Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Wednesday, September 9, 2009

Main Masak-Masak

minggu lepas hari sabtu aku rajin skit nak memasak .. dlm kepala ni mcm² nak masak tp bila dah hadap kat dapur tu, terus mcm mati kutu .. memula pegi carrefour kepong nak cari lauk, tp sbb dorang tak bley nak siangkan ikan utk aku terus kita org blah je .. apa lah .. dah lah aku malas nak siang sendiri, korang pun malas jugak ke?? .. kekeke .. sudahnya kita org ke maxvalue je kat area umah aku tu .. kat sini, dorang bley siangkan ikan tu .. aku cuma beli ikan gelama papan dlm 5 ekor je .. pastu singgah jap kat kedai utk beli daging dan tempe utk buat goreng jerr .. menu aku utk hari sabtu cuma ikan gelama masak lemak cili api dgn daging masak kicap je .. selebihnya nanti mr hubby akan cari kuih dan beli air soya kat bazar ramadhan je .. mmg puas lah makan sampai the kiddos makan bertambah² .. masak lemak tu pun tak pedas sangat .. tu yg dorang makan berkali² .. ni hasil dari masakan aku .. hehehe

yg kiri tu gulai lemak cili padi ikan gelama dan kanan tu pulak daging masak kicap letak kentang ..

tempe goreng dan air soya .. ice kena lebih .. hehehe

6 comments:

nURmALa mAZLan said...

kalau kia tau minggu lpas akak tgh rajin masak..
kita dtg umah akak kan
hikhikhik

Aida said...

hmm tu lah tu .. rugi mala tak dtg .. takpe, next time kak aida buat open house dtg lah ye .. kak aida masak² lagi nanti .. hehehe

Marsha~ said...

woaaaaahhh.. ni bukan main masak2 lagi ni.. ni dah main lain.. huhuhu

Aida said...

marsha ~ main lain .. hahaha .. main apa lah pulak tu ..

A.R.A.S.H. 910 said...

masak lemak kalo x pedas..bukan masak lemak namanya..huhu..

Aida said...

A.R.A.S.H ~ pedas tahap sederhana je .. sbb the kiddos tu ada kan .. kalau tak confirm menitik air mata kalau makan .. hahaha