Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, November 1, 2010

Kenapa ???

aku kalau tengok blog kengkawan, mmg best .. sbb apa ?? sbb dorang tunjuk citer pegi holiday dgn family .. ada tu yg honeymoon lagi .. tp aku tak .. aku lebih terarah dgn kengkawan .. kadang tu mmg sedih .. tp nak buat mcm mana .. nak holiday dlm msia, mr hubby tu mcm takde masa .. kadang masa ada, duit plak tak de ..
utk ajak dia pegi overc, mmg mr hubby tak kan ikut .. sbb ?? sbbnya adalah dia tak bley naik kapal terbang .. jgn lah korang gelak .. cian kat abg i tu .. penyakit ni mmg lah tak serius tp kalau dipilih, dia akan cakap tidak .. pada dia waktu darurat adalah perjalanan untuk ke Mekah sahaja .. tempat lain, mmg dia takkan pegi ..
benda ni aku dapat tau masa kita org bertunang .. sbb adik aku ada kat kl, kita org pun ke genting .. sbbkan kita org tak menginap, jadinya kita org pegi naik skyway .. dan dlm skyway tu lah baru aku perasan .. betapa pucatnya muka dia .. betapa kakunya dia .. sikit pun tak toleh kiri kanan .. time tu baru aku tau .. patutlah masa kita org pegi sunway dgn adik² aku, dia tak nak pun main segala benda terbang yg ada ..
aku ?? aku ni mmg .. semer benda tu lah yg aku excited nak main .. kau cakap je apa yg aku tak pernah naik .. kat genting tu pun semer menda alah yg ada aku belasah main .. mmg tak cuak pun ..
fobia ni mmg boleh di atasi kan .. tp kalau mmg tak boleh mcm mana hah ?? adakah sbb laki aku tu asyik layan action movie, tu yg dia fobia ?? hmmmm .. entahlah .. sbb tu lah aku berjln bersama kengkawan .. jadi mr hubby tu duk kat rumah jaga anak .. tp, kemana pun aku pegi mesti aku akan dulu kan barang utk dia sebelum org lain .. tu wajib pada aku .. lepas dah dapat barang utk dia, baru aku cari utk family dan kengkawan .. tu jelah ..
aku tetap berharap yg satu hari nanti yg mr hubby ni akan boleh terbang bersama aku dan anak² .. insya'allah ..

5 comments:

Marsha~ said...

hermm.. berat gak masalah ni ek.. kita takleh nak paksa nanti lagi bagi tekanan kat dia.. cuba2lah google tgk ade tak petua nak hilangkan trauma tu..... ;)

Aida said...

marsha, thanx .. tp tulah .. susah skit .. hehehe

Aleeya said...

huhuuu takpe la lama2 nnt okay la turrr..

jom kita coti sama2 nak heheh wat family trip..konvoi sesama gi ke

Aida said...

yaya, hmmm .. menarik tu .. ok je ..

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Maaf ye.., disebabkan tak de (tak jumpa) "kotak chat" kat sini, sebab tu saya tinggalkan jejak di sini...