Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Friday, February 11, 2011

Roti John ke Yong Tau Fu ??

makan ni mmg minat aku .. tp takdelah org kata makan sampai tak cukup mulut kan .. makan bila diperlukan ok .. tp aku ni kadang mood bila dah lapar, mmg akan makan gak .. nanti kalau tido bila perut lapar mmg tak nyenyak .. ibarat mcm tido ku telah terganggu oleh alunan gendang dan segala bagai yg ada dlm perut tu .. wakakaka ... alasan bagai kan ..
ni citer pasal roti john .. kalau time bulan puasa, mmg bersepah lah org duk jual roti john .. tp rata² org akan jual roti john telur .. daging atau ayam yg ada 2-3 butir jelah .. susah nak jumpa yg banyak daging atau ayam .. dan jarang jugak kita jumpa yg penjual roti john tu buat sendiri roti dia .. mmg takde kan .. jadi meh sini aku tunjuk kat korang penjual roti john yg mmg buat sendiri roti dia ..
roti john kat atas ni original ye sbb dia takde cili sos dan mayonis bagai .. tengok lauk dia tu .. tebal kan dan mmg best .. roti dia pun lembut .. aku cakap roti john ni ori sbb dia takde pun nak letak cili sos mcm org kena rasuk pastu takde pun nak sapu² mayonis .. kalau makan gitu je pun dah sedap .. nak cecah dgn kuah cili dia pun sedap .. dan harga dia pun murah .. yang panjang cuma rm2.50 .. satu saiz je ye kengkawan ..
kalau korang tak suka makan roti john, takpe .. kat kedai tu ada gak yong tau fu .. kalau kat kl ni, rata² org jual yong tau fu yg jenis cecah dgn kuah hitam campur kuah kacang .. kat melaka lain skit fesyen dia ye .. meh tengok gambar sat ..
yg ni style kat melaka ye .. mungkin ada gak kat tempat lain yg fesyen mcm ni .. cuma mungkin aku je yg tak tau .. mmg best gak dan layannnnn sangat .. wakakaka .. kalau dah kaki makan, kau hulur jelah apa pun .. mesti dikatanya sedap .. selain dari yong tau fu, sate pun ada gak .. pastu roti canai pun ada gak .. mcm mana lah rakyat malaysia tak sihat dan gebu kan ... hehehe
kengkawan semer, kedai ni terletak kat semabok .. kalau yg mmg org melaka, confirm dorang tau .. tp kalau bukan org melaka, senang je .. korang mesti tau jln nak pegi makan ikan bakar kat umbai tu kan .. hah .. area situ lah .. kalau tak tau jugak, korang google jelah .. hehehehe ...

4 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

all are stated above, semuanya fevret fifiey. kepingin kepingin:)

Hanis Azla said...

memang susah nak jumpa roti john yang tebal mcm tu.. last time masa ke melaka ada juga sepupu belikan roti john yg macam tu.. tp x tahulah dia beli kat mana.. mmg sedap..

Aida said...

hi fifi, fevret ye .. sama lah mcm kakak ni .. hehehe .. suka makan ..

hanis, mungkin tempat yg sama kot .. :)

tifah_salim said...

yang jual roti john tu is one of my relatives.