Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Friday, April 1, 2011

Dari 2 Jadi 3

tajuk entry ni masih lagi pasal bandung .. jgn lah korang muntah darah .. aku ni saja nak citer sbb kita org pompuan ni di luar jangkaan kan .. niat pegi bandung kononnya nak shopping sikit² je tp sampai sana terus niat tu dah jadi lain .. dari sikit² tu beranak pinak .. sampai kan bag pun bley beranak jadi banyak tau .. ;p ni kejadian benar ye sbb masa aku dari kl, aku cuma bawak bag troli 1 dan bag pack 1 utk standby .. tp bila dah sampai kat sana, tetiba je tak muat dah barang yg aku beli .. takkan aku nak handcarry dlm flight ?? owh tidakkk .. aku malu .. jadinya, sbb hotel yg aku duduk tu dekat dgn FO tas terminal, aku pun mencari lah bag troli yg paling murah .. dapat lah bag troli yg size 24 ni utk aku dgn harga RM79.45 @ Rp227,000 .. kalau kat kl bag yg mcm ni mesti murah je kan terutama kalau beli kat mydin .. tp nak buat mcm mana .. dah barang pun terlebih .. jadi pada kengkawan yg nak pegi bandung, bawaklah bag besar dan luggage kat air asia tu pun bley di update ke 30kg .. tak mahal mana pun kalau korang update balik banding korang kena bayar kat kaunter .. masa hari nak balik ke kl tu, aku ingatkan luggage aku tak exceed .. tp rupanya lebih 5kg .. nasiblah staff air asia kat sana baik hati .. dia suh aku kluarkan barang dlm 5 kg utk aku buat handcarry dlm flight .. jadi aku dgn muka yg tidak bersalah, memunggah lah bag aku utk di padatkan dlm bagpack aku .. sbb bagpack pun dah padat, aku tak mampu lagi nak sumbat 1kg punya barang .. sudahnya, aku endup dgn membayar Rp125,000 @ RM43.75 .. haishhhh .. nasiblah staff air asia ni .. berlebih kurang dgn aku .. kesimpulan citer, korang jgnlah berani utk mengambil order utk org kalau kita adalah hantu shopping sbb akhirnya akan menyusahkan korang balik .. tu pengajaran tu .. hehehe


ni bag² aku yg asal dari kl .. siap beriben bagai kononnya takut hilang .. hahaha


ni bag yg terpaksa aku beli .. aku beli jenis roda tanam spt yg darling aku fara pernah suggest sbb takdelah masalah roda tercabut atau patah .. kalau tengok bag lama aku tu, tu jenis bukan tanam .. mcm² hal kan ragam bag ni .. janji bley letak barang sudah .. yg penting, semer selamat sampai dan takde pun yg hilang .. Alhamdulillah ..

2 comments:

Hanis Azla said...

beg beranak tu biasa.. ha..ha.. masa nak membeli tu terus lupa bab beg nak bwk dan bab nak kena bayar excess fee tu kan..

Aida said...

kak hanis, betul tu kak .. tp puas hati lah sbb semer barang ada depan mata kan .. :)