Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, May 14, 2009

Arnab = Rabbit


tu pic kat atas tu adalah arnab yg dipelihara oleh amir.. anak sedara aku yg kat melaka tu .. mmg cute je kan sbb arnab tu kecik lagi .. ada 2 ekor satu kaler putih dan satu lagi kaler hitam putih .. rajin gak akak aku tu melayan .. pastu masa hari sabtu tu akak aku pun bawak lah ke rumah mak .. hah kanak² riang gembira yg ada kat umah tu pun apa lagi .. bermain lah dgn arnab tu .. tapiiii .. dapat kat ib dia boleh picit arnab tu sampai lemasss .. lepas tu sesuka hati dia nak tolak arnab tu mcm dia tolak bola .. adoiiiiyaiii .. kesian lahhh ib arnab tu .. ib ni dia mmg tak takut lansung dgn binatang .. kucing kat rumah dia pun habis dia kudakan .. tp kan, dia ni pemalu sikit .. dgn aku ni pun dia nak malu .. mungkin sbb jarang jumpa kan .. takpe, nanti mama balik selalu ye .. rindu pulak aku kat air liur dia yg selalu meleleh tu .. hahaha .. entah apa lah yg adik aku nak makan masa mengandung kan dia tapi tak dapat tu .. sampai dah masuk 2 tahun pun air liur tu meleleh lagilah sayang oiiii .. lemasssssss makkk nyahhh ..

korang tengok pic yg kanan tu .. tu masa dia belum nak buli lagi arnab tu .. lepas tu selamat lah arnab tu kena buli .. nasib kau lah arnab .. tak dapattt makkk nak tolong !!!

14 comments:

A.R.A.S.H. 910 said...

dulu my jiran kt kg ada bela arnab..saya pun suka...hahaha..

daging arnab mmg sedap & halus..saya suka..

Aida said...

A.R.A.S.H ~
ehh saya pun suka makan daging arnab .. kalau yg goreng, semer tulang dia tu saya makan sbb rangup .. hehehe

Nor Adilah Abdullah said...

hehehe .... tu pasal tak nak bela kucing lagi .... ko balik melaka biler ... dah tak sabar nak gi swimming ...

Aida said...

Adila ~ aku tak tau lah bila boleh balik lagi .. nanti cuti skolah kot sbb nak lepaskan exam dulu .. kau pun dah kena sawan berenang gak ye .. hahaha

boyan1011 said...

nor adila jgn nak semak samun kat pool tu ye...ko memang bukan nak jaga anak.. akkkkak juga yg kena..

Aida said...

wei .. apsal nick kau tu buruk sangat ?? boyan ?? hahaha

nURmALa mAZLan said...

x berani pegang rabbit la kak

Aida said...

mala ~ tak berani ke geli ?? biasalah tu .. akak dulu pun tak suka .. pastu bila dah ada anak ni kak aida ok je .. hehehe

dila~noor said...

bestnye bela rabbit..
agak2 slmt utk baby tak?sy n zul ade intention nk bela..tp sy tktla zahra allergy ke..
tp bele rabbit better dr bele kucing kn?

Aida said...

dila~noor ,
kak aida tak berapa surelah .. tp kalau anak kita ada asthma, tak digalak membela .. entahlah .. tak berani nak suggest .. itu pun yg membela adalah kakak kak aida .. hehehe

CT NORAMIZA said...

hehehehe.. lembik ja tgk arnab tu, geli la mak

Aida said...

tak lembik lah .. dia mcm anak kucing gak .. tp sangat jinak .. sampai saya pun dah berani pegang .. teringin lak nak bela hamster .. ok kan ..

Marsha~ said...

seronokle dua beradik tu main arnab.. suka gak dgn arnab sebab molot diorg comel.. hehehe

Aida said...

marcia .. tu lah tu .. arnab ni jinak .. sama gak ngan hamster tu .. hehehe