Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, November 10, 2008

Kenduri Tahlil

Kenduri tahlil ni buat hari yg sama dgn my BIL tp buat lepas zohor .. yg kat bengkel buat pukul 12 sekali gus boleh makan tengahari .. kenduri tahlil ni, group mak yg akan baca Ya'sin dan Doa .. utk kenduri ni, mak cuma masak rendang ayam, kari ayam kampung, sayur campur, acar kampung, kuih dorayaki, kuih koci, kuih karipap, tembikai dan air oren+sirap .. semer menu tu, mak masak sendiri dgn bantuan dari mak cik dan mak we .. aku kena pegi ke bandar utk beli goodie bag nak bg ole² utk tetamu .. dlm pukul 1.30, mr hubby dgn abg kena pergi amik mak nya group tu kat area bkt beruang .. kalau dulu, masa kita org duk bkt beruang dia org jln kaki je .. tp sbb dah pindah kenalah jemput .. nak jln kaki jauh sangat .. apa pun, kedua² majlis ni lancar dan sempurna .. ALHAMDULILLAH ..

group yg baru sampai ** adin (baju oren) tengah sambut tetamu ...


my makwe

rendang ayam .. i likeeeee

kari ayam kampung ..

sayur campur

kuih dorayaki a.k.a kuih peberet doraemon


my luvly mom ..

2 comments:

eZa said...

beb! camane nk buat dorayaki tuh?? dlm dia ade inti ke?? jakun jakun! :P

Nor Aida Abdullah said...

aku sendiri pun jakun gak tengok kuih tu .. kuih tu, mak tempah kat jiran sebelah .. dlm dia takde inti tp rasa dia mmg sedap .. nanti aku kecek makcik tu resepi ye ..