Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, September 12, 2011

Kacang Tumbuk

pernah makan kacang tumbuk ?? kalau zaman dulu kacang tumbuk tu dia dlm bentuk gula² yg mana plastik balut tu kita boleh makan skali .. ingat tak yg mcm kat pic atas ni ?? dulu kalau balik sekolah je mesti singgah kat kedai mamak utk beli gula kacang ni .. dulu kalau beli 3 bayar seposen je pun .. skang ni aku tak tau ..
hehehe .. tp kacang tumbuk versi moden adalah seperti kat atas ni .. mmg sedap sangat .. aku memula makan amik satu je .. skali time nak balik sempat lagi rembat .. nasib tuan rumah tak nampak .. wakakaka ..
skali tu, ni aku dapat lagi setengah kilo .. kacang tumbuk ni ada jual .. sekilo rm30 je .. tp mmg puas hati .. mcm kat pic atas ni setengah kilo je .. ni aku tengah menunggu order yg telah pun aku buat .. aku order dengan sapa ?? dgn nana lah .. hehehe .. singgah blog dia .. banyak tips menarik yg dia share .. tp skang ni line berukband kat rumah dia mcm harammm jek .. so, bila dah pasang unifi mesti dia akan update selalu .. kacang ni bukan dia yg jual .. tp dia tlg aku orderkan .. kalau korang pun nak order boleh gak .. roger je ... hehehe

2 comments:

Hanis Azla said...

akak pun mmg hantu kacang tumbuk.. yg versi baru ni mmg lagi best sbb susah sikit nak masuk angin berbanding yang guna cover kertas minyak aje dulu2.. mmg layanlah makan kacang tumbuk ni kan..

Aida said...

lah .. kakak pun minat ye .. hehehe .. selera kita serupa lah kakak .. :)