Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, June 1, 2010

Small Gathering ~ St. Davidians 1992-1996 ~

hola .. haaaishhh .. jenuh tul aku nak tukar template yg baru .. yg mana org senang nak baca .. tp hasilnya, font tu tetap kecik .. takpe .. nanti aku rajin aku tukar lagi template ni ye ..
ni nak citer masa cuti wesak day tu aku kan balik melaka .. pastu ada lah geng skolah lama call ajak buat small gathering sebelum buat yg besar-besaran .. aku ok je sbb dah 14 tahun kot tak jumpa dorang ni semer .. memula mmg dah setting utk jumpa hari jumaat tu .. tp bila sorang demi sorang msg cakap tak bley nak dtg, last² cancel je .. jadinya aku melepek je lah kat rumah mak sambil tengok citer adamaya kat portal tv3 tu .. sempat lah khatam walaupun aku tengok main lompat² je .. standard lah citer melayu, ending mesti happy ever after ..
hari jumaat aku tu habis mcm tu je .. pastu hari sabtu pulak .. pun aku tak kemana .. tp dlm ptg skit kimin msg .. cakap suh pegi ke mitc .. remy ajak turun .. aku ajak murni gak tp murni kata nanti dia try timing .. kalo sempat dia terus ke sana .. aku pun gerak lah pegi ke mamak mitc tu .. apa tah nama .. zubaida kot .. aku saja pegi lambat sbb nak tunggu semer org ada baru aku sampai kat sana .. chewahh .. konon vvip lerr tu .. hampehh kan .. dan bila aku muncul ... tarrraaaa .. semer dah ada .. dan semer adalah kengkawan aku dari form 1 .. dah nama pun sekolah st. david, majoriti budak kelas aku lelaki .. pompuan melayu adalah 3-4 kerat je .. kau bayangkan, dari mula aku duduk, sampai aku balik asyik gelak je .. mana tak gelak ... asyik ungkit citer lama .. mana yg kena lempang .. mana yg kena kejar dgn polis .. mana yg teringat kekasih zaman sekolah .. hahaha .. semer lah ada .. penat aku gelak sampai air yg aku order pun masuk lalat .. tp standard lah mamak .. bila kau complaint, dia amik then tapis balik air tu dan letak ice .. pastu bg balik kat kau utk minum .. dan aku mmg takkan minum .. hahaha ..
aku cuma sempat amik 2 pic je .. kejap ye ..

tu jelah nak citer .. geng pompuan mlm tu aku je yg muncul .. org lain, next gathering kot .. last pic left to right : nazlan, un, me, kimin, remy, airol dan adrine .. remy dgn adrine tu cikgu .. nazlan di petronas, un librarian kat utem kot, kimin programmer mbsa dan airol di karangkraf .. ni lah kengkawan kat sekolah .. adrine tu yg paling aku tak sangka akan jadi cikgu sbb kat klas dia asyik tido je .. mmg takde keje lain selain tido .. dan perangai dia time sekolah, aduhaiiii cikgu pun dah malas nak tangkap .. mmg sangat nakal sampai kan bley bakar mercun kat skolah .. tp lah ni dah jadi cikgu .. siap ada pengalaman mengajar student yg kat dlm penjara tau .. korang ada brani ???

2 comments:

Aleeya said...

sonok kan jumpa kekwn lama neh..mcm2 citer kuo kdg turrr, aiseh rindu lak ngan geng2 bas sek rend n men aku hehehe

Aida said...

yaya ~ tu lah pasal .. sampai kan ada kawan tu sempat kentut kau tau tak .. itu pun dia bocorkan lepas dah balik gathering .. patut lah dia gelak sensorang .. rupanya ketawa sebab lain .. sengalll sungguh ..