Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, October 11, 2011

Kenduri Kahwin

sedar² je dah pun bulan 10 .. kejap je dah nak habis tahun kan .. time ni, mmg berlambaklah jemputan kahwin ni ... makan free, sapa tak nak dtg kan .. tp ni bukan citer pasal makan free .. tp saja nak bercerita pasal kisah pengantin baru ni .. ada kengkawan yg lepas kahwin duduk dgn parents .. dan ada yg duduk rumah sendiri .. jadi mari kita ingat² balik .. makanan apa yg korang masak untuk sang suami waktu pertama kali menjadi suami isteri ?? hehehe .. mcm aku dulu, lepas kahwin je terus kami duduk rumah sendiri .. yelah memasing kan carik makan kat kl .. jadinya menetap lah kami kat damansara damai tu .. org kata tempat bertendang jin sbb jalan tu sesak gilerrrr time tu! tp skang ni tak sesak dah .. dah semakin maju dan berkembang .. sampaikan terus aku beli rumah kat situ sbb nursery anak sangat bagus sekali .. part yg tu, nanti aku citer ok ..
dulu aku ni tak rajin pun nak masuk dapur .. tp boleh lah memasak .. dan makan malam yg aku masak utk suami adalah sambal sardin, telur dadar dan ikan masin .. muahahaaaa .. mmg best u ols!! makan 3 kali tambah pun tak sedar .. tau² licin semuanya .. dan seterusnya dari hari ke hari akan berlaku lah sessi mengirai kepala otak utk memikirkan menu dan cara masakan .. dan hingga lah ke hari ini, sambal sardin tetap menjadi peberet kami anak beranak .. nak lagi sedap, goreng telur mata separuh masak dan tabur kicap atas telur tu .. makan lah dgn sambal sardin .. perghhhhhh .. tak hingattttt okehhhhh .. okey dah .. tu je nak citer .. hari ni takde pic .. esok kalau rajin dan ada masa, aku cuba update lagi ok .. hehehe

2 comments:

Hanis Azla said...

alamak akak dah tak ingat menu pertama yg akak masak.. he..he.. skrg ni pun mak yg banyak masak sbb mak ddk sekali dgn akak..

Aida said...

aisehhh .. kenapa kakak tak ingat .. kan best kalau aida tau apa yg akak masak kan .. hehehe