Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, July 13, 2009

Ikan Bakar

jumaat lepas, balik keje je kan terus aku satu family pecut balik ke melaka .. sbb kita org ada makan² session dgn ibu bapa tercinta .. hehehe .. dah lama dah sebenarnya aku nak belanja family aku ni .. tp lah ni je baru ada masa nak pegi .. hehehe .. kita org sampai mlk dlm pukul 8.30 mcm tu pastu tengok ayah dah siap² nak ke surau .. ingatkan dia isya' kat surau je pastu join kita org tp rupanya dia ada meeting .. yeeee .. meeting beb ayah aku .. ingat kan time keje je ada meeting .. tp dah pencen pun kena meeting gak .. ahahaha .. ayah ni join persatuan penduduk dan baru ni taman kita org ni dah ada surau .. jadinya sibuk lah nak melantik utk ajk surau dan segala bagai .. lg pun puasa kan dah nak dekat .. tak nak lah nanti surau tu kosong je kan .. hanya aku, mak, dila dan family, aziah dan boyfriend dgn nurul je .. along admitted kat hospital .. jadinya dorang tak join .. pastu mak @ makwe pun join .. memula ingatkan adik aku nak bawak pi kat area umbai .. tp dia bawak aku kat lokasi baru kat area crystal bay .. hmm mcm menarik dan ramai org .. orderlah sotong goreng tepung, udang butter, ikan siakap bakar, ikan siakap masak steam dan ikan siakap sweet sour .. pastu the kiddos sure akan minta kerang rebus .. semernya fresh dan two thumbs up !! cuma yg aku terkilan, tekak aku ni nak makan ikan bakar kat umbai tu .. tu baru betul ikan bakar sbb tu adalah traditional ok .. dan keenakan dia amatlah berbeza sekali .. apa pun, aku kenyang sampaikan terlupa nak amik pic bebanyak .. hanya pic ni je yg ada ..

starting dgn otak² je ..

2 comments:

A.R.A.S.H. 910 said...

dah lama x kesana..huhu..

katanya kat serkam pantai lagi layan..nt nak try lah..

Aida said...

A.R.A.S.H ~ hah tu lah tu .. kat mlk tu banyak sangat pilihan .. jom lah nanti kita konvoi sesama ke sana .. huhu