Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, December 1, 2008

Kuih Tepung Komak


kuih ni antara peberet aku sbb inti dia yg original adalah kacang hijau .. susah betul nak cari kuih ni sbb kebanyakan peniaga yang tegar ni letak inti kelapa .. hampehhhh betul .. tp hari sabtu lepas aku dan mr hubby dgn the kiddos telah terajin berjln ke pasar mlm jln tar .. jadinya, masa berjln tu, terjumpa lah aku dgn kuih ni .. memula tanya dulu inti dia apa .. bila dah confirm dlm dia inti kacang hijau, terus aku beli .. ingat nak terus makan tp, aku sabarkan diri dulu supaya tak gelojoh sbb aku tak makan nasi lagi .. tengok jam dah pukul 3 lebih tp sebutir nasi pun aku tak makan lagi .. hehehe .. nasib the kiddos tu dah makan .. aku duk suap kan nasi lemak je masa sarapan .. itu pun beli je sbb aku kemalasan ...
citer pasal makan tengahari kita org, mr hubby decide nak makan nasi kandar .. aku ni tak pernah pun makan nasi kandar .. rasanya lah .. jadi dlm kepala aku ni ingat kan nasi kandar tu nasi minyak or nasi beriani .. sbb nya aku duk pikir selalunya kalau masuk je kedai mamak ni sure nasi beriani atau pun nasi minyak dorang je yg utama skali .. skali bilerr aku duk order, rupanya nasi putih cuma kuahnya berterabur dgn kari mamak .. hahaha .. makan lah aku nasi putih tu dgn kuah yg banyak dgn ayam goreng .. apa pun, ok lah .... pic mmg terlupa nak amik sbb aku mcm blurrrrr je hari ni ...

2 comments:

eZa said...

rajin korg g jln tar tuh ek? tepung gomak, mkn time posa je. tu pon susah dh nk carik. feveret babah gak tuh ;)

Aida said...

kita org mmg rajin jln situ tp time siang je .. mlm tak larat sbb org dah ramai .. kuih ni kalau time bulan pose, aku selalu kena tipu .. dia ekceli tepung komak ke gomak ??
babah pun suka ekk ..