Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, June 4, 2009

Lagi Pasal Adik


pic yg 1st, ni masih lg 1st day tp mlm lah .. dia dah boring tu sbb badan dia asyik kena sapu dgn ubat kan .. pastu gatal pun satu hal gak .. pic 2nd lak, monday morning time aku jaga .. aku toncit kan aje rambut dia tu habis cerita .. ni kira dah 3 hari anak aku tak mandi .. tp aku lap gak lah badan dia sambil gosok gigi semer .. tau dia tak selesa semer tp nak buat mcm mana kan ..

ni pic smalam .. time pagi aku gak yg jaga .. time ni dia dah tak banyak songeh sangat .. tp dia cakap gatal dan kadang cuba curi² utk garu .. tp dah mak dia ni jenis cepat je nampak kan .. nasib lah kat muka tu tak banyak sangat .. tp kat badan mmg banyak .. jaga adik ni tak susah sangat sbb dia suka makan roti sapu mentega .. jadi senanglah keje aku jaga dia .. sapu roti bebanyak dgn mentega pastu masukkan dlm bekas dan letak kat atas meja .. tengahari mr hubby balik bawak nasi bungkus .. hmmm seminggu jugak dah dapur aku tu tak berasap .. hehehe .. peluang dah dtg bergolek kan .. bila lah lg aku nak tunjukkan kemalasan aku yg tahap dewa tu .. hahahaha .. utk hari ni dgn esok, mr hubby yg akan jaga lak .. so far, adin tak kena lah pulak sbb seingat aku masa baby dulu dia dah pernah kene dah chicken pox ni .. tp entahlah, kot² esok lusa dia kena ke kan .. ok tu je report utk hari ni ..

9 comments:

Marsha~ said...

org kata kalau anak kena chic pox, mak takbleh menumis.. lagi dia miang.. betul ke??? chic pox adik kuar yang berair ke yg kering ek?? teringat dulu kena.. dahle besar2... gataaaaaaalll sangat... huhuhu

eZa said...

kalau ikot paeds & mak aku elok mandikan even chic pox. kalau x mandi tuh yg lg miang...

ermm petua org2 tua eh? hehehe ;)

dila~noor said...

ciannye adik..dah tak comel betempek sane sini tu..
get well soon!!

maknye kemain..msk opis trus blogging gitu..ekekekek

nURmALa mAZLan said...

sian nyer adik..
dia kena chicken pox ke cacar air tu kak??

kita x tau sangat petua² ni. lagipon kita kena dah lama masa darjah 6 dulu..huhu~

Mama Adib said...

alahai siannya



semoga lekas sembuh

Aida said...

marsha ~ tu lah yg saya ikut kata mak saya .. tak bley nak goreng ke tumis ke sbb nanti anak tu badan berbisa .. saya ni ikutkan saja .. lg best tak yah nak masakkan ..

eZa ~ mandi tu boleh tp dgn air rebusan daun .. tp daun ni kat org india je ada .. mana nak cari .. tp paeds dorang ni kata tak yah mandi .. lap dgn dettol je .. at least mati kuman ..

dilla~noor ~ tu lah tu .. dia pun bising sbb asyik kena tepek dgn ubat je .. bab blogging tu harus tu sbb dah 3 hari tak berblogging .. harus gigih kan ..

mala ~ mala, rasanya chicken pox dan cacar air ada lah benda yg samakan .. mcm adik ni dia jenis berair .. nak tunggu kering lagi gatal kan ..

Aida said...

mama adib ~ tq mama adib .. dan tima kasih gak kat kawan² mama yg lain ye .. hehehe

Mrs Zamzuri said...

carik daun bambu. bagi dia tidor atas daun2 tuh utk ilang kan miang.

Aida said...

Qmie ~ tu lah .. daun semambu kan .. kat area umah aku ni takde .. nanti ingat weekend ni nak pi jln² kat area kuil sana .. kot ada daun tu boleh di buat air rebusan kan .. hehehe