Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Saturday, February 19, 2011

Kakak ???

"kat sini tak boleh panggil kakak-kakak ye .. kena panggil puan .."

kat atas tu adalah satu statement yg benar lagi nyata .. kejadian adalah ketika aku yg kebetulan selisih dgn satu pegawai kat opis aku dlm tandas .. terkesima aku sbb dah lah aku ni baru 2 hari masuk keje .. pastu kita ni nak lah berbudi bahasa .. tetiba kena tegur mcm tu .. kalau kau jadi pegawai dgn berbekal kan diploma kau tu, aku pun ada .. tinggal lagi aku tak apply pun jawatan assistant exec .. aku pun ada diploma .. tp takdelah bongkak mcm kau .. sudahnya, sampai skang ni aku masih panggil dia puan .. esok-esok kalau dia matikan, time org baca talkin tu nanti kena sebut puan jugak ke ??? harammmm jadah tul ..
aku pun tak paham .. adakah sbb kau pegawai, kau kena beza kan .. tu utk pegawai lama lah .. yg officer baru skang ni, semer baik-baik .. takde pun nak beza-beza .. aku lebih respect pegawai baru dari yg lama sbb yg lama ni mentaliti mereka masih ketinggalan .. tak semua tp sesetengah yg terlalu berkira pasal pangkat ..
aku rasa masa aku panggil kakak time tu pun dah kira untung .. kalau aku panggil kau "i - u" je tak ke haru .. dari tahun ke tahun, benda ni masih tak berubah .. masih lagi dorang praktik kan benda ni .. tlg lah .. kau sekadar pegawai je .. sbb atas kau tu masih lagi ada pegawai besar .. sila lah bukak mata dan hati tu .. tak ke mana pun jawatan kita tu ..

2 comments:

cik zilla said...

kak aida tukar keje ker????

Aida said...

tak lah .. kak aida kat psmb lg lah .. tu kenangan pada hari ke 2 melaporkan diri kat psmb .. cemerlang kan ??