Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Wednesday, July 21, 2010

Celik Minda

Adakah anda berpuas hati dgn taska anak anda ? adakah anda berasa sangat bangga bila anak anda menunjukkan prestasi yang meningkat dan cemerlang yang boleh membuatkan anda mengembangkan hidung sekembang yg boleh ? sila jawab dgn sejujurnya sbb aku tengah buat survey ni .. **sila baca dgn nada yg serius ye**
hahaha .. dah dtg balik sawan aku ni .. dah lah tengah melayan bbc ikut you tube .. sanggup tu aktive kan digi aku tu balik sbb internet digi laju tak mcm maxis ..
ok balik kat citer taska tadi .. ada plak yg terbabas tah mana-mana nanti .. mcm yg sedia maklum, the kiddos tu aku hantarkan ke taska yg berunsur keislaman skit .. sejak adin menunjukkan prestasi, aku makin suka taska ni .. tengok plak bila adin dah 1 dah bley baca dgn lancar siap intonasinya skali .. jadi aku mmg bangga bangaaattt ..
bila adina dah mula join tadika umur 5 tahun, aku pun harapkan benda yg sama jadi kat dia spt mana abg dia sebagai contoh .. tp, nampak gaya adina lagi suka kan matematik .. asyik sangat buat soal jawab dgn aku sampai aku naik hangin .. kalau setakat 2+2 bley lah aku melayan .. ni sampai dia tanya 1000 + 3000 brapa .. bila aku jawab dia kata salah .. ekellehhh .. mcm lah dia tau kan .. sabar jelah .. tp aku mmg suka bila dia dah tau buat tambah utk lebih dari 10 dan gigih dia mengira guna jari .. mmg lah jari kita ni ada sepuluh je tp cikgu kat taska tu buat formula jadikan ala² sempoa .. dan anak² pun cekap lah guna jari ni ..
balik pada citer asal celik minda tu, setiap 6 bulan kat taska ni akan buat hari celik minda .. hari tu kira mereka akan buat ujian yg overall .. dan adina pantas menjawab .. dia org pertama yg hantar dan 100% betul .. so, dapatlah hadiah .. bila dah dapat hadiah, dia eksyen lak dgn abg dia .. terus lah gaduh sbb nak kan hadiah yg sama ..
so tu jelah citer seorang ibu yg sengetttt ni .. hehehe

ni hadiah utk betul 100%

ni plak hadiah utk yg pantas jawab ..

3 comments:

Marsha~ said...

sejuk perut ibu mengandung... :)

Aleeya said...

wah3 hebat anak ko hehe

aku takat ni pueh ati ngan taska anak aku..takat ni the best la kat taman aku..so far takde kes ape2..aduan dari org len pun takde, lgpun tu taska milik sorang ibu yg diusahakan dengan anak2 pompuannya..nampak dorg mmg syg iklas ngan budak2..:))

Aida said...

marsha, insya'allah .. harap mereka kekalkan prestasi sampai dewasa kelak .. bley lah kembang kan hidung ni selalu .. wawawawa


yaya, alhamdulillah .. moga mereka kekalkan prestasi ..

kita jadi sangat selesa dan senang hati bila kita jumpa taska yg mcm ni kan .. takde lah perasaan takut dan gusar je sentiasa .. :0