Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, November 11, 2010

BBQ Time!

minggu lepas best kan .. cuti panjang dan boleh berehat lama .. aku mmg sentiasa tunggu cuti panjang mcm ni sbb boleh balik melaka .. kalau musim perayaan mcm ni, biasanya aku akan gerak lambat .. malas nak hadap jam kat lebuhraya tu .. hari khamis tu, lepas je keje balik ke rumah dulu kemas apa yg patut dan cuci baju sekolah anak terus .. nanti balik ahad tu tak lah pening nak cuci baju .. lg pun, gerak mlm ni dapatlah diskaun 20% dari plus tu .. cuma sanggup dgn tak je nak drive memalam buta kan ..
kat melaka plak ada sale metrojaya .. tp standard lah .. org melaka mmg suka part shopping² ni .. aku pun tak ketinggalan nak sibuk tp tak beli apa pun .. takat beli kan lipstick utk mak je .. jumaat mlm tu, adik aku dila suggest buat bbq .. sbb dah lama kita org tak buat makan², aku on jelah dan kita org tong² duit beli ayam, sotong, kek dgn air .. chef mlm tu adik aku .. aku lepas tangan je takat tukang pegi beli ayam fresh .. org kata terbaik dari ladang .. hehehe .. sempat lah juga celebrate birthday in advance utk adin, cupin dan baby ai .. adik aku yg aziah pun birhday dia bulan nov, tp sbb dia takde kita org celebrate mana yg ada je ..
melayan lah kita org makan sabtu mlm tu berteman kan hujan yg turun renyai² .. the kiddos mmg all out lah .. main tanpa sempadan sampaikan baju pun jadi kepam .. ok .. tu je nak citer ..

menu kami standard je .. ayam dan sotong je .. tukang kipas, along aku lah sbb tenaga dia kuat .. tukar bakar kaum bapa lah .. tukang ibu ni tukang makan je .. ;p

happy birthday u ols!!

4 comments:

Marsha~ said...

owaaahhhhhh...mintak kepak ayam satuh!!!

Aida said...

marsha, dah habis dah tu .. hehehe

Aleeya said...

sodapnyeeeee nape tak ajak join skalikkkk hehehee

Aida said...

kat melaka ni .. nanti kita plan utk buat sesama ye cik yaya ..