Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, August 2, 2011

Puasa Hari Pertama

hmm .. dah petang baru boleh nak update blog .. sejak semalam mood lemau dah kembali menyerang .. entah kenapa lah ni .. padahal sahur dah cukup makan dah cukup minum .. kalah bebudak plak kan .. tp bukan aku je .. the kiddos pun lemau jugak tau .. sampai kat bazar, dorang mogok utk berjalan .. sbb dah penat sangat .. bazar plak bila hari pertama mmg lah ramai org .. berduyun-duyun manusia nak melontar wang pada peniaga bazar .. yg pasti, banyak benda dah naik harga .. nak beli lauk pauk, rm2 tak layan dah ye .. paling koman rm3 .. takpelah kak .. kau tak jual kat aku pun, aku tak kisah .. makan nasi panas berlaukkan telur mata kerbau cincang cili dan bawang besar pastu letak kicap lagi heaven ok ..
pastu, kuih mmg fix dah .. rm2 dapat 5 .. dorang jual pakej .. tp ada certain peniaga tu jual campur² dan ikut lah kita nak pilih mcm mana .. sama gak roti jala .. rm2 dapat 7 .. tp kirai dia punyalah nipis .. ni yg terasa nak masak roti jala nanti .. puas makan kalau buat setengah kilo ..
dlm pada tu, aku happy sbb lepas je berbuka dan masing² dah kenyang tetiba adina tanya kat aku .. "mama, bila nak raya??" terus aku gelak .. nasib lah abg adin dgn mr hubby takde sbb dorang pegi terawikh .. jadi aku jelah yg gelak .. pastu aku cakap "ada lagi 29 hari lah adik kena puasa .." dia jawab "lama lagi tuuuuuuuu.. makin sikit lah daging adik ni .."
hahahaha .. meh amik mama punya daging ni nak tak ?? berkurun dah tak nak turun ..

3 comments:

Hanis Azla said...

nak daging aunty sikit pun boleh juga.. he..he.. hari pertama tu beli roti john ayam.. roti keras.. isi pun setakat sos dgn kobis aje.. ayam dgn telurnya ciput betul.. rasa mcm tak berbaloi aje membeli..

Mrs Zamzuri said...

apa kata ko tulis resipi roti jala ko kat sini? ari tuh tak sempat ko nak ajar aku kan!

Aida said...

kak hanis, betul lah kak .. rata² yg meniaga ni cuma nak amik untung je kan .. jahat sungguh !


Qimie, adehhh .. aku masakkan khas utk ko ye nanti .. special!!