Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Friday, August 20, 2010

Kena Buli

smalam masa nak tdo kan, air mata aku ngalir .. laju je .. ngalir pun bukan sbb apa .. ptg smalam masa amik the kiddos kat nurserry, adik ngadu kata abg kena pukul .. aku pandang jadin, pastu dia tunduk kan muka dia .. dia kata takde apa .. pastu biasalah kan dah nama pun mak, confirm akan tanya lagi dan lagi sampai dia surrender .. dia kata naim tampar muka dia .. aku dah lain macam dah .. aku tanya kenapa dia tampar, dia kata tak tau .. lahhh .. takkan tak tahu kot .. takkan suka hati naim tu nak tampar kan .. pastu aku tanya lagi .. dlm takut dia jawab gak naim tak percaya dia puasa .. lah .. kau ni naim .. mmg nak cari pasal dgn aku lah .. tu kan anak aku .. bukannya anak kau .. kalau adin tak puasa pun, aku yg mak dia pun tak marah .. apsal kau suka hati nak tampar anak aku ? tp tu kata² dlm hati je sbb naim tu sebaya adin, baru 7 tahun .. aku nak patah balik utk tanya cikgu kat nurserry, tp mr hubby tak bg .. dia cakap anak yg gaduh, mak bapak tak payah campur .. aku dah terkedu sbb air mata adin dah bergenang .. adik plak, nak tambah kan lagi perasa citer dia tu dia cakap abg nangis sbb naim tampar kuat .. haishhh .. sentap tau jiwa aku .. pastu mr hubby muka dah lain mcm .. dia kalau dah tak bg, mmg tak bg lah jawabnya .. aku pendam je perasaan aku yg tak puas hati ni .. pastu terus kita org pegi bazar utk beli makanan .. lepas aku dah dapat makanan utk berbuka, aku dgn the kiddos tunggu kat kereta .. dan time tunggu tu lah aku nampak kesan tapak tangan kat pipi belah kanan adin .. haiiiiii .. kuat sangat ke naim ni tampar .. geram dah aku ni .. nak tak nak aku tak bley nak tunjuk kan geram aku depan mr hubby .. bila dah berbuka semer, adin pukul 9 dah flat .. pengsan terus .. pastu mlm masa masuk dlm bilik tdo, tak semena air mata aku jatuh .. laju je dia klua .. sedih lah .. aku sendiri tak pernah nak naik tangan kat muka anak aku tu .. tp kawan dia, suka hati je tampar pipi adin ni .. aku tak cakap anak aku tu baik sangat .. nakal budak mmg standard .. tp tak bley ke dia kalau tak naik tangan ? kenapa mesti nak tampar ? aku sedihhhh sangat ... ni pun senyum je kat opis, tp kat dlm kepala dan dlm hati aku sayu je .. aduhaiii ... moga anak aku akan sentiasa dilindungi .. Amin ..

6 comments:

Marsha~ said...

kenalah aida gi jumpa cikgu dia... consult bali... kalau tak, kena jumpa parent budak tu.. benda ni kena setlle wooo kalau tak dia buat lagi.. gaduh tu normal tp kalau dha naik tangan kita kenalah bertindak..

eZa said...

bebudak yg berani nk pukul org nih sume pasal ajaran kat umah. setuju x? aku cukup berbulu ngn bebdk kat nursery yg perangai suke buli2 org nih.. nyampah kat mak pak nye!

sabo eh.. dugaan bulan posa. aku pun setuju kate marsha. ko kene gak sound kat cikgu dia tuh, bg aware lah.

peace! selamat berbuka! :)

Aida said...

marsha + eZa, thanx .. tadi aku dah call kat nursery .. dan dorang akan panggil kids tu .. hmm aku sedih .. harap takde lah lagi berlaku kan .. :)
tima kasih anyway ..

Aleeya said...

usahkan adin yg 7 thn tu...damia yg 2 thn lebey pun pndi gaduh ...aihh da ramai2 kan kat neseri..tapi aku gi tanya cekgu..cekgu ckp dorg main2 then gaduh, tapi bila jauhkan tak bagi main sama..dorg nanges lak nak men sama2..aih budak2 neh payahhh, pastu aku ckp kat cekgu tlg tgk sbb aku tak ske marah anak org kan..rasa la kita lau org marah anak kita kan...pepon bio cekgu dia je marah2 bebudak tu, even damia tu pun aku ckp lau dia cari gaduh ngan budak len, tegur la dia...tapi lau da umo 7 thn tu ko gi la tanya cekgu tu balik..tkt gak kes bli membuli neh kan..sbb adin tu dah besor..

Aida said...

yaya, tu lah dia nya .. aku sangat sedih yaya .. tp hari ni dah ok ..

Fara Idayu Abdul Aziz said...

sama la beb...anak aku pun selalu kena buli akdnag aku jer dah x larat nak layan..dulu pasal aper tah..anak aku dah la OKU...kan..sekali bila maik kat sekolah aku nampak kesan tapak kasut kat blakang anak aku..bila tanya..dia kata kawan tendang dia..aku pun dah lupa pasal aper..tebaru nih anak sku siap tepon aku dari sekolah bgtau yg kawan dia ejek dia x pose..padahal so fara x pernah ponteng lagi..bebudak beb..memng ada yg jahat2..geram aku..g sekolah dia..aku sound budak tuh..KACAU IRFAN LAGI AUNTIE BAWAK G JUMPA GURU BESAR..ROTAN TERUS..JANGAN NAK GANGGU IRFAN LAGI..