Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, July 5, 2010

Bayangkan ..

jika kita ada rumah cenggini ..

dan bayangkan juga jika kita hanya adakenderaan seperti ini saja ..

kalau aku kan, memula mmg seronok lah ada rumah mcm tu sbb bila tido mlm je, sejuknya sampai ke tulang owh .. aircond pun kalah lah .. ;p
tp kalau waktu siang hari confirm lah letih sbb panas nya terasa lah sangat sbb rumah ni hanya beratapkan zink je ..
part kenderaan tu plak, hmm kalau hidup berdua dgn mr hubby ok lah .. romantik gitu naik moto peluk² kan .. tp bila dah anak 2, mana kau nak letak anak tu? 1 duduk kat tank minyak tu dan satu lagi duduk kat celah antara aku dan mr hubby .. warghhhh .. harus aku duduk kat bucu je nanti dgn size badan time tu mmg dah confirm double trouble ..
tengok pulak basikal lama tu .. siap ada palang yg kat tengah tu .. dulu zaman arwah atok ada lah basikal ni .. ingat lagi kalau kita org balik kg .. kg belah mak kat jasin .. bila mak ajak balik kg naik bas, kita org mmg suka .. nanti arwah atok akan tunggu kat simpang dgn basikal tuanya .. memula atok akan tlg bawakkan beg baju je .. pastu nanti bila aku dgn kakak aku dah penat, dia sanggup lagi kayuh dan bawak kita org .. tp bila part naik bukit je, aku mesti kena turun .. tp kakak aku tak perlu turun .. cehhh .. diskriminasi betul org tua zaman dulu ye .. tetap nak amalkan mana cucu tersayang dgn cucu yg sayang biasa² je .. yg untung kakak aku lah .. bila turun je bukit, aku dgn mak confirm lah kena tinggal dan jalan kaki je .. err time tu aziah dgn dila pun ada gak .. jln lah kaki kami 4 beranak .. nanti dah sampai umah nenek, tengok nenek dah siap masak .. tp, atok mesti akan pakai balik baju utk pegi kedai nak beli air batu dan air kotak utk cucu tersayang dia tu .. aku dgn mak semer minum air suam je ok .. tak pun nenek akan bancuhkan air sirap buatan sendiri yg mana kaler merahnya sungguhlah merahhhhhnya .. lepas minum, confirm lidah jadi merah .. haiii lah nasibbb ... untung kau long jadi cucu kesanyangan atok .. tp tu semer kenangan .. atok dgn nenek takde dah .. atok dgn nenek belah ayah mmg tak pernah jumpa pun .. tp dari mak² sedara cakap, muka aku ni adalah mcm arwah nenek .. tp nenek gemuk skit .. ;p
hahahaha ... nenek gemuk ok ... aku tak .. masih belum gemuk .. ni dlm proses nak kurangkan makan nasi .. insya'allah, aku tak kan jadi mcm arwah nenek ..
aku rasa, mcm dah lari topik je .. err balik kat citer asal pasal rumah tu dgn kenderaan tu je kan .. hahaha .. layan jelah

2 comments:

Marsha~ said...

tapi kan kalau ade rezeki lebih, nanti dkt lama rumah sendiri annti, nak buat satu rumah mcm ni.. takdele anak kita tak pernah tgk rumah kayu.. at least diorg tahu le kan..

Aida said...

marsha ~ betul tu .. teringin gak buat pondok kayu .. best kan .. :)