Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, July 6, 2010

Tema Raya 2010

tahun ni raya turn mersing .. hmm mesti kecoh lah .. mana tak kecoh .. sbb uteh dah ada anak sorang, abg dan kak ina pun dah tambah lagi sorang .. tinggal family aku dgn akak ipar je maintain ahli keluarga .. rasaya korang pun dah tempah kot baju raya .. aku ni, kain utk baju melayu mr hubby dan adin dah settle sbb ada org sponsor .. aku dgn dina je tak beli lagi .. kalau ikut warna kain yg org bg tu, mcm yg purple 1 .. tp, aku nak cari yg exactly mesti susah kan .. kalau aku nak cari yg kontra, warna apa yg mantap ? takkan nak beli hitam plak kan .. mungkin kat jakel tu ada lah tu .. so, sabtu ni kenalah tour jln tar nak cari kain ..
korang tema kaler apa ? dah tempah dah ? skang ni, kalau bagi aku pilihan tentu aku suka beli ready made .. sbb jimat ..

cuba kau kira -:
kos beli kain RM50 + kos tempah RM50 = total RM100


tp, kalau kau beli dah siap bley dapat rm60 - rm70 .. murah kan .. tp utk baju raya susah skit nak beli yg ready made sbb aku lebih suka sedondon dgn dina .. lebih afdal gitu bila pagi raya pakai sedondon kan .. ;p
sebenarnya, mr hubby tak suka pakai sedondon .. dia lebih suka pakai warna-warni .. contoh mcm, aku warna biru, mr hubby warna kuning, adin warna merah dan dina warna pink .. hah mcm tu lah .. tp tak ke pelik .. dah mcm rupa keluarga carca marba plak .. mungkin akan terjadi, dan mungkin tidak akan terjadi selagi aku adalah mem besar kat rumah tu .. hahaha

4 comments:

Aleeya said...

aku beli beli siap ade..beli kain ela pun ade..tapi lbh bek pakai dondon di pagi raye kan hehehe,adui tak sabo lak nak raye huhuuu

Fieza79 said...

tak beli lg pon kain utk baju raya...tp lam ati dh plan nk tuka style...nak beli yg ready made...!

pape pon janji baru dh la..hehee..

Aida said...

fieza, hmm kalau tak sedondon ok lah kan beli ready made .. tp sy ni suka yg sedondon .. sbb setahun sekali je pakai sama dgn anak .. :)

Aida said...

yaya, hehehe .. sama lah .. mak² je yg tak sabar ni .. huhu