Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, September 5, 2011

Perlu Gaduh ??

pic cartoon kat atas ni hanya nak tunjukkan bila time raya je ada ke akan jadi mcm ni ?? yg mana laki bini bertekak sbb nak raya kat kampung masing-masing ?? susah kan kalau masing² tak nak mengalah .. padahal sama je .. tetap raya kan .. mcm aku ni org kata bila dah takde mertua senang sbb mesti akan balik kat kampung kita je .. tapi aku tak .. masih lagi mengamalkan sistem giliran .. tak perlu lah nak berbalah nak balik kampung mana pun .. sbb raya ni yg excited anak² kita je .. kita yg tua ni excited sbb nak jumpa sedara mara je .. selebihnya duduk kat rumah lagi best sambil makan kuih raya .. hahaha .. tak guna pun nak gaduh² dan masam² muka ni .. buat rugi je kan sbb yg korang nak gaduh tu pun encik suami dan puan isteri korang gak .. nanti korang carik gak nak manja² dgn dorang kan ?? tak baikkk .. ikut jelah turn .. senang, adil dan saksama .. sekian ...

4 comments:

Jaja Azmi said...

owh... kampung ami dekat2. tp still kene gilir2 gak kan. :D

Hanis Azla said...

tak perlu bergaduh asalkan saling bertolak ansur utk ikut giliran masing2 kan.. so semua org pun happy..

Aida said...

jaja, untung kan kalau kampung dekat² sbb boleh je nak ulang alik .. hehe .. harmoni gitu ...

Aida said...

kak hanis, tu lah tu .. kata berkongsi kehidupan kan .. tetiba bila part balik kampung utk raya tak nak plak berkongsi .. adehhhhh