Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, October 26, 2010

Parasailing

hari ni aku saja nak citer pasal parasailing .. aku kan baik hati .. kalau korang tak nak tau pun, aku tetap akan citer sbb aku 1st time buat benda ni .. aku mmg teruja bila darling aku tu citer pasal dia pernah naik benda alah ni dulu .. jadinya, sebelum ke sana lg aku dah membayangkan diri aku berada di awang-awangan .. ewahhhh .. berangan mmg perlu kuat lah .. parasailing ni dlm bahasa melayu pun parasailing gak .. aku tak reti nak terang kan apa .. tp korang tengok pic kat bawah ni .. jap ye ..

pic kat atas ni lah .. dia bukan payung terjun .. tp dia akan buat kau melayang kat awan tu .. mcm mana boleh ada kat atas ?? hmm dia akan ditarik oleh org yg bawak bot laju tu lah .. benda ni bley main kat pantai area turtle island .. bayaran pun murah je rp150.000 atau rm52.50 .. pada aku mmg murah lah kalau nak banding main kat msia .. aku pun tak sure kat pd tu ada ke tak benda alah ni .. kalau takat jet ski dgn banana boat tu mmg confirm berlambak .. yg 2 tu aku tak main lah sbb kat msia pun ada dan bayaran pun lebih kurang je .. cuma yg ni, aku mmg teringin sangat nak buat .. kalau ada buggy jumping pun aku akan redah utk buat .. hehehe .. okehhh .. mari layan sat gambar ye ..

ni time sebelum aku naik lah .. kena lah pakai safety jacket .. aku kan tak pandai berenang .. at least kalau aku jatuh, aku bley terapung lagi .. hehehe ..

ni time aku kat udara .. perasaan ?? baru aku tau luasnya lautan .. tak terkata perasaan aku bila tengok secara live keadaan keliling tu .. SubhanAllah .. sangat jakun dan taksub sekejap dgn keindahan ciptaan oleh NYA ..

time ni dah ready utk turun .. tengok muka aku .. sangat puas hati dan tak de cover² .. tu maknanya sangat puas lah tu .. hehehe
jadi, pada korang yg akan ke bali nanti aku mmg suggest korang buat benda ni .. mmg best .. dan rasanya aku akan repeat ke bali lagi sbb ada lagi tempat yg aku tak lawat .. dan bila aku dtg utk 2nd time, aku akan pastikan aku naik lagi parasailing ni .. ada kengkawan yg nak join ?? bab hotel dan tour guide, jgn risau .. aku akan minta darling aku tu handle kan .. takde masalah kan darling .. harga pun confirm dia bg yg murah je .. sbb darling aku ni suka bg org puas hati dan enjoy bila holiday ..

6 comments:

ierdahaszahida said...

@ Bali Ke?

Aida said...

kat bali @ turtle island

Aleeya said...

syoknye.....lau aku msti jering2 kehapyyan hehehhe huhuuu

Aida said...

yaya, mmg syok .. sangat puas hati buat benda tu ..

Mrs Zamzuri said...

bff ko tuh keja travel agency ke?

Aida said...

qmie, dia running utk bussiness tu lah .. hehehe