah penat berjln (walaupun tak puasa tp tak makan dan minum ok) ni mcm rasa kena kejutan elektrik je .. aku tanya balik "kak biar betul 3 ketul RM2 .. ni letak udang galah ke ??" akak yg muka tak malu ni boleh cakap "barang semer naik dik .." aku dengan muka yg dah mcm singa ni cakap "akak makan jelah kuih akak tu .. saya tak jadi beli" .. pastu aku blah .. mmg ada dengar akak tu kutuk aku .. tp aku peduli apa .. customer always right .... I'll repeat "CUSTOMER ALWAYS RIGHT" .. aku doakan akak tu akan jadi kaya raya dengan kuih udang dia tu .. aku tak heran nak bayar RM2 utk 3 ketul kuih tu kalau size kuih tu besar dan udang yg besar .. ini dah lah kuih udang tu standard size, udang pulak jenis great S .. alahai .. nak untung punya pasal, apa pun sanggup kan ...

4 comments:

The Journey.. said...

nice meeting u ere gurl!! bulan posa tak baik tau marah2.. heheh

Nor Aida Abdullah said...

mana tak marah .. aku bukan berkira sangat .. tp akak tu pun kekwat tau .. dia ingat dia sorang je ada kuih udang .. benarlah kata Tun "Melayu Mudah Lupa"

eZa said...

ahahahaha sentap lak ek?! tp mmg la, diorg nih nk untung je tau.. rs lom tau lg tuh... :P

Nor Aida Abdullah said...

sentap tahap gaban .. aku rasa sedap lagi cucur yg mak buat tau .. hangin satu badan ...