Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Wednesday, September 22, 2010

Bila Lapar

tadi entry citer bila syahdu kan .. lah ni aku nak story part bila lapar .. tp masih lagi dlm kisah raya .. wakakaka .. selagi masih ada gambar tu, akan aku cerita kan disetiap entry sehingga takde apa lagi yg aku nak ceritakan .. ;p
balik pada part bila lapar, kisahnya adalah lepas org balik sembahyang raya confirm lah lapar .. almaklumlah .. pepagi lepas mandi terus je gegas ke masjid .. nanti terlambat harus yg duduk kat pagar je .. selalunya mmg mcm tu lah sbb area kg akan penuh dgn anak cucu cicit yg pulang ke kg utk beraya .. jadinya, masjid jadi over load .. nasib lah ada 2-3 masjid kan .. bley lah tampung .. aku mmg tak dapat lah nak pegi sbb nak uruskan the kiddos .. **adakah itu alasan yg sempurna ??**
okeh .. mari lah kita tengok gambar ..

sebagai tuan tanah, mestilah akan dipublishkan gambar mr hubby dulu kan .. tengok dia kalau dapat ketupat palas .. err rasanya lah ketupat palas dan dicecah bersama ayam masak merah ..
ni kakak ipar ku .. juga makan bersama aku .. err selaku chef lah ye ..

dan ni, 2 org kuat dapur .. takde dia org, harus pengsan kami ni .. tengok dorang pun makan kat bawah je sambil jaga lauk .. hehehe ..
menu masa raya pertama adalah -:
  1. Ketupat (100 biji yg telah dianyam oleh kak long)
  2. ayam masak merah
  3. sambal goreng (sangat superb dan seringkali di order)
  4. rendang daging
  5. ** lain² adalah yg dihantar oleh jiran

menu raya kedua -:

  1. nasi kemuli
  2. ayam kurma
  3. daging + tulang kari

6 comments:

Fieza79 said...

sodap nya aida...rasa nk mkn lgi juadah2 raya...da tak yg buat ketupat palas lagi time ni...

mak fieza siap buat lagi ketupat dn kuih raya..tk puas mkn pagi raya...

Aida said...

hmmm .. ni aida pun tak sabar nak suh mak tlg masakkan rendang ayam .. selalu kat melaka makan rendang ayam .. :)

Marsha~ said...

sedapnyeeeeeeeeeeeee sambal goreng.. tahun ni tak merasa sgt nak makan sambal udang.. :(

Aida said...

marsha, pandai gak makan sambal goreng ye? tu makanan rasmi org jawa .. tp kakak ipar ni pandai buat .. i sukaaa :)

Aleeya said...

lau hubby yaya nie, ketupat mupat ni mmg favvy dia..

byknye menu raya, bla nak wat open house neh hehee

Aida said...

yaya, open house ?? hari-hari open jugak .. dtg je .. insya'allah ada kat rumah .. :)