Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Wednesday, July 1, 2009

Sapa Nama Bapa ??

Cikgu Linda : Nor Adina Fatihah binti apa ?
Adina : tak tahu cikgu
Cikgu Linda : nama bapa siapa?
Adina : saya tak ada bapa ...
Cikgu Linda : ehh .. kenapa takde bapa ..
Adina : saya tak ada bapa lah ..
Cikgu Linda : bapa tu mcm ayah .. (cuba menerangkan apa tu bapa)
Adina : ooohhh ayah .. ayah ada kat melaka .. (ayah tu dia rujuk kan bapa saudara yg dipanggil ayah)
Cikgu Linda : yg selalu ambil Adina tu siapa ?
Adina : tu abah saya .. nama dia abah ..
Cikgu Linda : lahhhh @@##!!**&&

hahaha .. aku tak tau nak kata apa .. salah aku ke sbb tak terangkan maksud bapa tu apa .. malu lak rasanya bila anak aku tu tak tau nama bapa dia .. tp kalau tanya sapa nama mama .. sure dgn pantas dan sangat terang dia akan jawab AIDA .. yeayyy .. mmg anak mama .. hahahaha .. lg satu kan, anak aku ni tak bley nak sebut huruf S dgn clear lah .. kalau sebut susu mesti jadi tutu atau semut jadi temut .. alahaiii .. sampai bila ekkk dia tak bley nak sebut S tu .. dah lah nama abah dia start dgn S .. nanti jadi Tallehuddin .. errrkkk .. pelik lak bunyi dia .. ada petua tak mcm mana nak smooth kan dia sebut S tu ..

7 comments:

CT NORAMIZA said...

heheheheh...budak2, ada beza kan, abah, ayah, :) comelll

Aida said...

tu lah tu .. skang ni dah mula tanya dia .. siapa nama bapa ? .. dan dia pun dgn muka tensi sbb asyik nak kena jawab je soklan mak dia ni ..

A.R.A.S.H. 910 said...

cian cikgu..

tp xperlah..tu semua learning progress..

huruf s tuh..kena latih dia..keep on observe..huhu..InsyaAllah ok..

Aida said...

A.R.A.S.H ~
tu lah tu .. nasib cikgu dia tak fikir lain .. skang ni asyik ajar dia sebut S dgn betul .. amik masa juga kan .. anyway, thanx .. ;)

mummy1011 said...

adik.. oh adik..
kenapa jadi mcm tu...
pening mami kejap

dila~noor said...

hehehe..nasib baik cikgu tak buat muke sedih bile die cakap takde bapa..hihih

mm..kak aida kene ajar care sebut kot..
tunjuk mahrajnye..hihi..mcm bljr arab plak!

Aida said...

mami1011 ~ hah tu lah pasal .. aku lg pening sbb dia dah pandai jawab .. satu kau tanya, 10 dia balas .. last² aku yg malas nak jawab dah ..

dila~noor,
tu lah tu .. nasib lah cikgu tu tak kata "ehh, anak yatim ke adina ni" kalau tak haru biru jadinya ..