Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, November 18, 2008

Apa Patut Aku Buat ????

korang kalau balik rumah, bila tengok mr hubby dan anak² tak layan korang apa yg korang nak buat atau lakukan ???

** since qmie dah jawab betul, ni aku nak tepek lak pic dorang tu .. mr hubby tu sibuk dgn lappy dia while the kiddos with the game .. sudahnya, aku lepak kat bilik sensorang lipat baju sambil layan lagu .. haru-biru jadinya .. hari ni, aku balik rumah aku nak buat apa ye ?? sbb smalam, masa aku duk tanya nak makan apa mlm ni ada conversation yg paling haru aku pernah dengar dari mulut anak aku ..

mama : nak makan apa ekk mlm ni ??
adin : kita makan bihun sup je mama .. tp bungkus je .. makan kat rumah .. sedapp ..
mama : kenapa nak makan kat rumah ?? bukan adin suka makan kat kedai ke ??
adin : takpe .. makan kat rumah lagi best ..
mama : cuba cakap betul² .. apsal nak makan kat rumah ?? (aku dah tau kenapa sebenarnya)
adin : adin nak main game ... *muka mmg sengih lerrrr
abah : abah dah agak dah ....
mama : mama rasa mcm nak makan mc donaldsss .. sapa nak ikut ??
adin & adik : nakkkkk .. yeyeyeye .. (terus lupa pasal game)
~~~at last mmg makan mc d sbb aku teringin nak makan QP .. sedappp ..tapi bila dah balik rumah, aku terus kena abai .. hahaha

6 comments:

The Journey.. said...

nih mesti kes game yg baru nih. ahahahhahahaha.... sape suruh bagi hadiah tuh? aku kalo encik bab aku asyik leka main game, aku selamba jek tutup. hahahah...

Aida said...

correct !! aku kalau nak tutup, tak sampai hati lak .. sbb dorang pun baru je nak merasa benda tu kan .. takpe, bg lah seminggu ni sampai dia boring .. :)

eZa said...

ahahahaha harinih aku penuh dgn tawa... haahahha LOL!

The Journey.. said...

tp kan.. i wud prefer la my kids dok dendiam 1 tempat rather than terkinja2 sana sini. kalo ko nak anak ko behave time g rumah org.. get them a PSP bila dah besar sket nnt. for sure g rumah org derang dok ngadap benda tuh dan nescaya tak lari sana sini. it works for me and my future ADIK2 IPAR.

Nurmala said...

bias ala tu kak..
dapat benda baru kan??
hehehe

Aida said...

tu lah mala .. harapnya, game ni hanya utk school break ni je .. next year kenalah kak aida sorokkan game tu .. :)