Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, April 21, 2009

Yummiee

yeahhh .. kalau tengok entry tu je mmg terus jadi lapar .. sbb yummiee tu menggambarkan sesuatu yg lazat dan enak utk dimakan .. wakakaa .. betullah tu kan .. ni citer pasal class ahad lepas .. my class mate ada 2 org yg dari hotel line .. so, this pretty lady Mariam (sama mcm nama akak aku) one of the chef at Westin Hotel .. she's master in pastry, cake and now she's moved to focus in preparing chocolate .. wallaaa .. syokknya dapat duk kat dapur dan bermain dgn segala coklat yg ada tu kan .. so ahad lepas, dia ada bawak kek utk di jamu pada semer kengkawan kat um tu .. mmg sedap ok .. tp Mariam terlupa nak bawa pisau .. jadinya, main kaut guna sudu je .. bravooo sbb sangat sedap dan enak sekali .. two thumbs up !! walaupun dia tak guna fresh cream, butter cream dia sangatttt lah enak sekali dan tak menjemukan .. murah pun murah sbb 1 kg baru rm70 ..lebih kurang je dgn secret recipi tinggal lagi yg ni hotel made .. hahaha .. enjoy je lah pic kat bawah ni .. hehehe



*ni lah chocolate yg mariam buat .. sedap ..

5 comments:

nURmALa mAZLan said...

kak...kita pon baru pas makan kek..supplier bg.hehehe~

A.R.A.S.H. 910 said...

giler kentang! sure sedap! =)

Aida said...

mala ~
tu lah .. marilah makan kek sepanjang minggu ni .. huhu ..

arash ~
mmg superb .. nanti next time boleh tempah utk bday awak ye ..

dila~noor said...

ohooo..ni keje die kt class ye.

actually mkn kek kalu tak formal (mcm pakai sudu ni) lg enjoy kan
sdp sungguh nmpk..

chocolate die pun..huh!!kalau dkt dh ngendeng ni..hehe

Aida said...

dila ~
err ekcelikan ni lepas habis class .. siap usha prof tu makan sekali .. mana tau boleh dapat extra mark .. hahaha