Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, May 26, 2009

Kuih Udang

pepagi ni tadi aku tengok kat Arash nya entry citer pasal air kelapa .. so tekak aku ni lak tetiba nak buat entry makan .. sebenarnya bukan apa .. pagi ni tak breakfast lagi .. tu yg duk belek semer pic yg aku save ni pastu ternampak lah pic yg ni .. aku ni tak berapa tau sangat pasal kuih udang ni sbb bagi aku kuih udang tu adalah sama je .. yg membuat kan kuih udang tu jadi sedap adalah kuahnya .. kalau mcm mana lembutnya kuih udang tu, tp kalau kuah dia tak sedap mmg totally out .. sbb aku dah pernah jumpa, kuih udang dah mmg tip top tp kuah hampehhh je .. kuih udang ni aku kenal since aku jumpa mr hubby .. dia yg lebih tau pasal kuih udang ni dari aku walaupun dia org johor .. dan seingat aku, mmg kuih udang ni sangat popular even org dari kl pun sanggup turun ke alor gajah tu hanya semata² utk makan kuih udang ni .. betul ke ?? mcm tak percaya je .. tp mmg betul lah .. sbb aku pernah terserempak dgn x-lecturer aku (masa tu aku umur 23 kot) dia dtg dgn hubby dia semata² nak makan kuih udang .. dasyat tak dasyat kan kuih udang alor gajah ni .. pastu harga dia pun tak mahal mana .. utk 4 org makan dan minum utk 6 org tak lebih RM15 .. jadi ada sesapa nak ikut saya pi makan kuih udang ?? jommm ...


5 comments:

A.R.A.S.H. 910 said...

yg ni mmg glamer kt alor gajah and zaman study kt UiTM sana mmg layan & mmg HOT ler..best!

tiber rindu plak nak makan cucur udang tew..huhu

dila~noor said...

wah..sy mmg suke cucur udang (org johor ckp cucur udang kn arash kn?..hiih)

kt psr mlm gelang pth pun ade yg sdp..tp yg ni sure lg sdp kot,sbbnye siap ade kedai..
adoi..meleleh...

Marsha~ said...

ussshhh.. anti timun ka?? hehehehe

Aida said...

Arash ~
tu lah .. 1st time dengar dulu, mmg tak percaya .. dah rasa baru percaya .. mmg sedap .. superb!

dila~noor ~
hehehe .. gelang patah ekk .. next month kak aida nak ke sana .. jumpa SIL yg dah lama tak jumpa .. nanti kita jumpa ye dila .. ;)

marcia ~
bukan anti timun .. tp dah kekenyangan .. timun dia banyak jugak .. hehehe

Admiral Hafiz said...

mintk izin nak pinjam pic eh

Wow! Cantiknya Header Blog ni! Pencarian 10 Header Blog Tercantik 2010!