Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, October 25, 2010

Bali ~ Day 3

aku ni mcm penat je nak update blog .. nak kata busy dgn keje taklah sangat .. tp mood tak dtg .. tp takpelah .. aku gigih jugak ye .. day 3 ni kita org pegi turtle island .. kat sini mmg haiwan jelah .. pastu aku dapatlah main parasailing .. mmg best .. nanti aku buat khas entri pasal parasailing tu ye .. korang tak nak tau ?? takpe .. aku yg baik hati ni tetap nak citer sbb kes teruja .. hahaha ..
dah lepas pegi turtle island, kami ke tanah lot plak .. bestlah jugak .. posing je keje walaupun bateri kamera dah habis .. haishhhh .. kenapa lah aku lupa nak charge bateri .. sudahnya, hp jadi mangsa .. hehehe .. pastu shopping lagi kat tanah lot plak .. kat tanah lot ni mmg shopping ole² utk kawan rapat dan sedara mara yg rapat je .. aku pun bawak duit tak banyak .. sbb mmg budget nak pegi berehat je .. tp tu lah .. tetap gak nak shopping .. tau² duit dah nak habis .. tp yg day 2 tu mmg aku shopping gila lah kat pasar sukawati .. sandal dia yg ada manik tu murah je .. tengok kat kl, rm25 sepasang .. tu yg aku beli banyak skali .. hehehe ..
pastu utk dinner day 3 ni kita org dinner kat jimbaran .. kat jimbaran tu bley lah layan sunset .. sbb aku pegi dgn darling aku tu, takkan nak cium molottt dgn dia kan .. hahaha .. jadinya aku pun teropong org lain kot ada yg nak cium molottt bagai .. ada lah couple mat saleh tu yg cium sekali lalu je .. chehhh .. pastu ada nampak satu couple dari msia .. ni mesti kes honeymoon lepas kawin ni sbb laki dia hensemm sangatttt .. tinggi .. putih .. dan wife dia pun ok lah .. walaupun aku jeles sbb dia dapat kepit suami dia, aku pasrahhhh jelah .. kepit fara pun ok apa .. kannnnn .. lepas dah balik dari jimbaran tu, kita org meraya plak kat area bandar .. kat sinilah aku memborong plak barang utk sang suami aku kat rumah tu .. yg ni mmg wajib lah sbb dia kan taja aku, pastu tak reti² nak membalas budi .. okehhh .. jom kita layan pic ..

pic kat atas ni utk ke turtle island .. bot kami tu nama rosa .. ohhh .. bukan yg hebat tu .. tp tu yg kaler pink tu .. hehehe .. masa kat tengah pulau, sempatlah bg ikan makan .. sbb camera ku cuma cap sony, jadi nampak gambar air jelah ..ikan tak nampak .. ahakss

ni kat turtle island .. tengok aku berani kan .. tp part dgn burung kat bahu je aku cuak skit .. buatnya dia patuk hidung aku ni, haishhhh .. seriauuu je .. darling aku tu dia pun tak berani nak pegang turtle tu .. pegang² manja je .. hehehe

ni kat tanah lot .. mmg best .. cuaca pun tak panas sangat .. sempat lagi beli strawberry .. fresh dan enak !!

yg ni lah sunset kat jimbaran .. jadilah .. meleseh manja kat fara je .. hahaha

2 comments:

Fieza79 said...

sgt jeles tgk gamba2 ko Aida...mesti sonot giler ni...

Aida said...

sonot lah bila pegi dgn yg satu kepala .. hehehe .. nanti jom kita buat bloggers holiday .. mesti best kan ..