Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Saturday, January 2, 2010

[HARI ORIENTASI]


amacam ?? dgn rambut baru, baju baru, seluar baru, beg baru, stokin baru dan segala stationary baru .. yelah dah nama pun naik sekolah baru kan .. mestilah segalanya baru dan semangat baru .. jadinya pukul 8 pg dah gerak pegi sekolah sbb dlm surat tu cakap pukul 8 pg tu berkumpul dan terus ada pre-perhimpunan utk anak-anak yg baru daftar ni .. err anak aku punya nombor pendaftaran adalah no 479 .. hehehe .. gilerrr ramaikan budak tahun 1 ni .. tadi aku tengok jumlah pendaftaran dlm 500 + .. dan time tu aku rasa mcm nak pengsan sbb tengok mak bapak bebudak ni tengah berkerumun kat listing yg dorang tampal .. listing tu utk kelas bebudak kecil tu lah .. dan anak aku di klas 1 Ametis .. err ni nama batu permata ke ?? canggih tul lah nama klas dorang ni .. dulu time aku sekolah klas pun ada dlm 3 je pastu nama klas pun simple .. 1 kenanga, 1 mawar dan 1 seroja .. tp tu citer dulu lah ..
ok sambung balik citer .. bila dah pre-perhimpunan, bebudak ni di bawa masuk ke klas masing-masing utk amik ujian IQ .. mungkin utk agihan klas mengikut tahap IQ dorang kot .. entah, aku tak tanya pun cikgu klas adin tu .. pastu, dah sudah habis exam dorang pun rehat .. adin dtg mintak aku duit dan aku pun bg rm2 je kat dia .. bila dia dah siap makan, dia dtg kat aku bg baki 20 sen je .. dia cakap dia makan nasi lemak dgn air teh tarik sejuk ada ice .. maknanya nasi lemak sepinggan rm1 dan air mungkin 80sen .. kenyang ke ? pastu aku tengok baju putih anak aku dah mcm belacan dah .. siap ada tompokan sambal .. baru je suku hari adinnn oitttt .. aku pun dah siap register adin, dlm pukul 11 lebih dah boleh balik .. kesimpulan nya, ramai gak kanak-kanak yg pintar kat klas adin tu sbb ada yg aku tengok markah IQ tu 100% .. adin punya aku tak nampak lah pulak .. meh lah tengok pic yg sempat aku rakam kan .. tp aku bukan lah paparazzi yg hebat .. amik mana yg penting je ..

tu utk barisan student klass 1 Ametis .. yg pic sebelah ni plak, aku nak tunjuk kanak-kanak ni beratur tp yg menarik tu budak yg pakai tie ala-ala malas tu .. :p

ni time kat dlm klas .. adin sebalah sebelah kawan taska dia edin (yg botak sebelah budak pompuan yg gebu tu .. tp aku dah suh adin jgn duduk sebelah edin sbb edin tu kaki buli) .. yg sebelah tu pulak pic Guru Besar (yg tudung biru), GPK 1 (pakai tie) GPK2 i.e HEP (chinese tu) ..

bukan anak je excited nak q-up, tp mak bapak pun sama excited ok .. err termasuk lah aku yg sengal ni .. :p

4 comments:

ierdahaszahida said...

selamat memasuki alam persekolahan adin...bertambah sibuklah aida nak menguruskan adin ...

dila~noor said...

selamat bersekolah adin..hihihi
bilela akan tibe time sy plak kak aida =)
klako gile tgk bdk pkai tie mcm samseng tu.ade talent jd geng buli..hahah
ala..kalu takut adin kene buli ngn edin tu,suh die duk ngn bdk pompuan yg besar tu..sure slmt.. (mcm citer CJ7)kikiki

Aida said...

kak ida ~ tq auntie (wakil adin).. hmm mak adin ni tak kisah .. sibuk ke tak sibuk, time ronggeng tetap ronggeng .. ni aunti dah dekat mesti mama akan sibuk ajak auntie klua .. tengok je lah nanti ..

Aida said...

dilla ~ tq dila .. nanti time si kenit dila tu akan hadir tak lama lg .. mesti comey kan ikat tocang 2 ..
tadi kak aida dah suh adin duk jauh dari edin .. dan kebetulan mak edin pun suh edin tu duk jauh dari adin .. edin tu jenis caring, tp buli tetap buli .. hihi .. bila dila nak turun kl ? bley makan-makan dan jumpa dila kan ..