Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, June 23, 2009

Jeling VS Maaf

entri ni kan betul² jadi mlm tadi masa aku tengah iron baju .. di sebabkan mr hubby tu sakit ada kat umah tak bley nak ke mana², beban keje aku jadi bertambah .. dari mandi anak, pakai baju anak, siap kan baju anak, hantar anak dan jemput anak semer dah jadi tugas aku .. kalau tak sebelum ni mandi anak ni tugas mr hubby .. jadi smalam, anak dara aku tu expect abah yg akan jemput dia dari nursery .. tp alih² dia tengok muka aku yg tercegat kat pagar .. tp dia ok lg .. bila dia tanya mana abah, aku respon cakap ada kat rumah terus di jeling nya kat aku .. aikkk .. sejak bila pulak dah pandai jeling mama ni ?? wah wah wah .. jeling maut lak tu .. tp aku mcm tak ingat sangat lah kenapa dia boleh jadi jeling maut kat aku .. hmm aku buat tak reti je lah sbb aku penat dgn smalam tetiba je hujan lebat .. parking lak jauh .. jadi aku terus ke ke taska adin lak .. amik adin dan terus balik ke rumah .. sampai rumah, tengok rumah clear .. cantik dan teratur .. hmm mesti keje mr hubby ni sbb tak tau nak buat apa .. ok lah .. at least aku tak payah nak muhasabah kan diri dlm bilik air lagi .. ngueh ngueh ngueh .. lepas dah siap maghrib, aku kena tapau makanan .. tp hari ni kena panaskan enjin kete mr hubby .. sbb dah 3-4 hari gak kete tu tak jln .. aku tapau nasi goreng kampung letak daging dgn ikan bilis dan sayur kangkung jerr .. no ayam, no chicken .. pantang kena kuat ok .. bila dah siap makan semer, aku pun iron lah baju ..
tetiba mak cik kenit ni dtg kat aku sambil cakap "mama, adik nak minta maaf kat mama sbb tadi adik jeling dan buat lidah kat mama .." aku pun replied "alah .. nanti esok adik buat lg .. malas lah mama .." pastu dia cakap "adik tak nak masuk api .. mama .. maaf lah .. adik janji tak jeling lagi.." aku tersengih je sbb budak 4 tahun takut nak masuk api .. hmm aku just replied "ok.." sambil terus habiskan gosok baju ..
kesimpulan kat sini, kalau budak 4 tahun pun dah pandai takut nak masuk api apatah lagi aku yg dah tua ni kan .. alhamdulillah .. sejuk perut aku ngandung kan si kenit 2 org kat rumah tu .. walaupun kadang mencabar tahap keimanan aku .. tp aku bangga dan puas sbb dorang ni walaupun kadang tak dengar kata, tp tetap boleh di harap .. dan paling penting, nursery yg aku hantar ni bagus dari segi didikan dan ilmu yg di curahkan .. tak sabar nak pi shopping kasut dan seluar sukan utk adin sbb sabtu ni ada hari sukan taska dia .. jom kita pi why pay more .. sana murah kan kasut sukan .. hehehe .. ;)

4 comments:

dila~noor said...

wah sejuk perut saya..eh..hati saya..hihi
alahai...manisnye anak dara kak aida buat gitu kn..
kire sesejuk hujanla gitu kn..balik plak umah kemas.. =)

psst..ntah2 your hubby bc blog kak aida ni and muhasabah diri sorg2 kt umh tu..hihihih

Aida said...

dila ~ tu lah tu .. kadang mcm tak caya je dorang ni dah besar .. tp, yg geram tu nanti esok kena jeling lagi .. hehehe .. hah .. tak taulah kot dia bosan kat umah dan tergoogle bini dia punya blog kan .. sapa tau .. huahuahua .. ;)

Marsha~ said...

bijaaaaaakkk... pandai pulak dia mintak maaf dan tanak masuk neraka ek? hehe

Aida said...

Marsha ~ tu lah tu .. kadang saya ni boleh gelak je bila teringat kat opis .. org pun pelik tengok saya duk gelak sensorang kat opis ni hah .. hehehe