Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Sunday, February 20, 2011

Biadap !

pepagi ahad aku dah sentap .. gerammm jerk rasa .. korang mesti paham kan kalau duk umah flat a.k.a apartment parking mesti serabut kan .. bila dlm petak dah penuh, mesti mereka dgn pandai dan bijaknya parking kat belah tengah .. jadi mereka yg nak parking petak, mesti kena masuk blakang kete dulu .. kiranya muncung depan kete tu ngadap depan lah .. kalau stakat parking tengah aku faham lagi .. tp kalau dah tengah pun dah penuh, ada jugak manusia yg lagi bijak ni duk parking plak kat sebelah yg tengah tu .. hadoiiii .. nak call korang pun satu hal gak .. kalau korang jenis manusia yg alert dgn bunyik hp takpe gak kan ..
hah .. balik kat citer biadap ni plak ye .. setelah aku kluar dari parking, aku pun nak masuk ke lorong lain .. bila dah nak dekat sampai rumah sampah, ada kete yg bertentangan dgn aku .. kalau tak silap kete 4wd .. sbb aku dah tak bley nak ke tepi, aku jln gak .. kira aku selisih dgn kete tu .. lepas tu suka hati je pakcik tua ni cakap bodoh .. aku yg tengah blurr ni mmg dengar dgn clear sbb aku bukak cermin tingkap kete tu .. apa lah masalah pakcik tu .. takkan lah pepagi buta dah mula nak mencaci org .. kot lah aku salah sbb tak bagi dia jln dulu pun, tak payah lah sampai nak sembur aku mcm tu .. dia pun bley nampak apa aku tak bley nak himpit ke tepi sbb ada pemandu yg bijak letak kete kat situ .. sudahlah pakcik .. kalau tak sanggup nak berhimpit jln, pegilah beli rumah yg ada jalan luas .. tak payah lah pepagi buta nak sembur org .. sesama melayu pun nak perangai mcm tu .. baru pakai kete 4wd dah mulut mcm longkang ... cuba kalau dia pakai bmw ke merc ke .. harus agaknya dia klua dari kete kan ..

psssstttt: aku nampak bini dia mcm tegur dia .. tp suka kau lah pakcik .. mulut kau kan .. aku pedulik hapa pun ..

3 comments:

Hanis Azla said...

aduh, kacau mood betul bila pagi2 dah kena sembur mcm tu.. mmg ramai org yg tak beradab skrg ni.. langsung tak kisah nak sound org..
saya pun pernah kena gitu jgk.. mmg sentap aje rasanya lps tu..

Hanis MY said...

hadoii naper la sampai mcm tu mmg bengang ok! melayu sama melayu huhu buat malu je dah la islam takleh nak considerate langsung! mmg sentap!

Aida said...

kak hanis, hmm .. nasib lah pagi tu aida blurrr skit .. kalau ikut mulut ni mmg dah balas balik .. takpe, dia sentap kan saya .. mungkin dia lg sentap lepas tu kot .. hahaha

hanis, hmm tu lah tu .. kaum lain rasanya takdelah sampai mcm tu .. kaum kita ni je yg suka lebih² kan ..