Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Friday, January 21, 2011

Jimat

situasi berlaku ketika mr hubby tengah memandikan adik aka Adina untuk ke sekolah .. err mmg tugasan itu mr hubby akan buat selain dari iron baju sekolah adin dan adik dan juga membasuh kasut sekolah adin .. kata suami isteri kan .. kenalah ada bantu membantu .. err kadang² mr hubby akan memasak kalau aku dah malas nak masak .. bukannya membuli suami tp kalau dia rela hati nak masak dan bantu kerja yg lain apa salahnya .. lg pun, masakan mr hubby yg simple tu boleh meruntuhkan semangat aku utk tidak makan .. mana tak runtuh kalau dah digorengnya ikan masin yg bley buat hidung aku jadi kembang .. hishhhh ... sentap jiwa bila bau ikan masin tu .. hahaha ..
balik pasal citer entri ni bukan lah pasal mr hubby duk goreng ikan masin .. tp ni citer pasal anak dara i tu lah ... lepas dah siap mandi, dia bley cakap "untung ada anak macam adik ni .. sbb adik ni kecik .. jimat skit .. "
jimatlah sangat kan .. kalau aku bawak pegi mydin duk beli barang dapur tu, ada je benda yg dia akan pow aku .. tu kalau pegi mydin .. kalau pegi jusco plak, confirm kena kapur gak .. pastu pegi pasar malam pun mcm tu .. confirm nak ice cream goyang .. pun dah kira kapur gak tu .. aku tengah duk pikir tang apa yg jimat ?? dia cakap sbb dia kecik jadinya jimat .. jimat sabun ke ?? haishhh .. adik adik .. jimatlah sangat kan .. hahaha

2 comments:

S@iFuL aMri_ said...

keluarga bahagia =)

Aida said...

S@iFuL aMri, thanx for visiting ya!