Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Wednesday, June 2, 2010

Cuti Sekolah 2 Minggu

minggu ni kira last week utk the kiddos skolah .. hari jumaat ni lak kat sekolah Adin ada hari terbuka i.e parents dtg sekolah utk amik report kad .. huhu .. entah nombor brapa lah Adin dapat bila dah naik sekolah kebangsaan ni .. harap ok lah sbb exam nya paper ari tu aku tengok semer markah Adin sangattttt ok .. tu lah hasil didikan mr hubby pada the kiddos .. :)
cuma bila part dia tanya subject bahasa arab, habis pening dibuatnya sbb aku bukan skolah arab pun .. dan sekolah kebangsaan zaman skang ni mmg ada subject bahasa arab .. jadinya aku dgn mr hubby mmg bergantung harap kat kamus dwi bahasa yg bergambar .. nasib lah mmg ada kat pasaran ..
lagi satu hal lak .. baru je 6 bulan sekolah, ada satu buku teks Adin dah hilang .. kena pegi cari lah nanti sbb kesian pulak bila dia blaja takde buku nanti kan .. hmm tu jelah omelan hari ni .. ehh, kejap .. nak tanya pada korang lah .. kalau baju sekolah kan kaler putih .. korang guna sabun apa utk hilangkan semer kotoran degil ni ? sbb aku malas nak sental dgn tangan .. jadinya mmg harapkan 100% kat mesin untuk menyental sbb aku guna mesin jenis semi-auto .. budak laki² ni dia bukan pedulik pun baju dia kotor .. dia tau, esok pagi dia pegi sekolah mesti baju dah bersih .. skang ni aku gunakan sabun daia white .. so far mmg hilang lah sbb dulu aku rendam gak dgn clorox tp org kata nanti baju cepat reput .. tu yg aku guna daia ni .. ada tak sabun lain yg lagi eslok selain daia white ? sila bantu ...

9 comments:

Aleeya said...

siannye adin ..mana lak gi buku skolanyeee sape cilok turr huhuuu

cuti sekolah mama n abah nye tak cuti gak kewww hehehe

Aida said...

yaya ~ cian kat abah dia kot .. sbb abah dia yg kena bayar .. ;p
rasanya dia careless lah .. sbb baru naik sekolah kan ..

cuti skolah ni banyak program .. tp tak lah sampai kena cuti ..

eZa said...

guna fab perfect. kaler biru tuh. powder, bukan liquid

Fieza79 said...

sama la fieza ngan anak yg darjah 3 tuh..time bahasa arab nye homework harus penin...maklom tak penah pon blajar bahasa arab ni..

anak pempuan so baju takda kotor sgt...g pun takyah basuhkan mak tlg basuhkan coz anak stay ngan nenek dia after school...kije snang..hehe

salam kenalan...

Aida said...

eZa ~ oo .. fab ye .. nanti aku beli lah weekend ni .. beli barang dapur skali .. hehehe


fieza ~ hi fieza .. salam kenal ..
untung awak parents dekat .. saya ni parents di melaka sana .. nak tak nak saya lah jugak yg membasuhnya .. :)

Fieza79 said...

fieza dh letak resipi kt komen box n3 fieza tuh..sila check komen box n3 fieza tu balek k?...pe2 tak fhm gtau larr...

Aida said...

fiza ~ tq .. akan cuba this weekend .. ;)

dila~noor said...

kak aida..sy dah byk cube sabun..walaupun takde bj anak sekolah,tp kdg2 bj zahra kene mcm2 jgk..sy baru "berkenalan" dgn biosinar..
best gile sabun tu..bkn stkt bersih,baju jadi kbiruan sikit mcm dinila..heheh
mmber2 kate ade kt carrefour..tp sy bli kt org direct selling je..
rm12 for 1kg.tp sgt worth it tau

Aida said...

dila ~ biosinar ? tak pernah dengar lagi .. harga dia pun boleh tahan ye mahal .. kalo fab tu, murah skit .. hahaha .. takpe, akan di cuba cari .. hehehe