Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, March 31, 2011

Kain Ela @ Bandung

citer pasal FO dah settle kan .. ni nak citer pasal kain ela plak .. kalau kengkawan ada yg pegi sana dan mencari kain ela, carilah yg jenis sulam atas kain .. jgn beli yg sulam tampal .. sbb rugi .. dan rata² harga dlm rupiah300,000 je .. tp kalau jenis yg sulam penuh, rupiah350,000 =RM122.50 pun bley dapat .. ada yg akan jual dlm rupiah500,000 sbb jenis kain dan jenis sulaman nya .. yg aku tahu sulam goyang, confirm akan jadi mahal .. cotton kat sana pun murah .. dan aku banyak beli cotton dari kain biasa sbb kat kl pun ada kan .. cotton kat sana bley dapat dlm RM30 - rm50 compare kat jln tar rm100 lebih .. ni yg aku beli lah .. kalau korang bley dapat lagi murah dari ni, kiranya untunglah tu .. aku ni siap deal dgn tokey kedai lagi .. susah nak dapat lagi murah sbb katanya cotton jepun mmg kualiti bagus .. pastu aku ni plak amik yg jenis kain elok je pastu nak murah .. confirm lah tak dapat kan .. hehehe .. ni antara kain ela yg aku beli kat sana .. yg paling suka dan yg paling tak berapa nak suka .. hahaha..


membeli mmg best .. nak tempah plak yg sakit .. haishhh ..

4 comments:

Hanis Azla said...

wah.. semakin bertambahlah koleksi baju cotton aida slps ni yer..

Marsha~ said...

raya sakan ar tahun ni.. hehehehe

Aida said...

kak hanis, nampak gaya nya cenggitu lah kak .. hehehe :)

marsha, tu lah tu kan .. 1 hari 1 pasang .. tp takut tersiap awal, terus peraga kat opis je nanti .. huhu

Ainul Hayat said...

Salam Kenal Kak Aida. Wah...bersopeng sakan nampak...chantek kekain tu sume. Memang metoi nak menempah tu yang susah sket lebih2 lagi sekarang ni susah nak cari tailor...huhuhu