Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, June 1, 2010

Contest : Like Father Like Daughter

Bersungguh betul aku nak masuk contest yaya ni .. mana tak excited, sbb contest dia amat mudah dan menarik .. Like Father Like Daughter .. so aku nak citer perihal anak dara aku .. Nama anak aku ni Nor Adina Fatihah Binti Sallehuddin .. kalau ikutkan, aku tak suka letak nama anak panjang² sbb cian kat anak tu bila time nak exam .. mesti makan masa nak hitamkan petak nama sbb nama panjang sangat .. tp disbbkan mr hubby suka sangat nama Fatihah, aku pernah cadangkan letak je "Nor Fatihah" saja .. tp mr hubby tak nak gak .. kononnya nak jugak letak Adina sbb aku suka nama tu .. jadinya mr hubby pun daftar lah Nor Adina Fatihah Binti Sallehuddin .. Dina ni lahir pada 7 Januari 2005 yg mana telah awal 1 minggu dari tarikh due .. Dina ni anak aku yg kedua dan agak sangat manja mungkin sbb dia ingat dia yg bongsu .. hahaha ..
org selalu cakap, kalau anak perempuan akan ikut muka ayah .. dan apa yg org cakap tu mmg ada yg betul .. dari dahi yg luas pergi ke mata lepas tu pegi ke hidung dan terus pegi ke bibir mmg exactly ikut mr hubby .. bak skrip Sudin dlm citer P Ramlee Seniman Bujang Lapok "walaupun rupamu tidak ku kenal tetapi lubang hidungmu tetap menjadi pujaaaannn hatiku ... " hahaha .. mmg raut wajah saling tak tumpah mcm mr hubby tinggal lagi anak aku tu air muka pompuan lah .. sila rujuk pada paparan gambar di atas ..
perangai yg paling ketara ikut mr hubby adalah dari segi makan .. mana tak aku serun sbb Dina suka sangat makan kalau ada lauk ikan masin .. kadang tu lauk ikan masin tu yg habis dulu dari nasi .. sangat fav ok kalau ada ikan masin ataupun telur masin .. kadang dia ratah je ikan dan telur masin tu dgn selambanya .. mmg anak bapak sungguh .. mr hubby mmg fav lauk dia ikan masin lebih lagi kalau buat gulai kari .. 3 hari berturut makan gulai tu pun dia takde hal lah ..
lepas tu perangai yg ikut mr hubby adalah jenis tak kisah .. kau bagilah dia apa pun, dia akan terima dan suka tak kira lah apa pun .. sangat² jenis tak kisah ..
hmmm lagi apa ye .. hah, satu lagi ni mmg korang akan gelak punya lah .. anak² aku ni mmg ada satu perangai yg mmg sejibik mcm mr hubby .. dan perangai yg sangat ketara adalah "lepas makan je mesti akan kluar" .. maksud aku cepat dia dapat input, cepat lah dia akan buat output .. aduhaiii .. serik betul kalau makan kat kedai sbb nya baru je mr hubby tengah sedap melayan dan menikmati makanan, mesti anak dah tunjuk muka seposen .. bukan dina je, tp dgn adin skali .. itu mmg confirm perangai mr hubby .. hahaha .. sungguh aku tak tipu korang ..

oklah .. tu je kot yg aku bley citer .. karang kalau aku buat karangan yg berjela, penat pulak si yaya ni nak menilai .. wakaka .. sekian, dari aku ..

email : noraidaabdullah@gmail.com

4 comments:

Aleeya said...

hahahha, dorg ni kadar metabolisme tinggi neh..hehe

lawa anak ko aida..

tq join contest ni..nnt ko link kan entri ni masok kat entri contest aku yg aritu okay...tq

Aida said...

yaya ~ tq yaya .. mana ada anak² kat dunia ni tak lawa .. semer comel + cute ..

pasal contest tu teruja sbb ni 1st time nak cuba .. selama hari ni tak pernah pun cuba .. ;)

Fieza79 said...

gud luck..!
sbijik pangai anak dan ayah...sejokk tu owg tau2 ckp..

Aida said...

fieaza ~ alhamdulillah .. menang dah pun .. lepas ni kena cari baju t yg sepasang dgn dina lah .. hehehe .. reward tuk mereka .. :)