Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, April 19, 2010

Selamat Sudah

syukur .. majlis yg simple dan jemputan yg terhad telah pun selamat diadakan .. yg penting, niat tu cukuplah kan .. jadinya adik aku kini dah sah menjadi tunangan org .. tunang pun tak lama sbb dah confirm bulan 11 tahun ni terus lansung .. insya'allah, kengkawan yg aku kenal dan sudi akan aku jemput .. mcm biasa buat tetap kat dewan .. tak nak susah kan sedara mara dan jiran tetangga .. sedangkan adik beradik pun boleh bergaduh ini kan pulak sedara mara dan jiran tetangga kan ..
kalau zaman dulu², asal org bertunang ke nikah ke kahwin ke aku mesti suka sbb dorang akan buat gotong royong .. paling best kalau majlis tu sebelah rumah aku .. sbb nya ? sbb nya makan lah .. bila rumah sebelah, aku mmg tak malu nak makan apa je yg ada kat rumah tuan rumah .. mesti dia akan cakap "buat lah mcm rumah sendiri .. jgn malu .. " paling aku tunggu bila time dorang duk buat roti jala .. perghhhhh .. fav tu .. tp lah ni .. mana ada ... semer serah kat katering utk masak .. tuan rumah tau, lauk tu siap dan tak basi .. susah dah kan nak dapat jiran tetangga yg sepakat membawa berkat ni ..
ok .. balik kat citer kisah adik aku ni pulak .. utk majlis ni, mak aku yg masak dgn bantuan adik dan ipar duai dia lah .. aku pun tlg kopek bawang, potong sayur dan tukang buat bising je .. lagi pun jemputan tak ramai .. mak cuma masak ikan parang masak asam pedas, sayur goreng lodeh, ayam goreng berempah, kari ayam, ikan masin dan hati campur pedal berempah .. rasanya ? sangat superbbb .. mak cuma masak asam pedas je .. sbb mak mmg handal utk asam pedas dan aku akan jadi terliuh bila mak masak .. mak masak apa je pun, aku akan tetap makan tak kira pukul brapa waktu tu .. jadi salahkan mak lah bila badan aku jadi obesiti .. hihi .. jahanam punya anak .. dia dah kenyang salah kan mak pulak ... ampun makkk ..
hantaran adik aku 5 dulang berbalas 7 .. mmg simple je sbb nanti kahwin baru hantar sekali gus dan banyak .. malas nak buat banyak sbb aku penat .. hehehe .. ada ke patut .. tak guna punya kakak .. malas je dia ingat .. okeehhh .. nanti kau kahwin aku buat yg lagi grand ye ..
gambar ekk ?? nanti aku transfer baru aku up load ye ..
sudah .. nak sambung keje balik ..

2 comments:

eZa said...

gambar pleaseeee!!! ;P

Aida said...

ok .. akan di upload secepat yg mungkin .. :)