Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Friday, March 18, 2011

Jalan² Muzium

isnin yang lepas, aku mmg saja apply cuti .. dah alang² ada kat melaka, ingatkan nak bawak the kiddos mandi kat wonderland park .. tp tak kesampaian .. hujan lah plak .. pastu aku cuma berjaya bawak the kiddos jln² kat muzium .. kita org pun pegi lah berjln ke banda hilir melaka .. dan rasanya kat situ jelah yg banyak muzium .. angan² aku ni tinggi, nak berjln sampai panjat bkt st paul tu .. pun tak kesampaian, sbb panas terik tiba² .. hahaha ..
yg best bila bawak the kiddos masuk muzium ialah bila dorang membaca sendiri setiap sudut yg ada .. mcm kat muzium istana tu, banyak lah kisah hang tuah lawan dgn hang jebat .. sbb aku mama yg terbaik, aku suh je dorang baca sendiri kisah hang-hang tu semer .. kui kui kui .. mana yg dorang tak paham, baru dorang tanya aku .. baik kan .. hehehe .. bila pikir balik, mmg untung bawak dorang masuk muzium time dorang dah bley membaca dan berfikir .. sbb kalau bawak time yg tengah lasak², tentu susah nak control .. time tu, mak² ni tak bley jadi tarzan .. kena kontrol je suara tu .. nak mulakan sessi ketam² karang, anak plak nangis meraung .. lagi naya kan sbb org duk pandang kita je .. jadinya, kalau nak bawak anak masuk muzium bawaklah ketika dorang dah boleh membaca dan faham bahasa .. hehehe ..
aku malas nak tunjuk semer gambar .. jadi aku all in kan jelah ye .. janji ada gambar kan .. hehehe
tengok pic dorang .. membaca bagaikan ada satu pertandingan kan ..
ni antara gambar yg aku amik .. ada lagi tu .. nantilah bila rajin ye ..

2 comments:

Fieza79 said...

best jgk kan melawat muzium melaka..byk yg menarik tu psl kesultanan melaka dulu2...best tu fieza suka history..

Aida said...

fieza, ni mesti sejarah higher score kan .. aida sejarah, ke laut jelah .. hahaha