Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Wednesday, March 30, 2011

Factory Outlet

Citer pasal Factory Outlet plak ye .. kalau kat Bandung, antara tempat yg best utk pegi adalah Rumah Mode .. kalau sebutan kat sana jadi Modey .. kat rumah mode tu, mmg semer brand ada dan selalunya brand tu dia akan gunting .. kalau kita mmg jenis kenal logo, kira kita bertuahlah dapat brand tu .. mcm aku ni, aku belasah je .. gap ke osh kosh ke janji branded lah .. kalau nak beli kat kl kan mahal .. kadang t-shirt budak je harga sampai rm79 .. kat sana baju budak rata² bawah rm30 .. mcm ada satu baju guess Dina yg ada blink² diamond tu aku beli dlm RM25 je .. cuba masuk butik guess kat kl .. confirm rm89 .. Rumah Mode ni kat jln riau .. jadi kalau korang ada stay area jln riau, kira bley lah jln kaki je .. tp FO kat jln riau tak sehappening kat jln dago @ Ir H Juanda Street .. sbb kalau sewa hotel kat jln dago tu boleh pegi shopping jln kaki je .. tak payah guna khidmat pak supir .. kalau dah penuh bag plastik kat tangan, korang balik lah hotel kejap utk simpan barang .. pastu korang klua lah balik .. mmg sepanjang jln dago tu superb happening lah .. keluar je FO kanan, masuk plak FO yg belah kiri .. kalau pak supir yg malas, dia akan parking je kat satu FO pastu dia akan cakap dia tunggu kat situ je .. tp kalau kena pak supir yg rajin, dia akan ikut je apa yg kau cakap .. hehehe .. Selain dari jalan dago, kat area cihampelas pun banyak gak FO .. tp aku lg prefer jln dago lah sbb situ FO banyak sangat .. hotel yg kat jln dago pun ada banyak .. korang google je .. harga ada yg murah ada yg mahal .. bak kata pepatah, tepuk dada tanya selera .. mcm aku ni, aku tido kat hotel progo .. sbb kat area progo tu ada herritage, the summit, terminal tas dan ada lg 2 FO yg aku lupa nama dia .. kalau korang dari airport nak ke hotel, naik je cab .. baru rupiah 40,000 je dan mereka guna kupon .. jadi dia tak kan up² harga .. kat herritage ni baju utk anak² mmg best dan selalunya harga dia bawah rm30 jugak .. dah meh tengok pic plak .. nanti aku list kan FO mana yg korang patut pegi ye ..

yg pic kat atas ni aku dah susun ikut yg best .. tp yg tak sempat nak amik gambar pun best ..

grande ni pun best .. sbb baju dia up to date ..

4 comments:

Hanis Azla said...

ni yang rasa mcm nak ke bandung lagi ni.. he..he.. tentu byk aida shopping kan..

Aida said...

kak hanis, mmg best tau .. jom jom .. kita pegi .. banyak tak banyak, ada lah jugak kan ..

Marsha said...

ade gi macadamia tak?? opismate ckp situ baju bebudak cantik2.. mcm tu lah lebih kurang sebutan dia

Aida said...

macadamia tu kat mana ?? mcm tak jumpa je .. ke dia dlm mall ??