Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Saturday, May 30, 2009

Chicken Pox

hmmm .. smalam ptg lepas amik adik dari nursery, cikgu dia cakap adik kena chicken pox .. alahaiii .. chicken pox ke ?? terus singkap je baju dia tengok mmg betul .. hmmm .. nampak gaya mama kena lah EL hari isnin .. abah tak pandai nak jaga sangat kalau tang chicken pox ni .. takpelah .. what to do .. anak is tetap anak dan tetap no 1 .. nasib lah semer keje dah settle .. tp frust gak sbb patut hari ni aku pegi ex-opis mate kahwin .. tp takde rezeki lah nampak gaya nya .. tadi sebelum aku nak masak, aku suruh mr hubby bawak dorang kat luar rumah sbb mak aku ada cakap, kalau nak tumis or goreng ikan ke apa ke, jgn dlm rumah atau pun suruh dorang tu keluar dulu .. nanti tak lah sakit badan dia .. jadi sbb tak nak dina rasa sakit, aku suh mr hubby bawak dina dan adin main kat luar rumah .. pastu kalau boleh elak dari jumpa anak jiran .. hehehe .. bukan apa, tu kira langkah keselamatan .. lepas dah siap masak semer, aku pun apa lagi .. bertenet lah sekejap sambil mencari info pasal assignment .. hmm .. boring lah .. tak boleh nak keluar bawak the kiddos berjln takut berjangkit kat org lain kan .. nanti ada pulak yg menyumpah kat mak apak dia ni .. takpelah dik, sabar ye .. nanti dah sihat kita pegi jalan ok .. ok lah .. tu je .. nak sambung cari bahan assignment lagi ni .. hehehehe

*hari ni aku cuma masak kari ikan masin dan ikan selar goreng je .. sayur takde .. pic malas nak amik sbb malas lah .. pandai gak aku masak kari ikan masin .. mr hubby puji tau .. hehehe .. i love u abang ..

3 comments:

Marsha~ said...

alahai.. syiannyeee.. aida, konsi tips tau nak jaga anak bila kena chic pox... takde pengalaman ni....

A.R.A.S.H. 910 said...

hope ur daughter get well soon..

Aida said...

Marsha ~ hmm saya banyak refer dgn mak dgn my SIL .. so far ni x bleh nak masak kat umah .. takut bisa badan .. huhu .. satu cara utk mak melepaskan diri dari memasak .. hahaha .. jgn bagi kicap sbb nanti bertanda .. itu paling penting ..

A.R.A.S.H ~ TQ ..