Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, August 27, 2009

Tak Puasa ??

hmm .. kalau perempuan tu aku mmg faham lah kalau tak puasa .. kalau budak kecik pun aku faham gak .. org tua yg uzur lg lah aku faham sangat .. tp ni nak citer pasal org perempuan yg uzur (bukan sbb tua) tak puasa pastu boleh sanggup makan dikhalayak ramai .. kalau korang yg tak bley puasa disebabkan hari² wanita sedunia, sanggup tak nak makan dikhalayak ramai ?? maluuuu seyyy kalau makan kat tempat open .. isk isk isk .. aku tak kisah lah kalau yg makan tu awek rambut perang, pakai skirt pendek ke, atau pun mmg dia jenis minah saleh celup ke kan .. tp yg duk sibuk makan ni org yg berbaju kurung dan bertudung lengkap segala bagai .. nasiblah dia tak pakai topeng jerkkk .. tp aku tetap malu lah sbb yg makan kat situ org cina dgn india yg mmg tau skang ni tengah musim org islam berpuasa .. aku yg tak puasa ni pun makan sorok² kat dlm bilik .. nak pegi beli kat kedai pun siap mintak plastik hitam nak cover .. tp plastik hitam kecik mana ada kecuali plastik sampah .. hahaha ..
oklah .. itu je yg aku nak bebelkan .. sbb aku terkejut tengok situasi ni smalam masa nak membeli alas perut smalam .. hehehe .. sungguh aku terkesima .. hahaha

7 comments:

A.R.A.S.H. 910 said...

yes semlm tew kt manulife..saya pun tergezut berukk!! perangai mcm haram! geram plak!!

Aida said...

A.R.A.S.H ~ hah .. tu lah pasal .. awak terkezut berukk, tp saya ni mcm terasa nak pegi bg salam jekk kat dorang .. hahaha .. sungguh memalukan ..

eZa said...

gile hape?? isk!

Mama Adib said...

yaaa memalukan kan kan kan

kita time uzur makan sorok-sorok jer... kekadang stakat minum air jer

tak faham betul

dila~noor said...

eiii..geramnye.tula,sbb takde rs nak menghormati.
kite ni kalu tak puase,kt opis pun join org puase skali.takdela mkn terang2.
memalukan org islam sungguh!!

fuzila said...

ye ke kak aida? apsall tak soooounndd direeecctt jerr..
huhu..

Aida said...

eZa ~ hmm .. dorang tu yg giler lah kot .. kononnya up to date tak bertempat ..

mama adib ~ entah lah .. saya pun pelik sbb dah pangkat makcik² ok .. bukannya budak yg baru belajar ke apaa ke ..

dilla noor ~ kak aida ni pun takat makan dlm bilik je .. itu pun cari yg basic je sbb tak nak bilik berbau ..

fuzila ~ mmg terasa mcm nak sound .. tp pikir kan dorang tu lg tua, jadi tak ter"sound" lak rasanya .. ramai mata yg memandang ..