Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Monday, December 15, 2008

Weekend Yang SLow !!

weekend lepas, aktiviti aku tak menarik sangat .. hari sabtu je happening sbb sibuk masak utk makan kat rumah mami .. aku cuma masak kari daging, ayam goreng rempah dgn sayur kacang buncis .. pic mmg tak sempat nak amik sbb lepas je masak, terus nak siap ke ampang lak .. cuaca weekend lepas mmg hujan je .. jadi lepas masak, aku tengok cuaca dah mendung tu yg bergegas nak packing semer lauk tu .. jln tak jam sangat tp, jadi slow sbb batu cave hujan sangat lebat .. masuk kawasan ampang, dah slow skit hujan tu .. kira kita org makan utk tengahari pukul 3.30 ptg .. huhuhu .. kelaparan agaknya mami dgn pakcik tunggu lauk aku tu kan .. nasib baik pakcik ada attend wedding, rasanya dia dah alas perut kot .. kalau dorang tak makan, kebulur lah nak tunggu lauk aku tu .. mcm mana aku tak lewat .. pukul 11.30 baru nak start masak .. dah lah daging tu semer lambat empuk .. tp, hasil dia tetap meletoppp kan ..
lepas dah siap makan semer, kita org pegi hospital putrajaya .. mak saudara aku masuk hospital .. sbb demam dia dah seminggu .. pastu paru² ada infection skali .. moga mak cepat sembuh ye .. and bapak too .. lepas dah balik dari hospital tu, singgah rumah eZa utk amik kek .. yeyeye .. dapat gak aku kek eZa .. jenuh jugak nak suruh dia buat .. apa pun tima kasih tak terhingga sbb melayani kerenah aku ni .. tq sis !!!


ni bekalan utk breakfast aku .. kat umah tu tinggal lagi suku je .. 3 hari dah habis ..

4 comments:

eZa said...

no prob babe! nk buat tuh bleh je. antara cpt ngn lambat je la dptnye... hehehe need mood to bake ;)

Aida said...

the kiddos and mr hubby pun suka makan ... tq darlinggg

Nurmala said...

wak!!!!meleleh air liur tgk kek tu

Aida said...

hehehe ... mmg sedap mala ..