Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Friday, May 21, 2010

21 Mei 2010

hari ni hari jadi ayah .. selamat ulang tahun yg ke 64 ye ayah .. moga ayah diberikan kesihatan yg sihat dan dipanjangkan umur .. amin .. minggu ni kami semer tak balik dan akan balik minggu depan .. lama skit dari hari jumaat sampai lah hari ahad .. yeye ..
ayah aku ni walaaupun dah 60an, alhamdulillah masih lagi kuat .. pagi lepas je subuh dan hantar nurul pegi sekolah, dia mesti pegi exercise dgn jln² satu taman .. kalo mak rajin, maka mak akan setia meneman ayah sambil layan ayah membebel .. biasanya citer yg sama akan diulang berkali² sampai mak jadi bosan .. agaga .. sapa lagi nak teman kalau bukan mak kan .. pastu balik dia akan baca paper sat pastu terus brunch .. lepas dah kenyang dia akan tido .. yeayy .. sangat bagus ye ayah, tido lepas makan .. sbb tu aku pun terikut perangai tu .. tp dia tak lah selalu sbb ayah ni biasa nya dia akan mengecek kereta tuanya itu .. akan di basuh mandikan kereta tuanya dan kalau dia rajin, dia akan polish sampai berkilat .. time tu ayah confirm berpeluh lagi .. ayah ni tak suka minum susu tp alhamdulillah tulang ayah masih kuat .. masih lagi boleh panjat² utk tlg mak bersihkan sawang yg kat rumah tu .. masih lagi boleh tlg mak parutkan kelapa kat mesin parut kelapa tu .. dan yg paling penting, masih lagi boleh memandu dgn baik .. tp ayah dah tak larat utk long distance .. setakat melaka - kl masih mampu .. tp tidak utk melaka ke ipoh atau lebih dari kawasan kl ..
jadinya, di pagi jumaat yg berbahagia ini, saya selalu anak no 2 nak ucapkan selamat ulang tahun buat ayah .. saya sayang sangat ayah .. sob sob sob .. *tersedih pulak ketika ini*

6 comments:

Aleeya said...

hepi besday to ur ayah gak aida...moga dipanjangkan usia, dimurahkan rezki dan sentiasa bahagia dikelilingi org2 yg tersayang..amen..

ayah sama ngan leya ler, tak ske minom susu..leya ke minom susu coklat jewww hehehe

Aida said...

yaya ~ thanks .. aminnn ... at least susu jugak kan .. ayah ni lansunggggg tak minum .. kalau air dia order semer jenis O atau pun cap gula je .. ;)

dila~noor said...

semoga ayah kak aida diberi kesihatan dan dimurahkan rezeki..
seronoknye dah besar2 still ade ayah lg n boleh menyaksikan kejayaan anak2 n dpt tgk cucu2 membesar..

sayu pule..sebaba ayah saya tak smpt langsung rase..

tetibe sayu pulokk!! =)

anyway,sampaikan salam pada die minggu dpn yea..

Aida said...

dila ~ tima kasih bg pihak ayah kak aida .. jgn sesedih ok .. sbb kak aida bley bayangkan perasaan dila dan kak aida tak sanggup nak hidup tanpa mereka .. aduhaiii .. tabah dan kuat ke kak aida nanti ?? takut utk menghadapi saat itu .. ;(

insya'allah .. akan disampaikan salam dari dila ..

maziah mohamad said...

happy bday pakcik..
same bday pakcik ngan anak saya..=)

Aida said...

maz ~ hah .. tu lah .. sama kan .. tp aqeef comel .. ayah kak aida tu hencemm