Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, April 30, 2009

Keje Sekolah Adin


kat atas ni kan keje sekolah adin .. hmm skang ni adin dah pandai membaca .. dari 2 suku perkataan ke tiga suku perkataan dan skang dah pandai baca kalau ada ng .. contoh mcm mengeja, mengenal .. kalau tak dulu dia baca megeja, megenal .. alhamdulillah, sbb adin ni fast leaner .. cikgu jida pun selalu cakap yg adin ni cepat tangkap .. kalau ajar perkataan baru, dia akan repeat 3-4 kali utk ingat .. bravooo abg ..

ni pulak dia kena tulis nama parents .. so far nama mr huby tu ok .. tp tang nama aku tu mcm Nora Ida .. alahaiii .. nama mama Nor Aida lah .. hahaha .. tp ok lah .. dapat gak bintang ..
ada satu hal kan yg mana aku ni mmg panggil mr hubby kat umah ABANG .. jadinya, semenjak adin dah besar ni dina akan panggil dia abang gak .. jadi akan jadi confused bila aku panggil abang yg lebih tertumpu ke mr hubby tp yg akan respon adalah anak bujang aku .. hmmm susahnya bila dah ada 2 abang kat rumah tu .. kalau mlm nak iron baju keje mr hubby, selalu aku akan tanya "abg nak pakai baju apa esok ??" pastu yg pasti akan sahut adalah adin "baju sekolah lah mama" .. alahaiii .. nampak gaya kena panggil mr hubby dgn panggilan lain lah .. apa nak panggil ye ???

6 comments:

dila~noor said...

entry hrni sgt menarik okay =)

1stly..sy nk puji..handwriting adin tu cantikla..name ayah die pnye pjg,perfect..name mama die seciput tu pun blh salah..tp takpela..jauh dekat je slh kn.hihi

2ndly,mm..dulu pun mak sy mengalami mslh yg same..akhirnya mak sy terpakse pikir alternatif dengan memanggil papa je,so adik saya yang dipanggil abang tu menang.hihi..
psstt..tetibe sy gelak dlm hati..kalau kak aida pggl abang din pun,2-2 tu abang din jgk ye..

eZa said...

kat umah tuh prob camnih bile nenek panggil atuk 'abang'.. yg nyahut terperasan tentu lah anak bujangku... dh nenek kene panggil atuk 'atuk' gak... hehehe hilang keromatikannye :P

Aida said...

dila ~
tu lah .. dah lama tak publish citer pasal anak .. asyik citer mama dia je .. tq on behalf adin sbb puji handwriting adin .. hehehe
ingat nak panggil mr hubby "honey" lah .. hahaha .. sure the kiddos ejek ..

Aida said...

eza ~
tu lah kan .. hilang romantik u .. kena cari nama baru lah .. hahaha

...$weE+ 666... said...

salaam aida... kak z nak private kan my blog starting today. i'm gonna add u in my list. so i hope ur intention is pure, and u'll be my fren not enemy k? just 1 permintaan, everytime u drop by my blog, for each entry, can u leave komen, 1 word pun takpe, just so i know u still follow my blog k? thanks much! *much love*

CT NORAMIZA said...

lor confusekan? :) mmm panggil sayang je lah aida. kihkihkih...