Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Wednesday, October 12, 2011

Pak Supir @ Bandung

hello kengkawan .. nih dah hujung tahun ni mesti ramai yg nak pegi bandung kan .. dan mungkin jugak dah ada pak supir sendiri kan ?? tp ni aku saja je nak rekemen kan kat kengawan pak supir yg aku baru guna ni .. mmg terbaik dan tip top .. sbb apa ?? sbb dia tau jalan short cut utk mengelak macit aka jem kat bandung tu .. nama dia pak dudi .. org nya pun baik .. tp kalau bab hotel, aku harap korang lah booking sendiri .. sbb kalau mintak dia yg carikkan, hotel yg tak berapa nak best dia akan bagi .. tp aku suggest korang duk je kat hotel Amaris Cihampelas .. mmg bersih dan ok walaupun cuma 3 star je .. nak tengok rupa pak supir aku ??
ni lah pak dudi .. sewa utk guna dia satu hari adalah rp400.000 .. ni dah kira minyak, tol dan parking .. dan rp400,000 ni utk pergi ke kawah putih dan ke tangkuban perahu .. tempat tu jauh sikit lah .. tp kalau kau nak upah dia utk dlm bandar je, rp350.000 pun dia boleh je .. rasanya kalau korang amik 3 hari, dia bley bagi diskaun .. mcm aku hari tu, guna dia utk 3 hari 2 malam .. jadi aku mintak diskaun rp50.000 .. tp aku gantikan tips rp50.000 lg .. jadi total aku bayar rp800.000 .. yg penting dia ni baik dan jujur .. itu jelah .. nanti aku nak bagi tips utk money changer plak ya ..

no tel pak dudi kalau korang nak call dari malaysia - : +622293856969
** Lupa nak up date .. korang cakap yg korang tu kawan Ibuk Aida .. bley lah dapat diskon .. hehehe**

5 comments:

Hanis Azla said...

boleh simpan no. ni.. last time masa ke bandung pak supir akak pemandu angkot aje.. ke sini sana dalam town kami naik angkot sbb sepupu akak belajar kat sana.. jd dia mmg familiar nak naik angkot yg mana.. he..he.. sekali naik utk 3 orang tak sampai rp5..

Aida said...

kak hanis, kalau pandai naik angkot ok kak .. tp yg tak pandai, takut entah ke mana dia bawak nanti .. hahaha

mIss eyna said...

duit tu lau tukar ke RM
jadi bpe ye?

tq for info...;)
mmg nk ke bandung nextyear

nk tye utk hotel rm bpe 1 mlm?

adrianiku said...


1 CAR FOR 6-7 PEOPLE

PAKET MURAH : RP 400.000 / 122 RM
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH LEMBANG AREA : RP 450.000 / 167 RM
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

PAKET MURAH CIWIDEY/GARUT : RP 700.000 / 213 RM
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


NEED HOME STAY

NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N  HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

CALL OT TEXT : +62 8213 97 313 88
CP: AULIA
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com

Rico kovic said...

Owh pak dudi travel..saya sangat kenal dengan pak dudi nie, dah 4 kali saya ke bandung, first kesana saya guna pak dudi untuk travel, service memang ok..tapi kena hati2 skit kerana disebalik charge yang murah tue dia telah mengambil komisen dari kedai2 yang dibawa, contoh pak dudi bawa pelancong ke kedai kain yang di promote olehnya, kedai itu akan naikkan harga kain tersebut sebanyak 10,000rp untuk sepasang kain..so kalau satu group 10 orang telah beli kain 30 pasang x 10,000rp dia sudah dapat 300,000rp itu sudah berbaloi..saya luah kan disini sebab sudah banyak orang malaysia kesana ditipu oleh khidmat yang licik nya..lagi satu tidak tepati masa..so kalau nak guna jugak pak dudi boleh, tapi jangan beli barang kat kedai yang di promote oleh nya..saya buat business kain jadi saya selalu kesana..