Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, July 5, 2010

Lawatan Anak² Ribena

hehe ... gelak dulu lah sbb ni citer lama .. bulan mac punya citer, baru bulan julai nak citer .. tak ke dah basi tu .. tp aku tetap nak citer .. tak kira .. :p
taska anak aku adina ada buat lawatan satu hari ke taman rusa, kilang coklat, dan museum err muzium .. satu anak yg join rm40 .. sbb adin zaman taska tak pernah ada peluang utk join, jadinya aku mr hubby tlg bayar skali utk adin .. err skali aku jugak ye selaku penjaga .. makanya mr hubby melayang gak lah rm120 utk kami .. jadinya, kami bertiga bangun awal pagi tp biasanya mak kena bangun lagi awal lah .. pastu baru kejutkan mr hubby dan anak² .. bila dorang semer dah siap, aku pun gigihlah membawa bekal dan air masak utk dorang, walaupun dlm borang dah cakap makanan disediakan tp tetap kena ada back up ye ..
sessi lawatan dimulakan dgn lawatan ke taman rusa .. masa sampai tu, rusa pun baru je celik mata .. hahaha .. tak lah .. pintu pagar tak bukak lagi .. hangin je .. dlm 20 minit kot baru pagar tu boleh bukak .. dan anak² ribena ni termasuk aku yg mak ribena ni excited sbb dapat bagi rusa tu makan .. bg makan roti u ols .. nasib dia tak request roti sapu butter .. kalau tak, time tu jugak aku cekik rusa tu .. demand sangat nak butter !! dlm anak² tu bermesra dgn rusa, mak² yg join rombongan ni diberi sarapan bagi .. kalau tak silap aku roti + air kotak + keropok + kuih muih .. ok lah sbb nama pun sarapan pagi kan .. org kata alas perut ..
lepas pegi taman rusa, dorang pegi pulak muzium polis .. kat muzium polis ni patutnya tak bley amik gambar, tp aku ni hah .. ttp gak nak langgar pantang larang .. jadinya adalah jugak pic dgn patung polis tu .. cheh ..
lepas dah pegi muzium polis tu, terus lah lunch kat mc d cheras .. kenapa cheras ? sbb dari cheras tu nak ke kilang beryl's dekat dah .. jadinya, anak² ribena ni dapatlah happy meal sorang satu .. mak² ribena ni dapatlah set lunch yg rm5.95 tu sorang satu .. :p
lepas je lunch, terus gerak ke kilang beryl's kat serdang tu .. kat kilang beryl's tu, ada lah sessi penerangan .. pun aku langgar pantang larang .. syabbbbas bette .. kau mmg pakar dlm bab langgar pantang ni .. lepas dah sessi penerangan, adalah lawatan sessi utk buat coklat tu .. senang je ekk nak buat coklat rupanya .. ** tu kata² dlm hati jelah sbb nak harap aku buat, nehiii **
pastu, mak² ribena ni pun shopping sakan lah coklat keluaran beryl's .. aku mmg suka pun coklay by beryl's ni sbb tak manis sangat .. paling suka yg ada almond .. dan yangggg paling suka ada perasa kopi tu .. huhu .. ok .. tu jelah sessi lawatan .. nanti minggu depan, adina ada lawatan ke dominos pizza .. tp hari keje lah .. jadinya, adina pegi dgn kengkawan dia jelah .. cikgu pun ramai kan .. hehehe ..
sila lah tengok gambar ..


2 comments:

Aleeya said...

sonot eyh..gi mcm2 tempat, dak2 mmg ske la kan..xpe skali skala kita bagi dorg enjoy ngan kawan2..damia nnt camni la kot ..:p, sure dia teruja...hehehe

Aida said...

yaya ~ tu lah tu .. dorang ni kalau tempat yg asal ada tangga je mesti suka kan .. tangga bas pun suka .. hehehe